"Магарешки винкел" украси "Тракия", НФСБ: Махнете го, обидно е!

На него са изобразени Марешки и Симеонов в прегръдка
24 фев 2021 13:00,
134
"Магарешки винкел" украси "Тракия", НФСБ: Махнете го, обидно е!
Снимка: НФСБ

Искане да бъде премахнат билборд, на който в прегръдка са изобразени Веселин Марешки и Валери Симеонов с надпис "Магарешки винкел", е подал пловдивският координатор на НФСБ Костадин Гаров.

"Наши активисти ни сигнализираха за появата му малко след пътен възел "Цалапица-Съединение на магистрала "Тракия". Виждат го пътуващите към Пловдив", поясни той, цитиран от "24 часа".

До ликовете на Марешки и Симеонов е изписан текст: "Ако все още не сте отвратени от политиката, извикайте неволята с коалиция МАГАРЕШКИ ВИНКЕЛ". Като автор е подписана Николина Тенева.

"Това е грозно и обидно", коментира Костадин Гаров.

Той е сезирал двете районните избирателни комисии - в Пловдив-град и Пловдив-област, както и областния управител Дани Каназирева и настоява позорящият билборд да бъде свален. Изтъква, че изображението нарушава Изборния кодекс и уронва авторитета на личността, както и нарушава добрите нрави и морал. Към жалбата е приложена снимка и на самия билборд.

16 РИК е излязла със становище, че не е компетентна да се произнесе, тъй като рекламният елемент е подставен извън чертите на Пловдив - на територията на община "Родопи". А там се разпорежда 17 РИК. Освен това билбордът се намирал в държавен имот.

Жалбата е прехвърлена към областния управител Дани Каназирева. Тя е изпратила запитване до ЦИК и чака указания, за да ги изпълни.
Дотогава "Магарешки винкел" остава на АМ "Тракия".

"Получава се омагьосан кръг, а докато бъде премахнат, все повече хора ще го виждат", коментира координаторът на НФСБ в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва човек да е останал хептен без мозък за да гласува за тия и оня от вмро
85
3
 
28
 
! Отговори
До 92 преди 3 години
Нещо да кажеш за прословитата ограда на границата с Турция ? Кой я строи ! А ? Хотела дето държавата плаща да нощуват уж граничарите ?
84
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 91 И автора на билборда е тяхно копие, както и всички които се прехласват от пошлата политическа пропаганда. Така ли ще донесат "промяна" на Фигуранта и неговия пророк Черепа !? Къде е техния билборд ?
83
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Има три версии за произхода на названието "българи":- от "река Волга" - волгари - болгари - българи- от "Бълха" - бълхари (рус.) - българи- от "Вулгарен" - вулгари - булгари - българиБилбордът от снимката доказва неоспоримо, че последната версия е най-правдоподобна."Изобразените на билборда доказват неоспоримо тезата ти. Те са най-вулгарното нещо, което се е случвало в българската политика.
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоАко му ливнат бутилка бензин и го запалят, това е гаранция, че новината за коалицията "Магарешки винкел" ще влезе в централните новини на всички телевизии и снимката на билборда ще грейне от екраните във всеки български дом. Тогава от билборда вече няма да има нужда, той ще е стигнал до сърцата на всеки българин. В този смисъл аз съм твърдо за - бутилката с бензин ще е най-добрата реклама за създателите на билборда.
81
0
 
0
 
! Отговори
Бозо преди 3 години
ПАК ИЗРИГНАХ ....
80
0
 
8
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Избори и борбата за власт е като ръмжене, вой и чаткане на челюсти на група хиени върху трупа на тяхна жертва
79
2
 
24
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
...Фани единио удари другио!? Отнася се до всички "членове" на всички партии и сдружения!...
78
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А да поздравяваш с изпъната в хитлеристки поздрав ръка в концлагер, където са избити стотици хиляди жертви на нацистите не е обидно, така ли???!!!Валери Симеонов даже го смята за забавно!!!
77
21
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ами довечера да пратят някой с бутилка бензин и проблема е решен за секунди. Какво ще занимават институции.
76
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има три версии за произхода на названието "българи":- от "река Волга" - волгари - болгари - българи- от "Бълха" - бълхари (рус.) - българи- от "Вулгарен" - вулгари - булгари - българиБилбордът от снимката доказва неоспоримо, че последната версия е най-правдоподобна.
75
6
 
26
 
! Отговори
Обърнете внимание! преди 3 години
Отпред на билборда са до кръста!Отзад на гърба на билборда са от кръста надолу-чисто голи!Единият активен,другият пасивен,като гей двойка п.е.д.е.р.а.с.и!А най-отгоре на билборда можеха да сложат един червен фенер,който да свети денонощно!
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма нито една обидна дума, значи билбордът не е обиден. Сега ще постна слоганът през системата на днес.бг. Ако нищо не заместят със звездички, значи няма повод за обида и всичко е вярно.==============================Ако все още не сте отвратени от политиката, извикайте неволята с коалиция Магapeшки Bинкел.
73
3
 
41
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо истината да е обидна?!
72
3
 
36
 
! Отговори
Валери скачай! преди 3 години
Харесва ми. Да го пуснат на повече места. И Винкелът кога ще скача от Аспаруховия мост, цяла година го чакаме?
71
1
 
10
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
ВМРО им направиха пиар на коалицийката. Кво толко...
70
2
 
23
 
! Отговори
Klinghoffer преди 3 години
Грозно и обидно е, да. Магарешки и Далавери са грозни и обидни.
69
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просташки хумор, който е предназначен за простаци!
68
28
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Въпреки...всичко,половин Варна ще гласува за Марешки;много си го...обичаме.За това пак ще е в Парламента,всички да...говорят за Варна.(платена обява от...група варненци)
67
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди за билборда знаеха само случайно преминаващи хора. Сега, след като от коалицията им протестираха шумно, вече научи и го видя цяла България.