До 25 март трябва да приключи ремонтът на "Тракия" край Чирпан

Ще се подменят асфалта, каменната настилка и мантинелата
2 фев 2021 15:17, Анисия Иванова
13
До 25 март трябва да приключи ремонтът на "Тракия" край Чирпан
Снимка: БГНЕС

Ремонтът на автомагистрала "Тракия" край Чирпан започна тази сутрин, въпреки гъстата мъгла. Над 200 машини работят в критичния участък. До 25 март трябва да приключи обновяването на пътната настилка между магистрала "Марица" на км 168 и пътен възел "Чирпан-изток" с дължина 16,5 км, обявиха представители на строителната фирма.

Предстои подмяна на асфалта и каменната настилка под него и мантинелата между двете пътни платна.

Отсечката между Чирпан и Стара Загора с дължина 52 км беше пусната в движение на 5 октомври 2007 г. и имаше гаранция от 5 години.

За ремонта отсечката е разделена на три участъка, а финализирането на ремонта трябва да бъде приключено до началото на лятото.

От години дефектиралият участък създаваше множество проблеми на пътуващите по магистралата в посока София Бургас и обратно.

Автомобилите, които се движат по автомагистрала "Марица" в посока Бургас, ще се качват на АМ "Тракия" и при п. в. "Плодовитово" ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел "Чирпан - Изток" се връщат на АМ "Тракия" към Бургас.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на първите 12 км от АМ "Тракия" в двете платна - между пътните възли "Белозем" и "Оризово".  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
водач преди 3 години
До АнонименНа 17 ноември 1995 г е открит изграденият 32 км участък от АМ Тракия до км167,5(по проект).Това което пишеш за 1988г си го изсмукал от пръстите, жалко!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре е че не са чакали, за да почнат август при сухо време и да стане като с метрото -
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До водачДа, защото тези 12 км са от Белозем до разклона за АМ Марица и не бяха ремонтирани от 1988 г. Ти ни предлагаш да караме по кръпки на 34 години?
8
4
 
2
 
! Отговори
водач преди 3 години
Проблемният участък и ограничение 90км/ч беше от км 208(кръговото Ст.Загора-Хасково) до км 169 - всичко 39 км с неравностите. Но, изведнаж добавиха още км и целият участък за ремонт скочи на 52 км. И така тихо и полека сметката се наду, идват избори, а след тях, пак ще добавим някой и друг анекс за още парички. С метла няма да стане, трябва здрава лопата, за да спрат некачествените строителства, ремонти и ремонти на ремонта и потърси съответната отговорност от сторилите тия безобразия!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
haha, То вече трябва да се ремонтира и отсечката от Стара Загора до Сливен/Ямбол, която бат Бойко я откри преди 3 години.
6
6
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До видими резултати. Явно и ти си от иддиотите, които не знаят, че тази отсечка е правена по времето на Станишев
5
4
 
11
 
! Отговори
хух преди 3 години
само тук може да е новина ремонтирането на отсечка от 16 км, като даже ти е представено и за магистърала на цената на 5 - 6 лентов свъхмодерен аутобан с камери, датчици и всякакви ленти с поне 10 годишен срок на гаранция.
4
3
 
8
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Абе търся новини в немските сайтове за ремонт на магистрали пък няма. Викам си тия са е ба си из ме кярите пък като им видя пътишата нищо им няма
3
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
То тава хуао ама в затвора няма ли да влезне някой. Питам аз и отговор не искам.
2
6
 
13
 
! Отговори
Мухахахха преди 3 години
Видими резултати !!!!
1
9
 
19
 
! Отговори
GOGO преди 3 години
ГУШИ,ГУШИ,ТИКВОН ПАК СЕ НАГУШИ