Загиналият в Пирин Борислав бил опитен състезател

Попадането му в лавина било нелепа случайност
Обновена: 25 яну 2021 07:30 | 25 яну 2021 07:18, Ния Христова
28
 
18-годишният Борислав Гарибов, който бе затрупан от лавина в Пирин и загина, има редица отличия от международни състезания по света.
 
По време на трагичния инцидент се е спускал с треньора си. Бил е много добре екипиран и е имал опит.  
 
Попадането му в лавина е нелепа случайност. Еърбегът му се е отворил, но се е разкъсал от клоните на дърветата. 
 
"Наш екип веднага потегля на място след пет минути е на мястото на инцидента. И установява, че е съборена лавина - лавината е повлякла скиор ударила го е в дърво и вследствие травмите, които е получил, е загинал скиорът", коментира Петко Панамски от ПСС пред Bulgaria ON AIR.
 
Лавината се е отключила в резултат на силния вятър и падналия през изминалата нощ нов сняг.
 
"Условията в планината са изключително опасни трябва да се подхожда с повишено внимание. Имаше изключително силен вятър. Ние вчера издадохме предупреждение", заяви председателят на Българската лавинна асоциация Росица Михайлова.
 
От планинската спасителна служба за пореден път апилираха всички любители на зимните спортове да карат само на определените за целта места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Явно не е бил чак толкова опитен! Надценил се е :(
22
0
 
4
 
! Отговори
Gg преди 3 години
Няколко въпроса към националите от отбора.. къде сте тръгнали при положение , че основата е лед. 6 дена валя дъжд след нова година. Къде сте тръгнали при положение, че духаше южняк. Лавинен профил направихте ли или пак даааай газ да не би случайно някой да се пусне преди вас. Първа кабинка и гаааааз. Жалки сте всички. RIP.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олимпийска дисциплина ли е този спорт, ако не е, защо ли е така? Формула 1 е дала едва 2(доклкото се сещам) жертви последните три десетилетия, но Михаел Шумахер се инвалидизира отведнъж докато е фрирайдър. Не бих позволил на детето си да практикува фрирайд или друго подобно рисково занимание. Питате ли се на родителите им какво им е сега? Ако не беше щеше ... и т.н.
20
0
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
Искам да чуя какво точно е обяснил на истинския му баща. Как се е оправдавал и какво е измислил за да му е чиста съвестта.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде престанете. Треньорът му беше като баща. Знаете ли какво е да изгубиш дете. Стига викахте без да знаете каква е била ситуацията. Кармата се връща, да знаете. Лека ти пръст, Бобец.
18
2
 
4
 
! Отговори
БГ преди 3 години
От злобни, по-злобни др .*** души! Не излизайте от вас навън, за не се спънете някъде случайно! Поклон пред паметта му и пред смелостта му да практикува този спорт!Този спорт е за смели хора!
17
3
 
4
 
! Отговори
извън пистата преди 3 години
заедно с треньора!!!!!!!Треньорът е за затворЪТ
16
2
 
8
 
! Отговори
Og преди 3 години
Малко пояснения.. въпросните възрастни треньори, които са били с него са пълни льольовци. Себевлюбени wannabe-та, които се самопровъзгласиха за национали. Самите треньори и целия отбор са откровени аматьори.Знам ги колко карат и колко говорят. Живеят за лайкове и инстаграм. Хем видяха последните години по алпийските държави как е и пак продължават с глупостите. И пари от родителите на децата взимат.
15
2
 
3
 
! Отговори
защо преди 3 години
не е седнал да си научи уроците за училище което е по-важно а не тоя ,,чекнеж,,по планините , къде е бил треньора му- сигурно на ,,тикви,,
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Символ на монументалната човешката глупост.
13
2
 
18
 
! Отговори
някой преди 3 години
на 18 години колко опитен да е бил? от 4-годишен ли кара извън пистите?
12
3
 
18
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Едно време, на тая възраст ходехме войници и в казармата понаучавахме как да си пазим живота и за какво си струва да се рискува. Сега не е така. Екстемно шофиране, екстремни спортове и селфита, практикувани от неопитни, но самоуверени младежи.После, що стана...
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фрирайда не е забранен спорт! Поклон пред младежа, който е избрал да го практикува. Това крие много рискове, но очевидно е довело да мкого отличия.
10
5
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МОЖЕ ДА СЕ ОДОБРИ КАРАНЕ ИЗВЪН ПИСТИТЕ НО ДА Е СПЕЦИАЛНО ПОДБРАН ТЕРЕН , ВЕРОЯТНО ИЗПРОБВАН ТЕРЕН В МИНАЛОТО!-----------НАЙ-ВЕРОЯТНО ЗА ДА СЕ СПЕСТЯТ ПАРИ СА ИЗБРАЛИ НЕЩО КОЕТО ПОЛУ СТАВА СЕГА Е КРИЗА
9
1
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе що не си гледате "работата" ? Е'ти *** коментари. Иначе, нелепо е да се отиде там, точно сега ....и кой е този треньор... то по добре на северния склон да бяха отишли.
8
2
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
В природата се давят тия ,дето могат да плуват.Тия,дето не могат си стоят на брега.Те толкоз,за опита на тоя убавц.
7
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ ЕДИН ПОСТРАДА НА БОРОВО ЩОТО КАРАЛ ИЗВЪН ПИСТАТА И ЕДВАМ НЕ СЕ УБИ !!!!----------------------ВСИЧКИ ТУК СЕ СЪГЛАСИХА, ЧЕ КАРАНЕТО ИЗВЪН ПИСТАТА КОЛКОТО ЩЕ ДА СИ ОПИТЕН Е ОПАСНО И МОЖЕ ДА СЕ СПЪНЕШ В КАМЪК ИЛИ ПРЪЧКА И ДА СИ СТРОШИШ ГЛАВАТА ИЛИ ДА СЕ НАБУЧИШ!!!------ТОЗИ ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ПО ЕДЪР КАМЪК СЕ НАТРЕСЪЛ В ДЪРВО !!!-------ТОВА , ЧЕ ВЪВ ФИЛМА: ФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА КАРАХА ИЗВЪН ПИСТИТЕ Е ФИЛМ А НЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И Е ЖИВОТОЗАСТАШАВАЩО!
6
0
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 4Абе това е нийчето, тя така си пише - коментари да има и ст'инкио да цъкаме :):):)
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НякойПри предупреждение за лавинна опасност е забранено излизането от пистите. А в Национален парк е изобщо забранено - независимо какъв състезател си! Дори планинските застраховки не важат, ако не си спазил забраните. Наистина жалко, че млад човек си е отишъл, но не виждам защо трябва да му се кланяме!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много опитен, няма що. Размаза са у дървото.И стига сте ми казвали еди къв си бил, че бил карал извън пистите и некви такива. Той и Шумахер тъй са пробва ама... ся седи и само си мърда очите.От ПСС все ви казват - Не излизайте извън пистите, опасно е.Ама тия си казват "Е, на мен ли точно ще ми се случи?" Ми... на теб, да.