Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн

Мерките ще са в сила за следващите 14 дни
Обновена: 10 мар 2021 14:07 | 10 мар 2021 14:07, Красимир Ангелов
132
Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн
Снимка: БГНЕС

За две седмици, считано от утре 11 март, в област Благоевград се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, обявиха на брифинг след съвещание на Областния оперативен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

Още по темата
На заседанието е взето решение в следващите 14 дни учениците от пети до дванадесети клас да преминат в дистанционна форма на обучение. От утре ще бъдат затворени търговските обекти тип МОЛ, с изключение на намиращите се в тях аптеки и хранителни магазини.

За срок от 14 дни се преустановява работата и на фитнеси, кина и театри, школи за извънкласно обучение на територията на областта, ограничават се и масовите мероприятия на открито и закрито.

Ресторантите и заведенията ще продължат да работят, но с намалено работно време - до 22 часа, посочи д-р Калоянов. Засилва се обаче контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

Причина за въвеждането на по-строгите мерки в областта е скокът в новорегистрираните случаи на коронавирусна инфекция и увеличеният брой хоспитализирани пациенти. В областта е премината границата от триста заболели на сто хиляди, като на 14-дневна база данните показват 337 заболели на сто хиляди.

Към момента почти всички болници са със запълнен капацитет. Увеличава се броят на леглата за сметка на отделения, в които има по-малък натиск, посочи д-р Калоян Калоянов, цитиран от БТА.

Настанените за лечение пациенти с Ковид-19 в болниците в Благоевград са над триста. Най-тежка е ситуацията в болницата в Гоце Делчев, където тече ремонт в едно от отделенията. Търси се вариант да се ускори този процес, за да се освободят легла и да се настанят повече хора, каза още директорът на РЗИ - Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Имам един такъв съсед-мизерен гащник по цял ден се мотае по магазините, нищо не купува само мучи и си разнася кривата мутра по молове и магазини... Изтрещели като него пълно.
94
3
 
1
 
! Отговори
Коста преди 3 години
Гоцеделчевските ***, решили да си направят ремонт насред пандемията! Браво!
93
12
 
9
 
! Отговори
Зарата преди 3 години
То в Благоевград -добре , ама в Стара Загора е огромен бум , но много ,много не се шуми ,че едно от големите огнища са ТЕЦ-Марица Изток. Там бачкат от целия район.Освен това нали сме герберска крепост-как да кажат ,че се ******.Всичко трябва да се затвори -никакви фитнеси ,барчета , училища ,молове.Всичко от Ямбол, Раднево, Казанлък,Чирпан, Нова Загора джитка за купона в Зарата. Страшна мешавица е.Мерки само на хартия
92
6
 
12
 
! Отговори
Петър Димитров преди 3 години
Молове,заведения,фитнеси,театри,кина-не са необходими.важно е да работят банките и супермаркетите.на робите им трябва само да работят,ако имат въобще работа,да ядат и да плащат сметки.а училищата направо ги закривайте и съкращавайте даскалчетата.с мерките,спасителите Ви доказаха
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно вие в тази област сте ми "образец" за грижа и мерки!!! Преди ден изписаха майка ми от ковид отделение в този град. Сутринта в 9 лекарите решиха, че има и по-зле от нея и леглото им трябва! Казали и да си събира багажа и да си тръгва, забележете с такси!!! Иначе е под карантина до 23.03 и щяло да има строги мерки ако не я намерят на адреса. И
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да се подигравате бе нещастницие
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 97И това е вярно За 2020, починалите от Ковид са 8 хиляди официално, а статистиката отчита 16 000 повече за годината. Загадка е дали тези повече починали са от недиагностициран Ковид, или недолекуване на хронични заболявания.
88
6
 
16
 
! Отговори
Ново 20 преди 3 години
Време е за сопа и бой по тъпите кратуни!
87
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето няма как да се изчисли колко точно и дали ковид отнема от нечия възраст. Това са си бабини девитини. Обаче резкият отказ от предоставяне на здравни услуги на наистина сериозно болни хора от всякакви сериозни заболявания си е сигурна причина за увеличената смъртност.
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94Ами нали все от нещо трябва да умреш - казваше баба ми. Та хората предимно умират от сърдечени проблеми, инсулти и карценоми. Това няма нищо общо с вирус, който допълнително отнема човешки животи. Т.е. беше изчислено, че до този момент Ковид е отнел средно по 10 години живот на своите жертви.
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А заведенията защо остават отворени???? Мислите ли, че във фитнеса влизат повече хора от ресторанта??? Там кюфтета не предлагат, засилил се е някой на фитнес да ходи. Да затварят заведенията, няма логика.... всичко затворено, кръчмите работят. Голям смях.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94 Да 2,5 процента не са малко но от сърдечни болести за 2019 са починали 523 милиона човека. Сега ще кажете,че то сърдечните болести не се предават от човек на човек. Да ама 523 милиона!!! Имаме ли въобще толкова чували? Детски площадки свободни? Заразата са медиите! 2,5 милиона смъртни случая на годишна база не са оправдание да се блокира света. И при предишната пандемия от испански грип жертвите са 50 милиона- само за информация.
83
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. А големите граждани в София ги пъхат в черните чували. Понеже са много умни и вещи по вирусология.
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85 2.5% малка смъртност ли ти се вижда? В Германия и в много страни с добра медицина е около 1.5%. В България обаче вече наближава 5%. За сравнение смъртността от обикновен грип е около 0.03%! освен това грипната вълна е най-много месец, а тази "чума" е вече втора година. Веднъж на 100 години стават подобни неща, трябва да се примирим и да направим най-доброто, а не да живеем в отрицание
81
3
 
1
 
! Отговори
85 преди 3 години
До До 80,90,91Сори мейт. Май бед! Уотевър. *** май уоли!
80
3
 
5
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Ти не гледай Калифорния и САЩ, Ами гледай когато рекламират капки за очи от 3години, е такова бъдеще ни очаква- капки и лекарства за всичко и фармацията ще ликува, скоро хапче с вкус на пица ще очакваме, та и на ресторант да не ходим,гълташ едно хапченце и си лягаш...
79
2
 
2
 
! Отговори
До 85 преди 3 години
За психоза говорят само психясалите по принцип.Казва се Джонс Хопкинс, а на Джон Хопкинс.
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде по света направиха така, че училищата да не са пак един от двата най-големи развъдници на вируси заедно с обществения транспорт. Примерно при едни от моите хора в САЩ, децата учат половината клас през едни два дни в седмицата, а другата половина през други два дни, т.е. присъствено обучение два дни в седмицата с половината ученици. Това са две деца на 9 и 10 години.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това само за 14 дни е от март месец миналата година. Само за малко.....
76
8
 
6
 
! Отговори
Благое преди 3 години
Браво на Благоевград, поне в един град да мислят за хората. Ние в Подуене да му мислим.