Строги проверки в Бургас - носят ли хора маски в магазините?

Проверява се спазват ли се правилата и в градския транспорт
13 фев 2021 15:47, Петя Славова
40

В две области в страната - Кюстендили и Бургас са в сила по-строги ограничения заради големия брой новозаразени. В Бургас от днес започват засилени проверки в градския транспорт в града. Следи се дали пътниците ползват задължителните маски, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

В петък морският град прескочи критичния праг от 233 заразени на 100 000 души. Днес се възобнови и практиката съвместни екипи на Здравната инспекция, полицията и общината ежедневно да извършват проверки и на търговски обекти – дали в тях се спазват противоепидемичните мерки.

В понеделник областният щаб ще въведе още мерки. Засега не се предвижда задължително носене на маски на открито.

"Да се завиши контролът, тоест стриктно да се следи броят на клиентите в тези заведения, както и да се извършва задължителен термометричен на тези, които посещават лечебните заведения за болнична помощ, за извънболнична – задължително носене на маски, на строга дезинфекция на вход и изход, което важи и за моловете и за големите търговски вериги, за големите пазари и за всички магазини", каза директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
32
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Клоуните от мвр за пореден път стават за смях съв своите безумни действия - родната ни милиция вместо да гони крадци, убийци и мошеници се занимава с това, кой носи лигарник и кой не....
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия защо не минат в час пик в мелето да проверяват из градския транспорт хората ще ги изхвърлят с шутове.