Мутафчийски: Включих се в проучване, имам имунитет, ваксината работи

Заведенията не трябва да се отворят, каза още той
27 яну 2021 11:00,
140
Мутафчийски: Включих се в проучване, имам имунитет, ваксината работи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Миналия понеделник ми беше направена реваксинация. Аз се включих в доброволно проучване на ВМА, как въздействат ваксините, дали работят. Между първата и втората ваксини се взема 3 пъти кръв. На 10 ден нямах антитела, след второто убождане се указа, че имам много добър имунитет – около 70% антитела. Ваксината работи. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски пред bTV.

"Очакват се много сериозни количества, "Модерна" всеки месец трябва да доставя по 200 000, а "Пфайзер" трябва да доставят за България около 4 млн.ваксини", обясни още той.

"Руската ваксина е на векторна основа, използван е човешки аденовирус – нямаме кратка характеристика за нея, до колкото се знае, подобна е на "Астра Зенека", обясни ген.Мутафчийски.

"Ако ние вземем всички ваксини, които ни се полагат, ще разполагаме с около 12 млн.ваксини до края на 2021 г.", каза още той.

"Имахме колеги, които избраха "Модерна", причината за това е личен избор", обясни още Мутафчийски.

Новия щам на коронавирус се покрива от ваксините, това е твърдение на производителите, разясни още Мутафчийски.

"Заведенията не трябва да бъдат отворени, това е личното ми мнение, защото нощните заведения и баровете, са на върха на всяка пирамида за риск от заразяване", обясни шефа на оперативния щаб. Фитнеса е изключително опасен също според мен. Хипермаркетите по тази скала за заразяемост е на 4 място.

Новият вариант е в пъти по заразен от 30% до 70%, за това дали е по смъртоносен няма доказателства. Но, с такава заразяемост, изтощават здравната система, и тогава болните остават без грижа – това трябва да се знае.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
1
 
! Отговори
Йордан Йончев преди 3 години
Правих си тест за антитела и там пишеше брой антитела в единица течност от венозната кръв, която се взема. Трябва да е над 12 броя за да се счита че си го изкарал и имаш имунитет. Аз карах Ковид и очаквах да имам антитела, но бях изумен от количеството им. Много над 100. Та с две думи за никакви проценти не става дума. Явно генерала не се е подготвил добре с опорните точки които са му пуснали. За мен лично Мутафчийски изигра цирк за пред камерите. Може да е всякакъв, но не е ***.
124
0
 
4
 
! Отговори
до134 преди 3 години
Че кой ти пречи да пиеш?Аз откакто е започнала пандемията си пиивам у дома и то качествени питиета.Мезя си домашни мезенца и нямам грижи как да се прибирам у дома.Размислете се какво пихме по кръчмите.....Не си заслужава да ги отварят пак.
123
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло изкам да испия една ракиа кат бял човек ***
122
5
 
2
 
! Отговори
някоя си преди 3 години
Изключително лаическо изказване!!! Венцито явно е забравил всичко учено по вирусология, имунология, хистология, биохимия, инфекциозни болести и епидемиология!!!!!!!!! Обратно!!!!!!!!!!!! Да търка студентската скамейка още поне 10 години!!!!!!!!!! Верен е вицът, че хирурзите много могат да помогнат, ама нищо не знаят!!!!!!!
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерале,защо страните от цяла Европа успяха да ваксинират повече от Два процента от населението си а Ние........? ЕС-2.11%България-0.42%
120
6
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
У военният слугинаж търсете пари, не акъл...
119
6
 
8
 
! Отговори
мента раджи преди 3 години
пак излъга-ция тоя,ментор
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво означава "указа"?Какво означава "70% антитела", освен някаква безсмислица цитирана безмозъчно и извън контекст?
117
3
 
14
 
! Отговори
Помним, помним преди 3 години
Бра*о бе, Мутаф! Евала, каза го най-после!Сега всички шубета да ходят да се ваксинират и ще са бронирани.За нас не мислете, оставете ни да живеем спокойно!Въщност, нали точно ТИ каза в национален ефир на 29.02.2020 г., че Ковид-ът бил най-обикновен грип, нали?Спасявайте си несъществуващата "здравна система".
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че откога антителата се мерят в проценти? 70 % от какво ?
115
0
 
5
 
! Отговори
ваксиниран преди 3 години
така е и аз пия витамин С
114
5
 
7
 
! Отговори
Работи ли ? преди 3 години
Работи а? Явно са ти ударили ваксината в главата да ти подпомогне мисленето .. Не знам какво ти е станало ама си почнал да си внушаваш
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е векторна с човешки аденовирус,а на Астра Зеника с аденовирус от шимпанзе.Нещо не му звучи убедително и двата варианта.За Астра Зеника шикалкавят с изследванията,беше 70% ,после измислиха 90% ефективност,но британците по принцип много бързат, там е фул на болни и тежко болни много починали.
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам антитела. Защо ми е някаква химия да ми наливат?
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами забелязаното от мисирката отслабване на ръчичките МУ,от какво е?
110
3
 
4
 
! Отговори
СЕГА ДА МУ СЛОЖАТ преди 3 години
Руската ваксина да я тества и проучва. Също и внучетата на Бойко и те да се ваксинират.
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има имунитет защото вече го е карал. А и да има от ваксината въпросе ще го има ли наесен защото ако го няма тая ваксина за нищо не става.
108
2
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Този пък! :)))И аз имам имунитет! Вчера си правих тест за антитела! Даже и документ от лабораторията си взех да го размахвам насам-натам ако потрябва!И не съм се ваксинирал! Моята ваксина действа дистанционно! ;)
107
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете между редовете приятели. 12 милиона ваксини как ви се струват? Абсплютно съм убеден, че до изборите ще си траят и когато народът отново избере ГЕРБ, ще приемат някой закон, чрез който да ни задължат по един или друг начин да си поставим вкасината - дали чрез пътувания със самолет, дали изискване за работа, така или иначе ще го направят. Този слугинаж ще приеме всичко, което им се налага от ЕС.
106
1
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
какво значи 70 % ? 70 % от какво ?