Нямало пропуски при ремонта на пътя Кричим - Михалково

Само година след ремонта подпорна стена рухна при 98-ия километър
10 фев 2021 15:17, Ния Христова
50
Нямало пропуски при ремонта на пътя Кричим - Михалково
Снимка: БГНЕС
Една година след като приключи реконструкцията на пътя Кричим – Михалково, рухнала подпорна стена при 98-ия километър в посока Девин отново повдига въпросите как се оползотворяват милионите левове за пътно строителство. В момента движението в участъка се извършва двупосочно в една лента. Тежкотоварните камиони над 3,5 тона трябва да използват обходни маршрути.
 
"Въпросната рухнала подпорна стена не е била включена в мащабното реновиране на трасето. Тази подпорна стена е от 1963 година, така че не можем по никакъв начин да говорим за пропуснати грешки по проекта", каза пред БНР областният управител на Пловдив Дани Каназирева.
 
Близо 23 милиона лева бяха вложени в ремонта на пътя Кричим - Михалково. Проектът се реализира със средства по Оперативната програма „Региони в растеж“ чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. С парите е трябвало да се извърши реконструкция на четири големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, който е с дължина 130 м, а по трасето да се изградят подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и да се укрепят откосите с високоякостни мрежи.
 
„От „Пътно управление“ - Пловдив изтъкват, че при извършените огледите от специалистите не е било забелязано нищо тревожно, затова и не била обследвана по време на рехабилитацията.
 
"Разрушителните процеси се активирали след обилни дъждове в региона, като свлачището е подкопало пътя в дълбочина от 2 метра, разцепило е дори асфалта. Засегнатият участък е около 30 метра. Подпорната стена е доста стара, но има държавно приемателна комисия, която е приела обекта, и не знам защо в проекта не е било заложено обновяването и на тази стена", коментира и представителят на строителната фирма, работила на обекта, Паун Иванов:
 
"Така че няма неизпълнени неща, а това, че са аварирали тези подпорни стени, то не се случва само тук. Те са на над 50 години и преовлажняването е довело до нейното компрометиране. Докога ще отстраним проблема – проектът ще каже кога, аз не мога да ви кажа". 
 
На мястото вече има тежка техника, днес авариен екип на EVN трябва да изключи високото напрежение. 
 
"Това е необходимо, за да могат да започнат всички действия по укрепването", каза още областният управител Дани Каназирева: 
 
"Тежко е положението и проблемът е сериозен за тежкотоварните камиони, защото те ще преминават през Пампорово, а също и трафикът ще се прехвърли към самия Пловдив. Затова държа да се обсъди внимателно техническо решение за възможност за преминаване по този път в едната лента с всички предпазни мерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
КОГАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА СИ ЛИЧИ ЧЕ НЯМА ПРОПУСКИ.ИМА САМО КРАЖБИ
46
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Правиш ремонт на път, под който има подпорна стена и не обследваш първо стената и след това да започнеш!? Стената на 50г!!! Май аз трябва да си скъсам дипломата.
45
1
 
4
 
! Отговори
User преди 3 години
Гербостроене! И сега дежурното извинение - така си беше по проект!А кой ги прави и одобрява тези проекти?
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако беше станало по Тошово време - щеше да има поне няколко човека на принудителна "почивка" в Белене, да творят павета за Родината.Сега? О, сега не само няма да идат там, даже няма да се скрият от срам. Сега ще излязат и ще кажат че всъщност те са го направили идеално и проблем няма. Как да не ти залипсва соца, а?
43
2
 
6
 
! Отговори
Пантуди преди 3 години
Не се учудвам че се случват такива неща. Като знам как го правиха този път Господ да ни е на помощ. ГЕРБ където мине нищо не никне.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно каква сума ще вземат сега за ремонта явно с нея в нормалните държави ще преасвалтират поне 30 села
41
1
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Жална ни майка. Тези ще строят и 7ми блок на АЕЦ. Че като става дума за пропуски, малко е притеснително. Дано ЕС и съседите направят нещо, че ние сме си мазохисти.
40
2
 
4
 
! Отговори
до КаМинета преди 3 години
Не разбрахте ли ,че с трици маймуни не се хващат , най-евтините поръчки излизат пРъчки , ремонтите и строежите са с 5 пъти по-остойностени .Да не говорим че с 25% , качество няма да има !
39
1
 
6
 
! Отговори
друК ъгъл! преди 3 години
Няма пропуски , всичко е ПРИБРАНО !
38
1
 
5
 
! Отговори
ТЕЧЕНИЕТО преди 3 години
До не случайно ...България се крепи на заеми , вече над 37 млрд. !
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не няма грешка няма пропуски сега за, 30метра 30 милиона като вземат ох бабацо
36
1
 
6
 
! Отговори
не случайно ... преди 3 години
''НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА''!''АБСУРДИСТАН''!''ДЪРЖАВАТА НА ъПСУРДИТЕ''!''*** НА ЕС '' !''ДЪРЖАВАТА Е ПРЕДСТАВЕНА КАТО ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ'' !''НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА ''!''НАЙ-БЕДНАТА В ЕС ''!''НАЙ-МРЪСЕН ВЪЗДУХ''!''НАЙ-БОЛНАТА ДЪРЖАВА'' !.....''НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА ''!''ДЪРЖАВАТА НА Р-Е-М-О-Н-Т-И-Т-Е '' !СРАМ МЕ Е !
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя комунист от банкя е прокоба за българиядо каквото са допре го скапватрябва молебен да се смили бог да ни отърве от него
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо пропуснато всичко е в чекмеджето с кюлчетата
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами , ако направи АЕЦ ??? Цяла Европа да бяга :)))
32
1
 
16
 
! Отговори
И какво следва : преди 3 години
Ако видите някъде Премиера да реже ленти , ....СПАСЯВАЙТЕ СЕ , БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ !
31
2
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Оставка на човеконенавистното правителство на хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
30
1
 
10
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 3 години
До ДА ВЕ !Вярно ли е , защото Премиера каза за Лиляна Павлова , че била ''ОТЛИЧНИК'' .Явно отличник ама по крадене !
29
1
 
13
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
И както винаги , виновни няма , водата , слънцето и въздъхът са виновни !И ако ги притиснеш яко до стената , измъквайки се казват ''ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ'' !
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремонт с марка Борисов.