Министерство на отбраната търси 195 мъже за военна служба

Има конкурс и за гвардейци, там свободните места са 50
21 мар 2021 09:09,
116
Министерство на отбраната търси 195 мъже за военна служба
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната търси кандидати за военна служба за 195 длъжности във формированията на Сухопътните войски. Документи се подават до 23 април, а конкурсът ще е през юли, съобщава БНР.

Изтича срокът за подаване на документи за кандидатстване в Националната гвардейска част. Конкурсът за гвардейци беше обявен в началото на януари.

Националната гвардейска част е обявила общо 60 вакантни длъжности. 50 от местата са за гвардейци. А едно от важните условия остава минимум средно образование, годни за военна служба кандидати, психически пригодни, да не са осъждани.

Майор Милен Кирилов, който отговаря за личния състав в Гвардейската част обясни преди време, че кандидатите трябва да не са навършили 40 години към момента на подписване на договора.

Той припомни, че документите могат да се намерят във всяко военно окръжие.

"Самостоятелно ги попълва, отива до подразделение на Военномедицинска академия и там му определят физическата годност", обясни Кирилов.

По данни на министерството за 43 места за военни в Съвместното командване на специалните операции, документи са подали 170 души. 94 кандидати са се явили.

Наскоро в анализ за състоянието на армията началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов отчете, че през 2020-а са били обявени конкурси за приемане на военна служба за 1771 длъжности, назначени са 881 военнослужещи. Конкурсите за 607 от длъжностите ще приключат през настоящата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След записване може ли да уредим паспорт нещо за далечен роднина от - бангладеж
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо министъра да изкара изпитите и веднага се записвам...
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млад, здрав, психически годен, неосъждан, с със образование и накрая 100 началника дето ти се правят на мъже и 1000лв. заплата. Ами ще търсят, в София навсякъде ги дават тия пари.
56
4
 
7
 
! Отговори
адв.Павел Пенев преди 3 години
От 240 депутати,няма ли 195 мъже които да служат за Родината.Нали непрекъснато се бият в гърдите,че са патриоти и работят в ползу роду?
55
2
 
5
 
! Отговори
СМЕХ БАКЕ... преди 3 години
Още 11- сегашни и стари депутати от БСП , замесени в шпионския скандал с Русия!Съда ще иска конфискация на имушеството и парите в банките им.
54
3
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Сигурно едно от условията е дядовците им да са плакали в денят на смъртта на Сталин!
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли нормална развита държава с наборна служба? Защо живеем още във времето на соца? Вече сме 2021, а по манталитет сме застинали някъде в 1985-6 година. Инвестирайте в образование, технологии, иновации, изравнете минималната и средна заплати с тези в ЕС.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много свободни места в армията за руски шпиони. Особено критична стана ситуацията с арестите тази седмица. Получи се един вакум в руския шпионаж който може сериозна да навреди на интересите на скъпите ни братя освободители, а това е пагубно и за България поради липса на слънце и въздух които ни дава вечната дружба с Русия. На всичкото отгоре няма да можем да изпълним заветите на Гого Тарабата за 2-3 десетилетия да достигнем и позминем това което другите народи са направили за векове!
51
3
 
10
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Търсят да изхарчат по 5 млн. на данъкоплатците годишно за заплати още доста повече за оборудване и комисионни.
50
3
 
16
 
! Отговори
Ахил преди 3 години
Каква армия, кави 5 лева .!.!.!.Нали ни пазят братята Американци, с техния 80 годишен вожд БайДън .PS:Аааааа забравих да спомена великия ни министър на отбраната, от когото треперят всички наши врагове........СМЯЯЯЯЯЯХ.......
49
2
 
0
 
! Отговори
ДГД преди 3 години
До Изобщо не разбирате:Като прочетох "обекти за коЙто" и прецених,че умственият ти багаж е недостатъчен, за да си губя времето и слушам мнението ти!!!
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Значи, абсолютно си прав - за мирно време. Но, понякога /сага периода е по-дълъг/ замирисва на барут, и за това време ще трябва някой да знае и да гърми. Все някак трябва да подготвим и определен брой способни да стрелят. Иначе резервния вариант ще да са ловните дружинки, където на всичко отгоре се стреля по бързо бягащи живи цели, а също чрез тях се събират пари, а не като в армията да се разходват пари. Извод: наборниците да се зачисляват за 2 години към ловците.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък търся четвърти за белот.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наборника е за шушляци,които не им се учи. Държавата трябва да се развива в науката , високите технологии и бизнеа. От пагони и мутри нищо хубаво не е излязло никъде. Тв БВП неправя. Само харчат .
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И питам кадровиците - какво им е на 50 годишни да станат гвардейци. Стоят си пред президентството с една пушка "при нозе" и чакат да мине смяната. Аз като гледам за гвардейци взеха да приемат и по "закръгленички". За пример е "шкембе войводата". Папкат , слушкат и трупат по някое килце, докато излезе нещо по-добро за работа. А също и гвардейки.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Ходи и стани войник,щом това ти е мечтата-1000 лв?!Ако имаш способности,в честния сектор поне 2х1000 не са никакъв мираж!Обаче ти изглежда си със скромни умствени и образователни такива,та затова завиждаш на всеки и за всичко!
43
2
 
9
 
! Отговори
МК преди 3 години
Това е отлично място за култивиране на нашите по-мург ави съграждани и навремето се правеше. Имам съученик който беше взводен на строително-тактически взвод(88-89г). И тогава имаше неграмотни, научиха се да четат да пишат, научиха ги да строят мост, да заваряват и хората си работят и сега. Това с конкурсите е малко странно, как ще привлекат младежи от МГ, от езикови гимназии или студенти?..., в някой армии плащат обучението, таксите за университет, търсят учени. ав-Министерство на коментарите
42
3
 
6
 
! Отговори
Асенчо преди 3 години
Ша дода ама ако *** напрайти полковник. Аз съм на 75год. и след три год.служба да ми дадети полковнишка пенсия....шоту имам три жени и требе да издържам 8 дича
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38Ей дядка ти не си никой да ми казваш, как ще си изразявам мнението? Ксто те гледам, какъв пишман войник си, също толкова ще си пошман по наказателно право. Точно, че не си научиш нищо в казармата, нито да се биеш,нито да защитаваш кауза. Ако беше го научил нямаше да оставите държавата да изглежда така . ***
40
3
 
14
 
! Отговори
9 преди 3 години
При положение, че войните вече са икономически на ниво спиране на икономики защото те трябва да спрат заради химическо вещество, кви наборници, кви калашници, патрони?!?