Бабата на изгореното бебе: Инцидент, който не е желан от никого

"Медиците трябва да помагат, а не да правят предположения"
Обновена: 12 мар 2021 17:35 | 12 мар 2021 17:32, Александър Попов
30
Бабата на изгореното бебе: Инцидент, който не е желан от никого
Снимка: БГНЕС

Деветмесечно бебе бе настанено в болница с множество изгаряния, след заливане с вряла вода. Майката също имала по-лека форма на изгаряния. На бебето е оказана помощ от спешните медици, а след това е настанено в детското отделение.

С Dnes.bg се свърза бабата на бебето, която опровергава предположението на медици, че вероятно детето е изгорено по невнимание на родителите. Публикуваме нейното мнение без редакторска намеса:

"Искам да опровергая написаното в медиите твърдение, че инцидентът с моя внук, който е в болница с изгаряния от гореща вода, е извършен от самите родители и те се опитват да прикрият вината си.

Още по темата
Това е нелепо и абсурдно. В какво медиците са склонни да вярват и какви са предположенията на журналистите не отговаря на реалността.

Медиците не бяха притеснени, че чакахме педиатър да дойде да прегледа детето половин час, че нямат медикаменти да се погрижат адекватно на ситуацията и че нямат ресурса да помогнат на пациент, а се притесняват кой е залял детето. Пълен абсурд! Точно медиците са хората, които първи се сблъскват с пострадалия и от тях се очаква да окажат помощ, не да предполагат. Не им прави чест да дават подобни изявления. Аз, в качеството си на член на семейството на пострадалото дете, заявявам, че инцидентът е напълно случаен, детето само е бутнало съда с горещата вода върху себе си и майка си, която също е с изгаряния и в болница. Няма нормален човек, който би го причинил на детето си. Пак казвам това е инцидент, който не е желан от никого. Нека не се нанасят допълнително психически щети на семейството в и без това трудния за нас период".


30
Още по темата: изгорено бебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Вълнаро преди 1 месец
Стават такива неща.. Дано се оправи детенцето! Запомнете изпитана рецепта за първа помощ при изгаряния, дано никога не се наложи! По една супена лъжица мед, свинска мас, хлебна сода и жълтъкът на едно яйце! Смесва се хубаво и се маже, после се покрива със стерилна марля/ бинт. Ефектът е чудодеен, колкото и да не Ви се вярва. Разбира се, при първа възможност се търси лекар!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е първия такъв случай няма и да е последен, просто родителите се опитват да наблюдават децата постоянно и за това ги вкарват в кухнята докато готвят да бъда под наблюдение, но няма как да готвиш и наблюдаваш по добре остави детето да се развива самостоятелно в детската стая най много да разхвърля стаята със сигурност ще го направи.Но тези неща се усещат когато са две, готви с две деца в краката ти,не става, значи не става и с едно.
26
1
 
2
 
! Отговори
ЗзЗ преди 1 месец
До Янита

хайде стига глупости! На 9 месеца не може да ходи. Тоест майката си е виновна че го е сложила толкова близо до вряла вода. Това, че е готвила не е никакво оправдание -нито е първата майка която готви докато гледа дете, нито ще е последната. Разликата между тази и другите майки, е че те оставят детето на безопасно разстояние.
25
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 1 месец
Затварянето в клетки на децата е неизбежно и се прави, естествено не в прекия смисъл, ако си забелязал наплашените родители обикновено са създали клетка около децата си по отношение на техните страхове.Но не е възможно за всеки страх да създадеш клетка, при това тези деца тези клетки си ги носят и като пораснат.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен

Абе дай направо да ги затваряме в една клетка и да не ги мислим. Така няма да изглеждаме нискоинтелигентни и непредвидливи.
23
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Самото допускане на опасна ситуация като тази с печката е израз на ниска интелигентност и на всякаква предвидливост. Какво защитавате тези неблагодарници като бабата не ми е ясно......Тя сигурно и лекарствата си оставя на видно място, но ще пищи, че линейката закъснява?
22
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ще сложи детето в клетка, само когато е опасно напр. в случая когато майката е заета. Какво се правите, че не разбирате толкова? Един е прав, дете се гледа трудно, трябва постоянно внимание. Индийска поговорка - цяло село не стига да се отгледа едно дете!
21
1
 
