Около 60-70% е спадът на туристи в Пампорово

Близо 99% от почиващите са българи, 1% - от Балканите
11 фев 2021 19:10, Анисия Иванова
13
Около 60-70% е спадът на туристи в Пампорово
Снимка: БГНЕС

Около 60-70 процента е спадът на туристи в Пампорово от началото на ски сезона, сравнявайки с данните от миналата зима, информира изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков. Според него дружеството успява да задържи работните места и кадрите в трудните за туризма условия по време на пандемия, като в това отношение помагат и средствата по мярката "60/40".

В курорта са въведени допълнителни, още по-строги противоепидемични мерки, основно в зоните на лифтовите станции. Близо 99 на сто от туристите в Пампорово са българи, а 1 процент са чуждестранните клиенти от Балкански държави, пътуващи предимно с личен транспорт.

Официално потвърден случай на коронавирус сред туристи или персонал в хотелите в Пампорово от началото на сезона досега няма, посочва Беляков. В районите на лифтовите станции са обособени дълги 4- лентови коридори, които да осигуряват дистанция между изчакващите скиори. На входа на всеки коридор се следи за носене на маска и ако туристът няма, му се предоставя безплатна. В част от хотелите входящият контрол на рецепция включва и измерване на температурата на влизащите.

Чуждестранното присъствие по пистите в курорта е изключително оскъдно - предимно румънци, турци, гърци, сърби. И сред балканските туристи се забелязва отказ от пътуване към Пампорово след въведения задължителен ПСР тест за влизане в страната ни.

Доволни сме от развитието на сезона, който вероятно ще продължи до началото на април, заяви Мариан Беляков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да ходи да се плезга. Толкоз път за един път ,друг път.
11
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Глупости. В края на месец януари, на Малина 2, а и в целия курорт беше пълно с мсмалигари
10
1
 
4
 
! Отговори
Наско щтръклека преди 3 години
Ек сега ще се засиля да се пързалям. Ама не.Трябва да работя и да си плащам данъците и таксите и храня челяд.и да си купувам маски и дезонфектанти.Пързалянето е за важните особняци.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местя. ...... за Ц Бориславова.
8
0
 
5
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Не е чак толко зле положението. Сега около Св. Валентин бъдещите роби на територията са заели всичко.
7
0
 
2
 
! Отговори
sss преди 3 години
... да ама картата е + 10 %
6
3
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Написалата статията има ли представа, че Пампорово е пълно?Хайде да си направи друг път да проверява информацията,която сервира, че е смешна!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам колко е спада, но за Св.. Валентин няма никъде места, а цените изобщо не са по-ниски
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За седмица в Пампорово видях 100% плътност на писти и съоръжения. 70/30 е съотношението българи румънци и някъде между тях около 1% други. Безплатни маски не се предлагат, мерките са пожелателни. Хотелът пълен на 90% маски носиха около 2-3%. За седмица бях в близък контакт с около 35 000 души. Кихащи и кашлящи нямаше. Ковид май отсъстваше. Това са ми преките впечатления
3
3
 
21
 
! Отговори
турист преди 3 години
Всяка година ходим на Пампорово, най-хубавият ски курорт в България. Но тази година ни изненадаха неприятно - задължителен минимум от поне 4 нощувки. Това ни отказва. За да привлекат повече хора, да запълнят този спад от 70% не са предприели никакви мерки да си намалят цените дори и с 1 лев назад спрямо равнищата преди пандемията.А цените им са неконкурентни със самостоятелна вила в Алпите.Народопсихологията на БГ хотелиера явно е = по добре празен, отколкото да отстъпя от цената!
2
0
 
6
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
И още може.
1
0
 
13
 
! Отговори
Пампоровец преди 3 години
Туристите са 60-70% по-ниски, вече само хобити и джуджета ходят.