Нападнатите с мачете горски: Заплашиха, че ще ни заколят

Нападателите са добре познати на полицията
19 мар 2021 08:29, Ния Христова
62
Нападнатите с мачете горски: Заплашиха, че ще ни заколят
Снимка: БГНЕС
Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. Единият от служителите е пострадал. Нападателите са познати на полицията заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.
 
Георги Николов и Борис Пупнев спират джип за проверка, в който откриват незаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет. Прави им впечатление, че дървесината е и без контролна марка.
 
"Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете", сподели пред Нова тв Георги Николов.
Още по темата
 
Бракониерите са системни нарушители. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.
 
"Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. Като на тези хора трябва да им се делегират права,сходни на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са "познати на полицията" защо не са познати на съд и прокуратура ? Защо са навън, размахващи мечеве ? Тия горски нямат ли оръжия ? Какви са тия напълно скопени държавни институции, щом агресивна тълпа може да безчинства както си иска ? Като гласувате за едни и същи получавате повече от същото.
33
1
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Не ни трябва американско носене на оръжие.Причини много.Смъртната присъда както при соца пък, няма да я върнат.Какво остава за оскотялото население ?!Трудови лагери по китайски модел, на първо време.ДА, ама НЕ.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се събира материвл за градеж на къща и за много къщи. После най крадливия с уредени - платени такси за сграда и смет. .
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички държавни служители трябва да бъдат с камери по време на работа Хем да се следи какви ги вършат / срещу корупция / , хем да има материал за съд прокуратура в такива случаи Видеозаснемането е оръжието на нашето време
30
0
 
9
 
! Отговори
у дома преди 3 години
Окосиха Амазонка, сега косят останалото, докато гледката не стане марсианска.
29
0
 
16
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
И като сложат кламери какво тези са от малцинствата не четеш ли горе били познати на полицията от многобройните си набези в гората хващат ги и ги пускат така им е заповядано и докато българите мълчим тези ***.... али ще стават по нагли
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмериканНе може да се сравнява така механично Америка е друго , имат друг манталитет Тук ако им дадеш оръжие и става страшно Ще дойде ден , и американците ще се цивилизоват и ще забранят оръжията
27
1
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 години
То е лесно да се каже стреляй, а после в съда? Ако например, нападателя е на повече от 10м. вместо на по- малко го отнасяш! Нали никой не носи 10м ролетка в себе си?!Ако той е с нож, а ти с пистолет, не сте равнопоставени и т.н.. Закон, какво да правиш?
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лесно - да им се сложат на униформите камери Така се вижда какво е било , как са заплашвани и веднага на съд
25
1
 
11
 
! Отговори
Американ преди 3 години
А в Америка щеше да има труп с мачете в ръка, па ако ще и черен, тука подобни заплахи се дефинират от закона като атака срещу живота. А в ЕС джендерията пази престъниците.
24
1
 
14
 
! Отговори
Ако преди 3 години
не им стигат служителите в горското, държавата да даде пълномощия на ловните дружинки. На доброволни начала. Ловците сме около 160 000 и всеки втори има и нарезна карабина с оптика. За нула време ще се въведе ред!
23
0
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Дайте им по 300 години затвор да се научат !!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова внимавайте за кой ще гласувате на изборите, иначе такива неща ще продължат още много дълго!
21
0
 
5
 
! Отговори
Baigun преди 3 години
Мачетето е традиционното им уръдие на труда.
20
3
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ами такова ни е племето! Не може до всеки да има полицай,като самият ти нямаш мозък! Виждаме го навсякъде и в тези пандемични времена -всеки си има своя истина !
19
0
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
А в Перник полиция никога не идва дори за масово убийство, идват на сигнал само ако им нареди корумпираният удобен шеф !
18
1
 
8
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Дайте на горските стражари специални функции и правомощия да стрелят при необходимост, с кратки процедури за бързо разследване и приключване след стрелбата, да видите дали ще вадят мачете тия шведи. Като гризнат оловото двама - трима, другите сами ще разпродадат трионите и ще се изнесат от гората.
17
0
 
23
 
! Отговори
Паликария преди 3 години
И режат и секат безобразно ,без да се хабят да се навеждат и пъновете стърчат на метър височина ,което показва почеркът и ,,подписът" на ромеите!........А като тръгнат гъбите ,направо ги скубят ,без да се замислят за последствията ! Хуни ,животни нищо човешко няма у тях!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето почти всички рецидивисти на свобода са добре познати на полицията.. И КАКВО ОТ ТОВА ?
15
0
 
17
 
! Отговори
Държавата на абсурда преди 3 години
Ако това се случи в Англия тезиВлизат за поне 3 години.Но вБг ще минат с пробация после дишайчист въздух гледай деца в бг мизерия и некадърщина. Родина ама абсурдна!!!!