Жена от Бургас се оказа под карантина по погрешка

Тя е изписана от болницата на 15 януари
20 мар 2021 21:13, Нели Христова
35
Жена от Бургас се оказа под карантина по погрешка
Снимка: Pixabay

„Когато влезе в системата и казва: ти си под карантина и аз казвам: как така ще съм под карантина? Ми да, вика, по нашата система тук ти си под карантина“, разказа жената.

В системата фигурира информация, че Бялкова е изписана от COVID отделението на МБАЛ-Бургас на 6 март. Всъщност тя има болничен от 15 януари, когато действително е изписана след лечение на коронавирус.

Бояна е търговски представител и пътува из цялата страна.

„Ако ме бяха спрели полицаи, аз как можех да докажа, че не съм в карантина?! Как го доказвам, а глобата е много голяма, защото аз де факто съм нарушител на закона“, попита потърпевшата.

От болницата обещаха проверка. От здравната инспекция също. Това е първият сигнал за разминаване в системата.

В Бургас броят на активните случаи на вируса е най-висок – над 1600. Въпреки големия брой заразени интересът към ваксинирането е слаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъртви души съвременен български вариант...???!! Нищо ново под слънцето!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в заглавието липсва уточнението- в държавата на чалгясалите мутри и некадърните връзкари хаха
26
1
 
5
 
! Отговори
Ди преди 3 години
Докато има овце ,ще.има и овчари.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като по документи жената е изписана март месец дали болницата е получавала финансиране от здравната каса за нейното "продължително" лечение? Колко други такива пациенти от предишната вълна се водят на лечение в болница към днешна дата?Трябва независима проверка във всички ковид отделения. Там в момента е най-голямото източване на здравната каса.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък жена от Китай е загубила мъжа си в центъра на Шанхай по погрешка.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как лети времето, когато си под карантина - ето, вече дошла пролетта.
22
10
 
3
 
! Отговори
!: преди 3 години
Пък на неверниците не им пожелавам да видят какво е от тъмните ковид отделения...Не сме народ, а *** е казал поета....В главите ви са главни изборите.....не ги изхарчихте тия 20 лв.....В Сърбия няма сега избори, що така и там е дори още по-тежко затваряне?! Пак заради нашите избори ще е....няма такива ***, то се е видяло, че ще дадем много жертви, та дано поне да са от тия където не вярват, защо да страдат хора, които полагат усилия да защитят себе си и околните!!!
21
2
 
6
 
! Отговори
!: преди 3 години
Пишете страшни простотии.....В Бургас е много тежко положението, на ден има по над 300 човека....айде сега сами си отговорете колко са активните случаи.....само в болниците са 500!
20
5
 
5
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Тия дето за 30 години само едно чекмедже видяха и то на снимка ,са платени лешояди.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се чудите защо в някои болници ковид отделенията вечер не светят...
18
5
 
19
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТАКАВА Е СИСТЕМАТА В БЪЛГАРИЯ-ЛЕГАМ ДА СПЯ И НА СУТРИНТА НОЩНОТО ШКАВЧЕ ПЪЛНО С ЕВРАЦИ-ЧУДЕСА СТАВАТ ЕЙ.-АРНА ВЛАСТ.
17
0
 
16
 
! Отговори
2134 преди 3 години
Системата каза :) :)
16
3
 
26
 
! Отговори
Нова ТОП ОПЕРАЦИЯ преди 3 години
Гешев и полицията са арестували 69 годишна жена от Варна за откраднато кисело млеко,хляб и 2 кренвирша!Жената твърди че не е яла няколко дни,образувано е бързо производство ,със случая се е заела и Районна прокуратура Варна!Случаят е съвсем реален!
15
6
 
16
 
! Отговори
Admin преди 3 години
Машината която изследва пробите за ковид, е свързана с интернет. Софтуерът който е вътре, ако е нужно МОЖЕ да бъде препрограмиран от производителя, и да показва каквото производителя на машината/софтуерът желае. Всички машини за ковид детекция имат достъп до интернет и данните се виждат в реално време и от производителят. Само споменавам. Софтуерът може да бъде "пипнат" за да показва каквото е нужно....Вярваме, че това не е така.
14
1
 
28
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Цели държави са в карантина погрешка
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случват се често такива неща в територията, ковид мовид ....:) хората вече се объркват :)) Требва да има писани, че иначе как ще си заработят паричките :)
12
5
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Няма грешка.Всичко е умишлено и по заповед.трябва да се всява паника,за да се харчат ваксините на СЗО.Това че мрът хора е съвсем в реда на нещата,пак според СЗО.
11
0
 
25
 
! Отговори
димитър27г преди 3 години
Баща ми беше под карантина 2 седмици а му дадоха предписание 1 дени преди изтичането И защото нямали екипи за 2 милионен град .аз като контактен ми се обадиха да си седя 10 вкъщи а после съм бил свободен.След втория му (+) ПЦР беше още 2 седмици (втори болничен вкъщи) докато аз обикалях по столичните болници с рентгеновите му снимки да търся мнение съвет от други лекари.накратко администрацията работи да си оправдае заплатите а всеки се оправа как може
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално карантината е затвор за това че някой се е разболял.
9
1
 
19
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
И какъв и проблемът? Правят акт, после се обжалва в съда и адвоката дърпа точно с 300 лева напред платени от МВР. Не съм проверявал по другите съдилища, но в Русе 100% от актовете за неносене на маска са отменени от съда. 100% !