Абсурдът продължава: Друго дружество иска пари от детето на загиналата Юлия

Близките на блъснатата край Созопол жена още се борят с финансови проблеми
17 мар 2021 21:15, Петя Славова
90

Пореден абсурд за близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова. Компания изплати почти 16 хиляди лева застраховка "Живот" за убитата жена. В същото време друго дружество, което гарантира кредита ѝ, продължава да иска парите от 9-годишната ѝ дъщеря.
Още по темата

Преди няколко месеца близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова разбират, че тя е сключила застраховка "Живот". Бившият ѝ съпруг се свързва с компанията и в средата на миналия месец, близките получават близо 16 хиляди лева.

"Тя е застраховка живот и злополука, която тя си е направила абсолютно доброволно и я е направила в полза на дъщеря ми. Обърнах се към съответната застрахователна компания, те поискаха смъртен акт и някои дребни документи. И оттам нататък никакъв проблем", сподели Цветелин Цеков.

В същото вече 8 месеца застрахователят, който гарантира потребителски кредит на убитата жена – отказва да го покрие, а дългът се наследява от 9-годишната ѝ дъщеря. Причината – фирмата иска експертиза.

"И другата застрахователна компания плати, без да иска експертизи дали тя е била употребила алкохол или нещо такова. Точно това е парадоксалното, ситуацията – защо едната иска, а другата не. Защо за едната е толкова важна тази експертиза и съответно какво търсят те, а за другата не е толкова важно", попита той.

Бившият съпруг на Юлия признава, че продължава да не разбира мотивите за отказ на фирмата гарант по кредита. Освен това смята, че е абсурдно 9-годишната му дъщеря да изплаща кредит, който е застрахован.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
39
 
! Отговори
ДС на БКП преди 3 години
Аз не мога да разбера кое му е чудното!?!Тия дружества са мафиотски структури до една.Като всичко в кенефландЪ!
55
6
 
21
 
! Отговори
Dtrumppp преди 3 години
Да ви кажа нещо преди да я обвинявате- жените метаболизират алкохола многоо бавно за разлика от мьжет, които бьрзо и ефикасно обработват алкохола. Има ензим казва се ADH-прочетете. Жените нямат тоя ензим. Ако на жена отчете 3 промила това не означава, че е изпила 7 ракии и 4 водки. При жените е достатьчно от 2 чаши вино да им покаже 2-3 промила с условности пак. Изпила е много по-малко вьпреки че и отчело много промилиЗатова мьжете пият кило, канче и бурканча- друга балканска смотана гордост
54
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Ей, копелетъпо, знаем, че ти плащат да ги пишеш тези неща. Различните лаборатории отчитат различни резултати, първо. Второ, аз като изпия 8 белгийски бири по 330 мл, това са вече над 2 промила, а на мен нищо ми няма. Жена съм. Не шофирам. Също като нея. Тя е пешеходец, ***, не товарен влак. Жалко за красивото и готино момиче! Такива тъпибурсуци като теб живеят дълго и *** на воля!
53
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно безобразие! Кажете кои са и никой няма да си направи никога застраховка там! Искаме имената на банката и на застрахователната компания! Мръснициарогантни, в свещи да ги обърнете тези пари!
52
0
 
46
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Защо кредит трябва да се наследява? Банката също да се застрахова при смърт на неин кредитополучател. Смъртта би трябвало да анулира всички задължения. Отвъд нея е само Бог, не Банката...
51
3
 
23
 
! Отговори
До съпруга и детето преди 3 години
В България сте, Сър. Там нищо във ваша полза няма, нищо че сте граждани на въпростаната територия. Вие права нямате, само задължения, Сър :) Съжалявам горкото дете, Сър. Ако и вие починете, сигурно и вашите кредити ще плаща, Сър. Това дете е обречено да плаща доживот, Сър.
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застрахователят е Гру.п.ама. Пиша го така да не го изтрият, защото хората трябва да знаят фактите и да си помислят дали искат да се застраховат там.
49
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак... Жената е била много пияна, казаха че имала 3% алкохол, вървял е пеш по пътя в тъмното. Автомобил я блъска, но водачът даже не е обвинен именно по тази причина. До голяма степен сама е причинила смъртта си. Някои застраховки не важат в такива случаи, колкото и реват по медиите роднините
48
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не раздухвайте случая, за да не размислят тези, които изплатиха парите и да не ги поискат обратно. В България всичко е възможно.
47
0
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Най - големият изедник за българина е самият българин. Да измислят Ковид за българи и да се приключва. Примери много, всеки може да се сети. Ако почна да изброявам няма да стигнат 100 терабайта.
46
0
 
35
 
! Отговори
фен на ГРУПАРАМА преди 3 години
Тази фирма няма да я погледна. Ще препоръчам на всеки познат да избягва ДСК и Групарама. Това са циници и безсрамници
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори т.нар.помощи в тая държава са измама и ограбване.Познавам човек, който кандидатства за помощ от 3 хил.лева, чрез фирмата си, за ковид кризата.Направиха му ревизия и му казаха, че дължи 6 хил.лева.Наигра се.
44
0
 
21
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БАНКАТА Е И ЗАСТРАХОВАТЕЛ- ТОВА Е ПРОБЛЕМА !!!!!!!!!!!! А БАНКИТЕ САМО ПРИБИРАТ НЕ ДАВАТ !!!!!!!!!!!!!
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още когато човек се роди като българин, цял куп хора, организации, че и самата държава се насочват към него с цел да го измамят и ограбят!И това продължава до края на живота в тая територия. Някой път и след края на живота.
42
0
 
29
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
Никога няма да ползвам услугите на измамниците от групама !
41
0
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Това никога нямаше да се случи ако детето живееше в Африка
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е това си е проблем между банката и застрахователя, к'во занимават детето бре, ми всяка такава застраховка е в полза на банката отпуснала кредита, да си се разбират там банката и застрахователя, баси и цирка.Просто требва да се запише в закона, че кредити без обезпечение не се онаследдяват и могат да се покриват само от трудовото възнаграждение, както е на много места по света
39
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Групама е застрахователя. Показаха го по новините. Основна банка партньор им е ДСК. Това не означава, че кредитът е от ДСК. Основният проблем е в застрахователя, който търси под вола теле, за да не изплати застраховката. Е, сега си направиха страхотна реклама. Едва ли този потребителски кредит е чак такава страшна сума, но пък вече знаем къде да не си правим застраховка Живот.
38
2
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
До Анон.42 Дифи решават куп проблеми а софтуера автоматично следи за изпълнение на договора и от двете страни и автоматично глобява. Например при туристически пакети ще стане задължителен.Докато не излетиш тур оператора не получава и стотинка.Ако има мерки срещу ковид ще си получиш сумата автоматично и без разправии.Да не говорим при имотите кви са възможностите.Ако тиквата от Банкя управлява това няма да стане тука. Май и ти много не разбираш за кво става въпрос.Арабите скоро наляха 5 милиарда
37
1
 
17
 
! Отговори
Разбирача преди 3 години
Е РАЗГЛАСЕЪЕ Я ТАЯ ФИРМА КОЯ Е НАЙ ПОСЛЕ! А И БАНКАТА НИ КАЖЕТЕ КОЯ Е.