Цистерна се взриви във Враца, пострада работник

Инцидентът станал при рязане на тръба от резервоара
16

50-годишен мъж е пострадал при взрив на резервоар за гориво във Враца. В подземната цистерна се е съхранявало гориво на затворена преди години бензиностанция.

От няколко седмици подземните цистерни на бившата бензиностанция са извадени над земята, тъй като теренът са подготвял от частен инвеститор за строежа на нов обект. При рязане на тръба от резервоара избухва взрив, а от взривната вълна мъжът е изхвърлен на няколко метра. По първоначална информация той е със счупен крак.

Работещите в близост до бензиностанцията разказват, че са чули силен шум.

"На другата пряка имаме голям сервиз, там работим и по едно време се чу един много силен удар. Не като взрив, а като много силен удар, помислих, че камион се е ударил, ама то гръмнало цистерна. Тази бензиностанция не работи повече от три години, вадят цистерни, копаят тук ама колко са били не знам", посочиха те.

"Чух страшен звук като под налягане да излиза въздух. Много силен гърмеж и тътен и са дошли да режат тук цистерната да я предават. Как може да се допусне това нещо да се прави не знам", разказа мъж, работещ в близост до инцидента.

Инспекцията по труда във Враца е започнала проверка по случая. Пострадалият служител е бил на трудов договор към фирмата, но тепърва ще стане ясно спазени ли са били всички мерки за безопасност на обекта.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бензин имаше достатъчно,погребението е утре по обяд!!??Днес се повтарят неща от началото на миналия век!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сякаш на този който е рязал му е по простена простотията защото не му се плаща да мисли а да бачка. Виж за този който го е накарал да реже цистерна от гориво без направен тест за газ фри няма оправдание.
13
0
 
0
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Всъщност, ако снимката е вярна, това е към 60 кубика.
12
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до 1 Мисля, че първо се пълнеше със сапунена вода цистерната---- Да, умнико, ако става въпрос за резервоара на москвича ти, който е 50 литра. А това е към 30-40 кубика.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ше я напълниш с вода бе, това са поне 30 тона....
10
0
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КАТО СЕ РЕЖАТ ТАКИВА ЦИСТЕРНИ СЕ ПЪЛНЯТ ПЪРВО С ВОДА-АМА ТЕ БЪРЗАТ.
9
2
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Неграмотността на олигарсите в България, които са бивши бандити, рекетьори, мутри и приятели на Бойко Борисов, част от неговата среда преди да влезе в политиката е най-долнопробната неграмотност. Тези приятели на Борисов нямат представа от дейност като строителството и спазването на някои общи задължителни правила за безопасност. Колко трябва да си неграмотен за да започнеш да режеш цистерна от гориво, която е пълна с въглеводородни пари!? Експлозията е неизбежна!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-безумния начин да се претрепеш. Тъпчпвците не се научиха като режеш цистерна в която е имало гориво да отвориш капака птгоре, за да излизат изпаренията и да не стане Бум.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навред гъмжи от неуки хуманоиди, занимаващи се с неща, които не са им работа, без да са прочели и един ред, за безопасни условия на труд. Даже много малко нещастия и инциденти се случват, с оглед на това, че всеки е майстор. Любимците са ми разни експерти, как заваряват увредени резервоари за гориво на товарни автомобили и обясняват, че от нафтата по-безопасно няма.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВРАЧАНИН Ако наистина си от Враца трябва да знаеш ,че с тези хора шега не бива!
5
4
 
8
 
! Отговори
ВРАЧАНИН преди 3 години
ПАК ЩЕ ОПРАВДАЯТ НЕКАДЪРНИЯ СОБСТВЕНИК (ЧОРБАДЖИЯ)ЛАКОМНИК!
4
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахаааа, не мога да спра да се смея..... Тоя е бил като Уили койота, дето гони птицата и винаги се пребива :))))))))))))))))))))))))))) Дали е погледнал към камерата в последния момент? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
3
3
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Сигурно неграмотния чинга пук е излетял като ракета от бензина!Като не знае как се борави с бензин защо са го пратили да реже?
2
1
 
13
 
! Отговори
висок преди 3 години
Неграмотност сър! Цистерна от гориво се реже след пропарване, промиване и проверка за въглеводороди!
1
3
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
.....Цистерна се взриви във Враца, пострада работник.....Уааахахахаа, заглавието трябва да е мало*умник взриви цистерна, пострада :)))))))))))))Как може да режеш с шлайф цистерна от бензин?!? Мисля, че първо се пълнеше със сапунена вода цистерната.