Нападнатите с мачете горски: Заплашиха, че ще ни заколят

Нападателите са добре познати на полицията
19 мар 2021 08:29, Ния Христова
62
Нападнатите с мачете горски: Заплашиха, че ще ни заколят
Снимка: БГНЕС
Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. Единият от служителите е пострадал. Нападателите са познати на полицията заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.
 
Георги Николов и Борис Пупнев спират джип за проверка, в който откриват незаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет. Прави им впечатление, че дървесината е и без контролна марка.
 
"Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете", сподели пред Нова тв Георги Николов.
Още по темата
 
Бракониерите са системни нарушители. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.
 
"Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. Като на тези хора трябва да им се делегират права,сходни на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Нападенията над горски служители станаха стотици из цялата страна. Правителството нехае за служителите си. Уважаеми горски ,изобщо не се стягайте за служба. Щом държавата не ви защитава живота ,зарязвайте гората.
53
3
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Българинот е крал по рождение, краде и днес и за вбъдеще(ДНК)!!!
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДА-А КРАЛ ЛИ СИ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ?
51
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата работа станала, в днешно време всеки заплашва всеки. Случват се такива неща.
50
1
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Пак има грубо нарушение на човешки права.Бхк да се сезира,какво е това не хуманно отношение?!
49
0
 
21
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Опит за убийство, то е ясно !
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо интересно за извършената кражба. В същия момент се краде , извършеасе престъпление на хиляди други мрста с пъти повече щети. Прогресията на измамите е неудържима..Прокуратура, Съд, производство е с формално отношение към някои случаи.
47
3
 
14
 
! Отговори
Дончо Тръмпов преди 3 години
идват избори и всеки глас за ОГП ГРОБ е важен- и на лиллаваците и на дръжавните хрантутници...
46
1
 
19
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Най ми хареса,че ги пускат,защото стойността на дървесината била малка!Това е по ония закони,които отдаааавна трябваше да се променят,пускат крадците и не завеждат дела или изобщо не ги търсят,защото стойността на откраднатото е малка-под еди колко си лева,не помня вече.Съдебната система и законите сан ни от Тошово време,няма никаква промяна!!Същото е и с малолетните и непълнолетни престъпници,едно време бяха 1-2,затова и закона ги пращаше в ТВУ,но сега и това нтяма,а те вече са стотици!
45
0
 
31
 
! Отговори
До кога... преди 3 години
...ще търпим толерирането на едни бушмени за сметка на работещите и честни хора ?! До кога ще търпим да ни дерат за да ги изхранват, да ни грабят и убиват безнаказано?! До кога ще търпим този геноцид над нормалните хора ?! Вече местните тартори из България са започнали с обещания за по 100 лв. на глас. Хора нека не позволяваме неграмотни *** да решават съдбата ни!
44
0
 
22
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Не знам как е в Италия, но в Гърция за незаконно отсичане на едно единствено маслиново дърво отнасяш до 3 години. За палене на огън на пясъчна плажна ивица, освен огромната глоба, ти заминава караваната/кемпера барабар с оборудването. Който не ми вярва да иде и да пробва!
43
0
 
12
 
! Отговори
Вот дъ фак!? преди 3 години
Искат да кажат , че в момента горските не се водят държавни служители?! И ако им набиеш канчока се разменаваш с потупване по рамото и 2000лв обезщетение дето са ти губили времето
42
0
 
18
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Анонимен 38Хайде стига с това "Те ги хващат, полицията ги пуска". Полицията не може да ги задържи за повече от 24ч. в поделение на МВР без прокурорска заповед! Топката е у прокуратурата!
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях в Италия в Алпите има в гората табели еди кой си чл... ен от 5 до 15 години затвор за сеч в гората там не гледат какъв цвят на кожата е
40
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ромейския башибозук с протекцията на Брюксел та колко възрастни хора ограбиха и избиха по селата и не ги съдят вие за дърва да ги съдят
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги телепортират в Гренландия.
38
1
 
10
 
! Отговори
Веско преди 3 години
И защо има разликата между държавен и недържавен служител? Абе направо ги включете в Истанбулската конвенция и ще са защитени!
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом няма как горската администрация да се справя /30 години едно и също/. То тя е излишна и може да се съкрати.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горските ги хващат полицията ги пуска има деректива от Брюксел ***... алите да не се съдят виж българите може
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако съм горски сам ще си сложа някаква камера , точно за такива случаиНай-малкото са можели да просто да включат телефоните си на видео и да заснемат какво става Ама къде у нашите горски толкова акъл ...