4
 
! Отговори
един преди 1 месец
Никой не ви казва в клетка, не преиначавайте! Просто е нужен постоянен надзор! Стига сте писали неща, които просто не съм написал!!!!!!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До един

Нали, както АнонимеН казва по-долу - децата трябва да са в кошара и в клетка. Айде стига глупости! Само който е чакал някой друг да му гледа децата може да зададе такъв въпрос!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига бе, кво се хванахте на тая интригантщина от страна на медиците ни! Случват се такива инциденти, никой не може да предвиди всичко във всеки един момент. Важното е да му помогнат на детето и да няма трайни увреждания.
18
5
 
8
 
! Отговори
един преди 1 месец
Какво търси малко дете до печката? Тая наистина е от нагла по-нагла, може и докторите да почне да съди. То бива просссстотия, но толкова?
17
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тази плюе другите, а самите са виновни, едно малко дете е винаги в опасност! И какво ще му преглежда педиатър, след като е доста изгорено!? Тая е за съд за обида на докторите, дето им се чудя какво правят тук, да слушат подобни, а по закон са длъжни да сигнализират и за най-малкото съмнение!
16
2
 
1
 
! Отговори
От Янита преди 1 месец
Много благодаря на “До Янита” ще си взема бележка. Задължена съм ви. Надявам се никога да нямате каквито и да било инциденти през живота си. Няма смисъл да се занимавам с дребни душички. Благодаря
15
3
 
6
 
! Отговори
До Янита преди 1 месец
Вместо да се обясняваш като да не казвам какво, седни и научи тази девойка какво изисква елементарната логика при гледане на дете!
Щото ви е много важно какво ще кажат хората, а не що за хора сте вие....
От толкова акъл не коментиращите и лекарите са изгорили това дете, а девойката, дето го е раждала...Но да родиш всяко животно може. Да си майка е друга бира!
14
1
 
2
 
! Отговори
Писна ми от вас преди 1 месец
Много благодаря на всички за съветите. Бъдете здрави
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарите по закон са длъжни да изведтяват агенцията за закрила при такива инциденти.
Бабата да не обяснява какво и как е станало, когато не е била там.
Малко повече уважение към хората, които спасяват внучето ти след некадърното гледане на щерка ти/снаха ти!
12
6
 
8
 
! Отговори
Янита преди 1 месец
Сега, пояснявам за всички анонимни. Детето не е оставено без надзор. То просто е било в майка си, която е готвела и то е бутнало съда с водата. И за тези които ще кажат защо готви с него Сми защото има и такива жени, които готвят, чистят и други домакински неща и гледат и децата и ма тях се случват всякакви инциденти. Не преигравайте моля ви анонимни. Благодаря
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 7 И кое е правилното в коментара й? Тя добре коментира каква е работата на другите хора, но защо не коментира каква е работата на близките и роднините на 9 месечно дете? Дали им е работа да го оставят неподсигурено и без надзор?! Всъщност тя прави точно това срещу което мрънка - коментира други хора, вместо да си върши нейната работа!
10
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИЗГОРЕНОТО СЕ МАЖЕ СЪС МЕД!

ТАКА ПИШЕ В ИНТЕРНЕТ!

----------------

ВМЕСТО ДА СЕ ЧАКА СЕ НАМАЗВА С МЕД!!!

ДОКАЗАНО Е , ЧЕ ПОМАГА ГОРИЛ СЪМ СЕ И МЕДА ПОМОГНА !
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случват се нелепи инциденти,дано детенцето се възстанови напълно и всичко да отмине.
Човек колкото и да се старае да предвиди всичко, това не винаги се получава.Жена ми обича да готви на най-близкия до ръба котлон и винаги и правя забележка когато видя оставен тиган със стърчаща дръжка и винаги я завъртам настрани или навътре. Печки,чешми, бани,прозорци,контакти,препарати за почистване, лекарства,остри предмети,дребни такива,в един дом има стотици потенциално смъртоносни неща за едно дете.

Спонсорирани публикации