Родолюбци от Шипка: Без 3 март нямаше да има България!

"Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина"
3 мар 2021 10:24, Ния Христова
240

 

Десетки родолюбци и тази година се изкачиха до паметника на връх Шипка, пазен от почетен караул.
 
"Закърмен съм с българското, родолюбец съм. Искам да показвам на хората за какво са се борили нашите предци. Разочарован съм, че има толкова малко българи на този ден. Не ме притеснява Ковид-19. Щом съм дошъл тук, значи ми е вътре в сърцето", сподели един от родолюбците пред екипа на Bulgaria ON AIR.
 
74-годишен мъж с носия на своя прапрадядо от Пиринския край на всеки 3 март се качва на връх Шипка. 
 
"Ако го нямаше 3 март, днес България нямаше да я има. Тя нямаше да бъде и в Европейския съюз. Тук сме да поднесем цветя на този величествен паметник, да се поклоним и да отдадем почит. На този връх е решена съдбата на България, решена е Руско-турската освободителна война, започва преломният момент", разказа той за 3 март.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В последно време много историци започнаха да се нагласят според конюнктурата. Не трябва да приклякаме на този и на онзи, а да видим онези личности, които са лични свидетели на тази история - те са истинските. Така както Вазов е писал много истини. Така както Захари Стоянов е писал в своите "Записки по българските въстания". Много истини след това се преиначават. Да живее България!", каза още 74-годишния родолюбец.
 
Друг мъж, изкачил се до паметника на Шипка, подчерта, че днес празнуваме 143 години от освобождението на България от турско робство. 
 
"На политиците ще кажа: Ако не беше този връх, нямаше да я има България! Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
4
 
! Отговори
До поклон преди 3 години
Единствено безгръбначна амеба като теб която няма гръбнак може да заема Стойка ПОКЛОН Защото ти не си българин . Ходи се покланяй в чужбина и недей да срамиш България долен предател
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че Русия отново е силна и върви напред и се развива, докато западът е пробито корито. Русия вече не се интересува какво мислят на запад, още по малко от жалки американски васали като България. Руското оръжие изпълнява основната функция за защита на страната. Благодарение на съвременните оръжия руската армия е сред петте най-добри армии в света. Русия се чувства абсолютно самодостатъчна, уверена и спокойно гледа в бъдещето без да се интересува от западната общност.
16
0
 
6
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Да попитам само.А тази люов към чалгата от къде идва в българина ?И тя не може да се избие със сопа.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо руснаците са призовавали турците да ни нападнат отново 1885-та като са ни освободили?
14
7
 
8
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
Пред братушките, не можем нито да забравим нито да омаловажим приноса на Русия за възраждането на Третата българска държава. Руския народ може да има проблеми със своето управление, но това не отменя нашето уважение към историческия и принос.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина"Няма сопа, но има фейсбук, нетфликс, чалга и гей-паради. Впрочем за българите не им е нужно всичко това, дай им банани на българите и те ще целуват американските *** и ще са благодарни до гpoб за бананите.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последния параграф казва всичко. "Нямало сопа, която да избие Русия от България". Показателен пример за напълно изветрял мозък и опасно мислене. Защо трябват сопи, със сопа ли трябва да се решават проблемите, в насилието ли е решението? Могат да се изпишат страници анализи, но е безсмислено, стана ясно какво е нивото...
11
8
 
4
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Не без трети март а без 6 септември нямаше да е има България Някой да го обясни на тез дъртите дементирали скотове
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България се е освободила през 1878-*** поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни използвайки основно чужда кръв - тази на българи, украинци, молдовци, румънци, финландци, сърби, черногорци....
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души" казва Стамболов. За тях няма издигнати паметници и почти не се говори, когато стане въпрос за руски жертви.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните апостоли са младите лекари! Друго няма
7
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОСВОБОДЕНА ОТ ЦАРСКА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ И ПОРОБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ !!ЦАРСКОТО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО В РУСИЯ Е ИЗБИТО ОТ РЕЖИМАВСЕКИ КОЙТО ПОДКРЕПЯ СТАЛИН ЛЕНИН И ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ДОКАЗАН АНТИБЪЛГАРИН ПОДКРЕПЯЩ УБИЙЦИТЕ НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НИ!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са сега " патриотите" ,които ги е срам от Борисов,че говорел на български в Брюксел ????
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Без 3 март нямаше да има България!"За мъка на седесари и гербери!
4
1
 
18
 
! Отговори
Лицемерен ден преди 3 години
1.Новини на търски по националната телевизия2.Залято от търски сериали сапунки който нашите майки гледат с интерес.3.Търска партия в парламентаЧестит Празник братя българи
3
2
 
9
 
! Отговори
Тази мода преди 3 години
Дето се загръщат със знамето е отвратителна. Разбирам го за футболни агитки дето нямат мозък обаче за хора, които уважават родината си, символите и историята и - не.
2
5
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Вечна слава на Брест-Литовск!!!
1
11
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Това да не са ,,родолюбците' от Традиция и сходните организации които произлезнаха от нея? Сто процентови ура-софра патриоти.