Министерство на отбраната търси 195 мъже за военна служба

Има конкурс и за гвардейци, там свободните места са 50
21 мар 2021 09:09,
116
Министерство на отбраната търси 195 мъже за военна служба
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната търси кандидати за военна служба за 195 длъжности във формированията на Сухопътните войски. Документи се подават до 23 април, а конкурсът ще е през юли, съобщава БНР.

Изтича срокът за подаване на документи за кандидатстване в Националната гвардейска част. Конкурсът за гвардейци беше обявен в началото на януари.

Националната гвардейска част е обявила общо 60 вакантни длъжности. 50 от местата са за гвардейци. А едно от важните условия остава минимум средно образование, годни за военна служба кандидати, психически пригодни, да не са осъждани.

Майор Милен Кирилов, който отговаря за личния състав в Гвардейската част обясни преди време, че кандидатите трябва да не са навършили 40 години към момента на подписване на договора.

Той припомни, че документите могат да се намерят във всяко военно окръжие.

"Самостоятелно ги попълва, отива до подразделение на Военномедицинска академия и там му определят физическата годност", обясни Кирилов.

По данни на министерството за 43 места за военни в Съвместното командване на специалните операции, документи са подали 170 души. 94 кандидати са се явили.

Наскоро в анализ за състоянието на армията началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов отчете, че през 2020-а са били обявени конкурси за приемане на военна служба за 1771 длъжности, назначени са 881 военнослужещи. Конкурсите за 607 от длъжностите ще приключат през настоящата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да научиш нещо в казармата трябва да си изключително необразован и примитивен.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангел Джамбазки да отива !!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува защо е загубила. Загуби ли?Загуби войната. Защото не е подготвена. Нито физически, нито тактически, нито оръжейно. Всипко това се определя от държавата ти и стратегията ти. Просто е ...или печелиш или губиш.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татуировки, бради... а после ги давате по ТВ как натупал някой 40г на сфетофсра. И ревете, какви били младите. *** наби един младеж да те видим:))) нали си голям мъж, без татуси
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Е нали обявата по цял ден, как ф16 бил слаб самолет. Как руските оръжия били по хубави. Ето долу пишеш за калашник. Сърбите имаха всичко това ? Разбираш ли ми идеята ?Много приказвате, но накрая подготвените винаги бият. Армията е Сащ провежда всеки ден обучение, тактики, тренировки. Няма как да се противопоставите на такова обучение с пълнеж армейци
14
4
 
6
 
! Отговори
ПоПъкЕднаАрмия преди 3 години
Па що ще правят там?Ще рекламират с торбички веригата магазини "Била" ли ?
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не биха ви защото наборните службари, не са бойци. 80% влизат насила там и чакат да излязат. Битката , не е за всеки. Не се опитвай да си измисляш филми. Една група построена от хора с мислене за битка, бой и физика. Вианги ще превъзхожда една банда *** събрана от кол е въже.
12
4
 
8
 
! Отговори
Заинтересуван преди 3 години
Аз по принцип имам всички белези на ''Мъж''. Водя се обаче ''Раждащ родител''. Мога ли да кандидатствам за тази позиция.
11
5
 
3
 
! Отговори
42 преди 3 години
До 9Те затова 200 хил. финландски наборници натупаха елитните дивизии на Сталин, а виетнамските наборници натупаха яката американските професионалци.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да кандиндатсвам, ако съм под 120 кг?
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сръбската и Иракската армия нали бяха наборни! Защо не се противопоставиха на частната армия на САЩ? Мкого просото, защото са жумели вкарани на сила там.Това е най бързо падналата държава в бой Сърбия за 10 - 13 дена.
8
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 Наборната служба е пълен провал . Все едно всеки да стане певец. Ако излезете 100 000 наборна служба срещу 20 000 елитна армия с еднакви оръжия....ще ви направят на мармалад големите наборници:) Както мутрите ви биха 90те така и тея щенви бият.
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тук е пълно с хомота, които ги е страх от една ваксина. Време в да ги строят малко. Нали сте големи мъже тука из форума. Айде към военните...или вие да само на приказки сте големи мъже. Забрвих.Лекарките са повече мъже от вас.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли и хомота ?
5
11
 
11
 
! Отговори
до Помнещ преди 3 години
Да се връщала... я бягай оттука, бе!Само защото си мазохист и си се кефел да чистиш латрини и да прекопаваш лозето на старшината не означава, че всеки иска да го прави.Ако ще се връща каквото и да е било, да бъде доброволно. Да бъде професионално и да бъде истинско ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ, а не бутафора... каквото беше през 90те...
4
5
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Във Факултето има желаещи . Ще ги допуснете ли ? Младички са , не са на по 40-50 години.
3
4
 
23
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Ама то генералите в територията са повече от войниците !!!
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасна възможност за така наречените войводи начело с Биллашкембето да постъпят на служба представяте ли си го каква картинка ще е като гвардеец.
1
15
 
11
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Аман от парадни войничета в " армията" ни! До се връща наборната служба!