Родолюбци от Шипка: Без 3 март нямаше да има България!

"Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина"
3 мар 2021 10:24, Ния Христова
240

 

Десетки родолюбци и тази година се изкачиха до паметника на връх Шипка, пазен от почетен караул.
 
"Закърмен съм с българското, родолюбец съм. Искам да показвам на хората за какво са се борили нашите предци. Разочарован съм, че има толкова малко българи на този ден. Не ме притеснява Ковид-19. Щом съм дошъл тук, значи ми е вътре в сърцето", сподели един от родолюбците пред екипа на Bulgaria ON AIR.
 
74-годишен мъж с носия на своя прапрадядо от Пиринския край на всеки 3 март се качва на връх Шипка. 
 
"Ако го нямаше 3 март, днес България нямаше да я има. Тя нямаше да бъде и в Европейския съюз. Тук сме да поднесем цветя на този величествен паметник, да се поклоним и да отдадем почит. На този връх е решена съдбата на България, решена е Руско-турската освободителна война, започва преломният момент", разказа той за 3 март.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В последно време много историци започнаха да се нагласят според конюнктурата. Не трябва да приклякаме на този и на онзи, а да видим онези личности, които са лични свидетели на тази история - те са истинските. Така както Вазов е писал много истини. Така както Захари Стоянов е писал в своите "Записки по българските въстания". Много истини след това се преиначават. Да живее България!", каза още 74-годишния родолюбец.
 
Друг мъж, изкачил се до паметника на Шипка, подчерта, че днес празнуваме 143 години от освобождението на България от турско робство. 
 
"На политиците ще кажа: Ако не беше този връх, нямаше да я има България! Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васалите винаги и навсякъде по света винаги постъпват по един и същи начин, навеждата се и целуват задниците на господарите и се радват на банани.
37
5
 
7
 
! Отговори
Помним ви, братушки! преди 3 години
Изминало време, но няма забрава за руските воини - горди деди. За тяхната сила, храброст и слава, за техните внуци с искрящи звезди.Няма по-мило, по-свидно богатство и няма по-верен, по-бащински щит, от българо-руско славянското братство изляно от огън и кръв, и гранит.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,десетки изкачиха'' Пак че не написахте ,,единици се поклониха".Хиляди са и ще продължава през целия ден, въпреки всички опити на глобалистите.Под външен натиск и ограничения, българския дух се е разпалвал най много. Историята го доказва.Поклон пред всички загинали войници и опълченци, независимо от тяхната принадлежност и вяра!
35
1
 
1
 
! Отговори
20 00 преди 3 години
До АнонименИмпериите винаги и навсякъде по света постъпват по един и същи начин.-показват и използват силата си.
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е умираща държава.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре сме със запада. Половин милион умрели от ковид в САЩ, black life matters, QAnon, 50% от американците не признават изборите, протестиращите ги разстрелват а се грижат за правата на хомосексуалистите, в Европа стоят затворени по домовете от една година и ходят с намордници по улиците, жълтите жилетки във Франция, в Испания арестуват певци защото не харесвали политическата система, гей паради, пълен провал на зелената енергетика, повсеместна цензура в медиите и социалните мрежи, провал с ваксините и с ковид, право да пътуваш и работиш само ако си ваксиниран, добре сме със запада.
32
7
 
8
 
! Отговори
циник преди 3 години
Скоро ще има България , но няма да има българи! И ако Русия не може да бъде избита от българина, то определено трябва яка сопа за да бъде избит комунизма от чугунените глави бъркащи понятията. Комунист родина НЯМА!
31
7
 
3
 
! Отговори
олд преди 3 години
България е има и въпреки 3-ти март.В санстефанския договор съществува като задунайска губерния.Някои индивиди още въздишат че не станахме 16-та република на империята на злото.
30
14
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Празнувах трети март докато не разбрах историческата истина преди над 10 години и затова ми помогнаха чуждите езици за да прочета десетки статии, които разкриват световната история от много по-различен ъгъл. В момента за мен 3 март е нещо като 9 септември. Сори, братушки, но номерата ви вече не минават, разни маргинали може да вярват, но нормалните хора не.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 24Много повече е. Мнозина са звани, но малцина ще бъдат избрани.
28
2
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Съгласен съм.излиза че плявата е над 80 процецента
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При дистационното обучение изкуствен интелект ще оценява възможностите на децата по техните емоции, лица, начин на изразяване и още от малки определя кой за какво е способен и се квалифицира в база данни - кой ще бъде огняр, кой чистач, кой мениджър, кой предодавател, кой учен. И тогава няма да има безработица и всеки ще работи това което изкуственият интелект е определил най-правилно за него и ще живеем в хармонично и високоорганизирано общество.
26
5
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Браво, българи, поклон пред паметта и героизма на българските опълченци и нашите братя - руски освободители!
25
7
 
4
 
! Отговори
Имагинерно преди 3 години
Тази територия трябваше да остане турска.Никои нищо не е трябвало да освобождава.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според статистиката в САЩ броят на душевно болните и самоубийствата сред хомосексуалистите и LGTB обществата е неколкократно по-висок. Защо нищо не се говори как хомосексуализмът и новите ценности убиват млади хора не само духовно, но и физически? Дори в САЩ само 5-6% от населението се идентифицира с тези извращенци, но това се представя като масова култура и масово движение. Защо няма анти-реклами срещу хомосексуализма както срещу пушенето!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваконяма сопа да изие чалгата от сърцето на Българите.но определено не е наследено от русите
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генетиката на западния човек се променя. Не повече от 4-6% се определят като хомосексуалисти, но процентът на младите хора сред тях е голям. Всеки 6ти американец в САЩ между 18 и 32 г. се идентифицира с тези общества. Децата се възпитават че така трябва, че така е правилно и под лозунгите на тази тоталитарна пропаганда хората на запад се превръщат в психопати. Правен е експеримент с деца: дава се на 6 деца да опитват храна, на пет сладка, на шестото солена и ги питат за вкуса - сладко, казват петте, и шестото гледа, гледа и казва - ами... сладко.
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 45 години съвецка пропаганда е нормално дъртите скотове първосигнално да обичат Раша. Дъртия със сопата няма нищо общо с българин, това е биологична единица с руско самосъзнание, добре че времето отмива и скоро ще сме на правия път. Засега, с милиони български граждани с руско самосъзнание...не става. Още години трябват, може би десетилетия докато си стъпим на краката.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VakoЧалгата е нужна за да се отсее зърното от плявата.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първи път Трети март се чества през 1880 година като Ден на възшествието на престола на император Александър Втори, който се възкачва на руския престол на тази дата през 1855 г. От 1888 започва да се отбелязва като Ден на Освобождението на България от османско господство.