Хотелите в Банско масово приключват сезона от понеделник

Туристите не желаят да се хранят по стаите
21 мар 2021 07:30,
40
Хотелите в Банско масово приключват сезона от понеделник
Снимка: БГНЕС

Заради затягането на мерките от понеделник и в хотелиерския бизнес имат опасения от срив. Собствениците на хотели в Банско се оплакаха, че за тях настъпват тежки дни в края на сезона, който иначе би бил печеливш. Затягането обаче е довело до сериозен отлив на туристи.

Вариантът хотелите да работят, а ресторантите към тях да са затворени е възможно най-лошият, смятат хотелиерите. Основно защото това по всяка вероятност ще ги лиши от клиенти, но и от финансова подкрепа.

"За съжаление това ни ограничава от възможност за всякакви помощи от правителството. Не можем да кандидатстваме, защото ние хем работим, хем не работим. Днес отваряме, утре затваряме, днес снабдяваме стоки, утре ги изхвърляме тези стоки. Кога да приемаме резервации, кога да не приемаме", коментира пред Нова тв Малин Бистрин, собственик на хотел.  

Краят на март обикновено е най-доброто време за ски. Резервации обаче вече масово се отменят заради мерките от понеделник.

"Това с храненето в стаята не го харесват. Туристите обикновено идват в компании и общото хранене е едно от приятните неща", смята Янка Рахова, собственик на хотел.

Общо хранене от понеделник обаче няма да е възможно.

А хотелите в Банско масово планират да приключат сезона от понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
16
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Явно не си ходил в Италия, Испания и по странното е, че и в Гърция не си стъпвал щом твърдиш, че другите си плащали данъците. В изброените държави видят ли чужденец и касов бон не се издава. Отделно като говориш за плащане на данъци се информирай какво е офшорна зона и защо Гугъл са с хедкуортърс Ирландия. Даже в България мога да твърдя, че дребния бизнес е на европейско ниво по плащане на данъци. В Германия, строителния им бранш е пълен с гастарбайтери без договори, Англия също.
29
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами добре, щом туристите искат, значи това ли трябва да стане?!? и после като изпукат тия туристи по улиците и като почнат да падат у кръчмите какво правим?!? туристите искали. свърши се вече времето, в което туристите искат еди какво си. отсега нататък друг ще определя какво може и какво не. свиквайте, овце. това заслужавате с блеенето и спането си. овце заспали
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние бяхме на Банско да караме ски, още преди месец, като се разхождахме постоянно се приближаваха и но питаха дали искаме купон, дискотека, заведение, защото знаят къде.....та толкова спазваха местните мерките
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен монетата има две страни и колкото държавата е лош управленски капацитет, толкова и една немалка част от бизнеса е неизряден данъкоплатец и укрива оборот. Да в другите държави дават пари, но там заплатите не се получават в пликче и хората са си платили задълженията до стотинка.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам от какво се оплакват, разглеждахме хотели за следващия уикенд и почти никъде нямаше свободни места! И сигурно ще търсят начини как да се заобиколят мерките! Хотелите не са спирали и за ден да работят, не виждам защо е това мрънкане, а да не говорим за изкуствено надутите цени
25
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ските са важни за хората и природата, те ще ходят пак въпреки храненето по стаите. Ама явно най-важното е да се плющи яко по ресторантите. Ами това приятно удоволствие ще остане за по-нататък, когато няма по 4000 човека заразени, над 100 починали за денонощие и болниците се пукат по шевовете!
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези и за хотелиерите от Слънчака и грам не ми е тъжно :) Да сърбат, каквото са надробили - глад и фалити само.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега всичко обратно по фризерите до следващата година кротко да си чака. Бизнес по нашенски. Вместо да си направиш име с хубави, пресни ястия и бързо, чисто обслужване.. Ден година храни. Като оня виц - гледа някакъв човечец сметката и вика "бе, какво е това "ако мине 30 лв?". Сервитьорът поглежда, къса я и казва "Ами не мина".
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26 С кредити от КТБ ли хахаха
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПовечето не са с крадени пари, а с кредити. Виж на колко висят надписи, че от името на банка ги продава.
20
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Отворко, бил ли си останалите три сезона в Банско? Да си чул за Вихрен, Кутело, Муратов връх, Синаница, Полежан и т.н. Посещавал ли си останалите три сезона например хижа Вихрен да видиш стълпотворение на млади хора? Банско е не само ски. То е близко до началото на една дузина атрактивни туристически маршрути.
19
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово построиха хотели с крадени пари. да приключват сезона, когато искат. и да фалират- много важно. достатъчно са се налапали.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се радват,че въобще им дават да работят. Щото в други страни направо са ги затворили от месеци.
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналята, хайде малко по критично към излиянията на интевюираните. Които и да са те. Видяхте какво стана в "Последния печели"по БНТ. Цитираха дословно еврейна-гении Боби Фишер без коментар и еврейски организации и посолството на Израел в България реагираха. Не сме имали свода на словото. В друга държава всеки така безочливо да може да интерпретира всичко? Утре и Хитлер ще цитирате без редакционен коментар както е тръгнало.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризмът е като игра на рулетка. Тава е възможно най-несъобразната индустрия. Със затоплянето, Банско изобщо няма никакво бъдеще, но кой ще разруши всичко това?
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това с храненето в стаята не го харесват. Туристите обикновено идват в компании и общото хранене е едно от приятните неща", смята Янка Рахова, собственик на хотел.Е нали уж там се хвалеха,че най-много спазват мерките. И сега се оплакват,че гостите нямало да се хранят заедно и ще пропуснат това приятно удоволствие. Така ли са се спазвали мерките. Серитьора ти давах храната през преграда и сядаш на масата с една голяма компания да ядете.
14
4
 
29
 
! Отговори
Stanislav преди 3 години
Не знам що не мога да ги понасям тези. Явно щото познаван няколко банскалии. Големи глупци са. НАЙ ГЛУПАВИТЕ КОИТО ПОЗНАВАМ.
13
0
 
48
 
! Отговори
Х преди 3 години
Ако си истински запален по ските и природата, няма да те бърка, че вечеряш в стаята си, щото ще си прекарал целия ден в планината. Ама хората не отиват за това, а да си покажат екипите и да висят по заведенията.
12
2
 
68
 
! Отговори
Fenb преди 3 години
Мародерски цени, въпреки липсата на клиенти, до вчера нямаше и нормален сняг, но цените на лифт картите-72лв на ден!!! Една проста пица-22 лв!!!Да фалират всички, които не знаят как се прави бизнес!
11
5
 
17
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Предлагам да има отново бариери както беше миналата година.По този начин няма да ходим на село и да работим.Бариерите паднаха, всичко узря и падна едно голямо ядене и пиене.На море не обичам да ходя, храната е скъпа, калпава, след това получавам и голям дрисъку абе дрискам яко.В къщи си пусна кабеларката, пийкам още от 6 часа сутринта, хапвам топла манджа, тъщата добре готви.Живее с нас, но постоянно ни дава напътствия как да живеем.