Брънзалов към хората с ваксина "Астра Зенека": Бъдете спокойни!

Според него не трябва да се остава само с една доза от ваксината
Обновена: 13 мар 2021 09:24 | 13 мар 2021 09:23,
141
Брънзалов към хората с ваксина "Астра Зенека": Бъдете спокойни!
Снимка: Кадър Нова тв

Аз съм убеден, че няма да се намери причинно-следствена връзка между смъртта на жената от Пловдивско и поставянето на ваксината. Ако бях нейния личен лекар, след преглед, също бих поставил ваксина. Това заяви пред Нова тв заместник-председателят на Българския лекарски съюз и член на Националния оперативен щаб д-р Николай Брънзалов.

Той посочи, че медицината не е астрономия и не може да се изчислява на 100% и да се дават гаранции на 100% при кого какво ще се случи.

"От 33 години ваксинирам хора. Като общопрактикуващ лекар, в нашето съсловие годишно поставяме около 1 млн. ваксини. От вчера си задавам въпроса кое вещество може да предизвика такава изява. Нямам отговор. Клиниката, която споменават, е типична за съвсем друг тип заболявания, а не за постваксинална реакция", добави Брънзалов.

Зам.-председателят на БЛС призова хората с поставена доза от ваксината на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с личните си лекари и поставилите ваксината.

"Огромен е броят на пациентите, получили тази ваксина. Не само в България, а в световен мащаб. Говорим за милиони хора. Тези случаи, които се съобщават като странични явления, са изключително малко. Не мисля, че са свързани с веществото, което се поставя - въпросната ваксина", убеден е д-р Брънзалов.

Медикът каза, че не е препоръчително хората с първа доза от Оксфордската ваксина да получат втората си от друг препарат.

"Не мисля, че е редно да остава само една игла. Технологично така е поставено, че трябва да има и бустерна доза", обясни още членът на Националния оперативен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До CartmanЛокдаун имаше по погрешка миналата пролет за 3 седмици.
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно е, че доста хора получават хонорари от астра-зенека за ПР.
61
2
 
4
 
! Отговори
Cartman 1912 преди 3 години
Не аз съм коментатор, на който му писна от една година локдауни и по-важно, на който му писна да вижда как познати си отиват и да чете за стотици изгубени животи всеки ден.
60
0
 
7
 
! Отговори
БС преди 3 години
Моята първа ваксина е във Вторник, 16-ти. Ще поръчам на някой да коментира тук, ако ритна камбаната , иначе пак аз ще ви пиша. За сега не ми пука.
59
2
 
6
 
! Отговори
Y преди 3 години
До ХНяма пък да се ваксинирам.Не ми се моли повече, няма да се ваксинирам.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До CartmanСпряна е в Австрия, Швеция, Люксембург.Където се знае, че е внесена проблемната партида.Ти май си комисионер на астра з нека а?
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Нали забелязваш, че пожарникарят е еднакво критикуван както защото ваксинира, така и защото не ваксинира.Това какво значи?Значи че сме в златната среда.
56
2
 
4
 
! Отговори
Cartman 1912 преди 3 години
Спряна ли е в Германия, Франция и Великобритания?
55
21
 
6
 
! Отговори
Х преди 3 години
Напълно подкрепям д- р брънзалов. Ваксината Астра зенека е безвредна. Ще споделя моя личен опит с тази ваксина. Ваксинираха се преди 12 дни. Първата седмица бях под напрежение за евент стр ефекти. Освен лека болезненост на мястото на убождане не изпитах никакви др симптоми. Радвам се, че успях да се ваксинирам. Така се чувствам по спокойна,предпазена от тежко протичане при евентуално заразяване. Хора, бъдете разумни. Ваксинирайте се, без да се страхувате.това е начина да победим Коби 19.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Cartman1912Ти си гнусен манипулатор.В момента астра Зенека е спряна в почти цяла Европа.Бойко ли ти е виновен?
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтриха коментар против Пожарникарят, един коментар казващ истината относно агитацията на вождът за ваксинирането ! КОГАТО ПОЛИТИКАТА СЕ НАМЕСИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НАСТЪПВА МОРЪТ ! Измислиха този грип който мори хора със слаба психика и страхлици, измислиха и много бързо ваксини от които текат едни милиарди към производителите и политиците...не се страхувайте и не се ваксинирайте всичко е една огромна измама...
52
1
 
15
 
! Отговори
Зет преди 3 години
Господин докторе, къде да доведат тъщата за да я ваксинирате с Астра Зенека?
51
9
 
5
 
! Отговори
Cartman 1912 преди 3 години
За тези изгубени животи кой ще носи отговорност питам? Бойко, който се интересува само от рейтинга си пред антиваксърското овче стадо? Всеки се е вторачил в един трагичен случай, за който обаче няма доказатлества, че е свързан с ваксината. Но никий не коментира по 100 смъртни случая на ден само в България!
50
17
 
2
 
! Отговори
Cartman 1912 преди 3 години
Три седмици минаха откакто аз и жена ми получихме първа доза на Астра-Зенека. Тя вдигна температува за един ден и я смъкна веднага след, като пи лекарство за температурата по препоръка на личната. Аз имах за два часа 37,1. Това е нормално при ваксини. И децата ни като ги ваксинират за дуги неща също вдигат течпература. В момента обаче без конкретни доказателсва се стигматизира една ваксина и се обрича на провал ваксинацията. Това неминуемо ще доведе до хиляди смъртни случаи!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катл пациент на брънзалов мога само да се кръстя на неговите изказвания и изоо не ме учудва, че е говорител на такава престижна институция. Ако някой се опира на неговите становища го съветвам сам да започва да се копае
48
1
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Българският народ е глупав- 32 г го лъжат и той все още вярва--така че поговорката "На чужд гръб и сто тояги са малко" важи с пълна сила в БГ!!!
47
0
 
2
 
! Отговори
чалгата не прощава преди 3 години
Спокойна съм , когато си до мен не може да се случи нищо лошооо....
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам само да прочетете извадка от американската администрация по храните и лекарствата, която уж одобрява "ваксините":The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is a vaccine and may prevent you from getting COVID-19. There is no U.S. Food and Drug Administration (FDA) approved vaccine to prevent COVID-19.Второто изречение - НЯМА ОДОБРЕНА ВАКСИНА ЗА КОВИД19!И сега ще се запитате с какво ви боцкат - с пдобрена ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ваксина, която трябва/може да бъде одобрена през 2023!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиец в бяла манта
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега много от хората които са си сложили едната доза няма да си сложат втората понеже мака късно ще им дойде на време мозъка в главата.