"Магарешки винкел" украси "Тракия", НФСБ: Махнете го, обидно е!

На него са изобразени Марешки и Симеонов в прегръдка
24 фев 2021 13:00,
134
"Магарешки винкел" украси "Тракия", НФСБ: Махнете го, обидно е!
Снимка: НФСБ

Искане да бъде премахнат билборд, на който в прегръдка са изобразени Веселин Марешки и Валери Симеонов с надпис "Магарешки винкел", е подал пловдивският координатор на НФСБ Костадин Гаров.

"Наши активисти ни сигнализираха за появата му малко след пътен възел "Цалапица-Съединение на магистрала "Тракия". Виждат го пътуващите към Пловдив", поясни той, цитиран от "24 часа".

До ликовете на Марешки и Симеонов е изписан текст: "Ако все още не сте отвратени от политиката, извикайте неволята с коалиция МАГАРЕШКИ ВИНКЕЛ". Като автор е подписана Николина Тенева.

"Това е грозно и обидно", коментира Костадин Гаров.

Той е сезирал двете районните избирателни комисии - в Пловдив-град и Пловдив-област, както и областния управител Дани Каназирева и настоява позорящият билборд да бъде свален. Изтъква, че изображението нарушава Изборния кодекс и уронва авторитета на личността, както и нарушава добрите нрави и морал. Към жалбата е приложена снимка и на самия билборд.

16 РИК е излязла със становище, че не е компетентна да се произнесе, тъй като рекламният елемент е подставен извън чертите на Пловдив - на територията на община "Родопи". А там се разпорежда 17 РИК. Освен това билбордът се намирал в държавен имот.

Жалбата е прехвърлена към областния управител Дани Каназирева. Тя е изпратила запитване до ЦИК и чака указания, за да ги изпълни.
Дотогава "Магарешки винкел" остава на АМ "Тракия".

"Получава се омагьосан кръг, а докато бъде премахнат, все повече хора ще го виждат", коментира координаторът на НФСБ в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
38
 
! Отговори
пери преди 3 години
Всъщност тая случка е много показателна. Досега в новата ни история, след промените, не се беше случвало в предизборна кампания някой да плати, за да "рекламира" кандидати като ги прави са смях, напълно заслужено. Това само показва колко на народа му е ясно за какво точно се борят тия "герои" и колко насериозно ги възприемат хората. А те тръгнали на избори завалиите, с големи надежди да се намърдат пак в парламента. Прекрасна инициатива от страна на който се е сетил. Новаторско.
45
4
 
38
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Съвсем вярно е, къде мога да даря пари за един такъв билборд и на "Хемус". Явно още има живи хора в тая държава.
44
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни и жалки напъни да се задържиш във властта !Хората не са *** и слепи да не виждат комедията , нека се посмеят в това напрегнато ежедневие , в което едни си подсигуриха живота на девет поколения напред , а други се удят къде да си оставят децата на сигурно място та да отидат на работа. Едни преяждат с власт и пари , а други изнемогват да работят и издържат семейства и ипотеки .Едни умират от преяждане , а други от глад.
43
3
 
11
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
тези двамата се подиграват на 80 процента
42
27
 
5
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Валери Семьонов е единствения български политик,който извади м,ди да тури на мястото му руския поп,КГБ полковник,Гундяев и както е видно *** трьо шк ите,петоколонници не могат да му простят.Чел съм суперлативи под този материал в тубът от руснаци,които възхваляват Симеонов и казват,че мечтаят да имат такъв политик като него!!Не и БГ безродницитедето се надпреварват да пълзят на путинците,да се търкалят в краката им и да ги газят с мръсни валенки,посипвайки ги по главите с девалвирани рубли!
41
4
 
27
 
! Отговори
Съдията ПДРСТ преди 3 години
Когато на стадиона публиката започне да пее за ориентацията на съдията, повечето съдии го приемат философски. Обиждат се само тези, които са ги познали. Тия двамата на какво се обидиха, не знам.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40:"Значи това може да се нарече "обидно", а да поздравяваш с изпъната в хитлеристки поздрав ръка в бивш нацистки концентрационен лагер, където са избивани хиляди жертви може да се нарече "забавно" (от Валери Симеонов конкретно)???"Ами тренира човека... кой знае фюрерът му какви планове е замислил...
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно някой от младежкото герб се отчел, щом две комисии си прехвърлят топката и постера е на държавна земя.
38
3
 
16
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ЩерюЩерю, Щерю, тьп си та дрънкаш... На кого му пука за ниновицата? Важното в фюрерът ти да бъде изритан преди да е превърнал цялата България в Освиенцим.
37
21
 
7
 
! Отговори
Свинье преди 3 години
Бесепунгерите са свинье . Пишат обидни глупости за да си вдигнат собствения рейтинг
36
4
 
18
 
! Отговори
пери преди 3 години
До ЧиновникТия двамата на билборда първи започнаха.
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ихаааа! Много яко! Браво на автора!Добре че казаха точно къде се намира - трябва да побързаме да отидем да го видим докато не са го махнали, ако ще нещо като екскурзия с определена цел да бъде!Браво, браво!!!Забележка: Значи това може да се нарече "обидно", а да поздравяваш с изпъната в хитлеристки поздрав ръка в бивш нацистки концентрационен лагер, където са избивани хиляди жертви може да се нарече "забавно" (от Валери Симеонов конкретно)???!!!
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен изобщо не ми пука за такива плакати. За кого ще гласувам определям аз и не намирам за нужно да споделям за кого ще гласувам. Така, че който има пари да плаща за билборди да плаща. Нека има шоу, забавно е!
33
19
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Простолюдието винаги държите да покажете, колко сте ***. За пореден път се излагате с евтини и пошли "шегички". Сега ви е много смешно, но нали знаете, че друг ще се смее последен...
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутраген от свобода на словото не разбира. Той може да плюва, обижда, дърпа и рита, ама ако на него се присмеят ВЪЙ, ТРАГЕДИЯ. Реве за закон и ред, почва да съди и не отчита за секунда своето лицемерие. Защото ти трябва ценностна система за да изпитваш срам.
31
2
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Обаче агитката е вдигната на нож.Явно е дадена шпиц команда да се пази имиджа на новосъздалата се влюбена двойка.Байче явно ще разчита на младоженците след 4ти април.Айде на минусите платеняци ;))))
30
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е дело на плиткоумните ОФ маргинали и чалги!Това е най добрата коалиция за изборите!
29
9
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Обидно е. Все едно след изборите да сложат билборд - с Нинова надупена (за пореден път) пред Борисов...
28
2
 
20
 
! Отговори
Свинята Павлова преди 3 години
Е па убавци са си, няма що!
27
2
 
16
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Един електронен билборд с най-срамните снимки на всички кандидати за парламента с номера на бюлетината, вместо типичните им предизборни плакати! Така всеки ще си бере срама после като е гласувал за човека с чекмеджето или за 2ката от снимката горе.И като ви питат после - за кого гласувахте да не мрънкате!