Нанков: Пътят към Банско, Разлог и Симитли е спокоен

Без оскъпяване ще се прави т.нар. тунелна завеса на свлачището по пътя за Рилския манастир
26 яну 2021 22:21, Петя Славова
11
Нанков: Пътят към Банско, Разлог и Симитли е спокоен
Снимка: МРРБ

Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещение в района на с. Градево. Там той провери укрепването на подкопан участък от път ІІ-19 Симитли – Разлог. От падналите проливни дъждове през януари повърхностните води отнесоха част от банкета на второкласния път в участък от 6 метра, информираха от пресцентъра на МРРБ.

За осигуряване на безопасността на движение, незабавно беше извършено насипване с фракция за укрепване на участъка. Насипът се уплътнява поетапно, за да може да се създаде устойчивост на откоса. След приключване на дейностите ще бъдат монтирани готови стоманобетонни елементи за подпиране на насипа.

Предприетите мерки са временни, за да се гарантира безопасността на пътуващите. Възложено е изготвяне на технологичен проект за трайно укрепване на откоса на изкопа на път ІІ-19 Симитли – Разлог, в района на с. Градево. Предстои изграждане на бордюри с регула за отвеждане на повърхностните води. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и бализи. Движението се осъществява в двете ленти без ограничения. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Николай Нанков съобщи още, че за укрепване на свлачището по пътя за Рилския манастир проектантите и инженер-геолозите на фирмата изпълнител на проекта "Автомагистрали“ ЕАД предлагат да се направи 97 м т.нар. тунелна завеса в най-тежката част по протежение на свлачището. Ще се направи тунел с напречни колони, ригели и плоча, за да може да действа като контрафорс, когато има тежки срутищни процеси, така че да не предизвикват нарушаване на пътя и неговото прекъсване. Дейностите ще бъдат извършени без оскъпяване, в рамките на одобрения бюджет за проекта.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалкия мишок Нанков вместо да лежи в затвора заради 20те трупа край Своге ,сега ръси герберска мъдрост за пътя към Банско.Имаше и един друг рептил Москвски ,който пиян утрепа собственото си дете , а после бръщолевеше някакви оправдания.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е пълен идио. вижте как си търка брадичката чудейки се каква глупост да изръси.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е какво няма да е спокоен като хората не смеят да го ползват, от страх че ще загубят живота си?
7
1
 
4
 
! Отговори
рубладжия преди 1 месец
общо взето в България се живее спокойно...спокойно се краде, защото всеки горе плаща такса спокойствие на точния човек
6
1
 
5
 
! Отговори
Жипка преди 1 месец
Тоя хамстер Бойко го пази като зениците на очите си.КОЙ ли го държи на този пост?
5
1
 
4
 
! Отговори
Бай Онзи преди 1 месец
Особено за Симитли е най-спокоен ...
4
1
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Нанков а кмета на Симитли спокоен ли е.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Аман от вас, бе,
като чувствам влага и влагам чувства :) почти едно и също си е какво толкова
2
0
 
8
 
! Отговори
Аман от вас, бе, преди 1 месец
неграмотници!

Има същуствуна разлика между "пътят е спокоен" и "може да се пътува спокойно" и тя е, че очевидно първото няма смисъл! Защо се напъвате да пишете, като не знаете елементарни изрази в българския език???!!!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тунелна завеса ще прави, къде ще я захванете тая тунелна завеса като всичко е свлачище там бе неанддерталец, за тия пари досега където ги дадохте нов път по изцяло ново трасе можеше да направите.
ЦИРКАДЖИЯ