Започва имунизацията с ваксината на "АстраЗенека" и у нас

Първите дози от ваксината пристигнаха късно вчера
7 фев 2021 08:23, Ния Христова
34
Започва имунизацията с ваксината на "АстраЗенека" и у нас
Снимка: БГНЕС
България започва имунизацията с ваксината на "АстраЗенека" и Оксфордския университет срещу COVID-19, първите дози от която пристигнаха късно вчера, съобщи здравното министерство.
 
В болница "Пирогов" ваксинирането ще стартира днес в 9:15 ч., като сред инжектираните ще бъде представител на Централната избирателна комисия (ЦИК).
 
Малко по-късно ще бъдат направени имунизации и в "Александровска" болница.
Още по темата
 
Предимството, което ваксината на "АстраЗенека" има, е че може да се съхранява при температурен режим на обикновен хладилник и не се нуждае от специални фризери, както ваксината на "Пфайзер" и "Бионтех".
 
Директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов снощи обясни, че предстои властите да изпратят указания във връзка с евентуално възрастово ограничение за прилагането на ваксината на "АстраЗенека", след като някои страни обявиха, че няма да я поставят на хора над определена възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: ваксиниимунизацияCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маймунизацията започва.
25
0
 
3
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо започва имунизация/маймунизация/?!
24
1
 
2
 
! Отговори
Астра Зевзека преди 3 години
Всички страни отрекоха тотално тази жаксина , като неефективна и опасна за хора над 55 год , ама за да нея изхвърлят ни е набутаха на нас .Официално вече не сме само боклучарника на Европа , но и опитните мишки на света.
23
0
 
3
 
! Отговори
ТУЛУПА преди 3 години
Навсякъде спират за неопределено време да ваксинират хора над 55 години с тази ваксина, а у нас проблем няма. Ама нали сме поръчали много от нея трябва да я харчим .Утре Оня с ДЖИПКАТА ще изпрати някой да обикаля телевизиите и да обяснява как тази ваксина е перфектна и действа срещу всички щамове . Тези *** побъркаха Държавата. ОСТАВКА
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора без здравни осигуровки как ще ги ваксинирате?Аз не съм посещавал лекар през живота си. Но си плащам 30г. здравни осигуровки.Къде ми е личната сметка в здравната каса?Оправете си бакиите и престанете да лекувате емигрантите! Според данни на Гранична полиция за 10 дни - от началото на извънредното положение до 23 март, у нас са влезли 109 467 българи.На тези хора направихте безплатни PCR тестове. Сега колегите ми плащат антигенни тестове. Ние пълним здравната каса, за да лекуват пришълци.
21
0
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен"Пък и са крайно недостатъчни, като бройки."----------------------------------------------------------------Не са недостатъчни , даже са МНОГО.
20
0
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
До 17 Всеки, за който другите ваксини няма да стигнат...Тия са най-евтините...
19
1
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
лелелеееее нещо грандиозно предстои!
18
2
 
12
 
! Отговори
absurd преди 3 години
На политик,доктор и полицай не вярвай
17
3
 
19
 
! Отговори
absurd преди 3 години
То няма кой да се ваксинира,те ваксини поръчват
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От толкова много ваксини не знам дали накорая ще останат пари в здравната каса.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцария отказа този конкретен бъркоч, понеже според техните проучвания има ефективност от 8%... Смях...
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина има 91% ефективност и не я взимат нащитеДупедавци а взимат фалшиви чипиращи ваксини
13
4
 
6
 
! Отговори
Ставри от Ставрос преди 3 години
Без астракис няма лятото сиртакис.Ще ходакис на шитакис у българскис.
12
2
 
10
 
! Отговори
инквизицията идва преди 3 години
Който се ваксинира добре който не ще го горят на кладата,,мегдана със стари гуми,, като се разболее.Инквизицията се завръща в Европа.
11
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ ФИЛМА: АЗ СЪМ ЛЕГЕНДА 2007ЛЕКАРКАТА В НАЧАЛОТО КАЗА: ДА НИЕ ОТКРИХМЕ ЛЕК СРЕЩУ РАКА! И КАК ГО ПОСТИГНАХТЕ ПИТА ВОДЕЩАТА?АМИ НИЕ ГЕННО МОДИФИЦИРАХМЕ ВИРУСА И СЕГА ТОЙ РАБОТИ ЗА НАС!!!СЛЕДВА МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ СЪС АСТРА ЗЕНЕКА :D
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-скапаната ваксина, дето действа 3 месеца и то на 70 процента. Кой е луд да се ваксинира с нея?
9
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЕННО МОДИФИЦИРАНАТА ВЕКТОРНА ВАКСИНА НА АСТРА ЗЕНЕКА :DИЛИ ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЕНАТА НА ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХ :DИ ДВЕТЕ СА ПО НОВИ ТЕХНОЛОГИИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО СЪС ТЕХНОЛОГИИТЕ ПРЕДИ 21 ВЕК КОГАТО НЕЩАТА БЯХА КАЧЕСТВЕНИ!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Ангелов и щаба избързаха да си сложат качествен продукт, а на масата от обществото ще предложат продукт с ниско качество, заради евтината му цена. Така обществото се разделя на приливегоравана каста, в която членуват Ангелов, Кунчев, Мутафчийски и компания, а простолюдието ще чака, както едно време за лада и москвич - хем го няма и чакаш. Тъжно, но факт...Министър Ангелов ще е спокоен при баща си, а ние ще чакаме, за да си играем на лотария с нашето здраве и с това на близките ни.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 60% ефикасност. Ниско качество продукт, с който ще продължим да си играем на лотария с нашето здраве, живот и обществено благоденствие. Всичко това, защото Министър Ангелов е отказал да си купим пълните квоти от 7.75 млн дози + 1.55 млн опция от Пфайзер и 1.24 млн дози + 1.24 млн опция от Модерна и заложиха цялата къща на АстраЗенека. С други думи сложиха цена на живота и здравето ни. Не на последно място, стана ясно, че АстраЗенека няма да уважи количествата за ЕС и ще чакаме месеци.