Спешна помощ: Звъни жена и казва, че умира. На място - да ми оправите парното!

Това е безобразие, каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска
Обновена: 21 мар 2021 09:25 | 21 мар 2021 09:23,
149
Спешна помощ: Звъни жена и казва, че умира. На място - да ми оправите парното!
Снимка: БГНЕС

Аз не знам колко живота трябва да вземе това "грипче", за да разберем, че това не е просто "грипче", а е смъртоносно. Че има много хора, които страдат и се борят за глътка въздух. Да разберем, че трябва да сме съпричастни към болката и страданието. Това заяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред bTV.

"Безотговорността ни мъчи най-много", казва говорителят на Спешна помощ. Тя разказа, че все още има хора, които лъжат за симптомите си по телефона и когато медиците стигнат на адреса, установяват, че лицето е с коронавирус.

Още по темата

Друг абсурден случай от работата в последната година е на жена, която по телефона описва симптомите си, като казва, че "почти умира". "Когато отиде лекарят на място, жената му каза "Виждам, че имаш чанта, сигурно има инструменти вътре... Хайде да ми обезвъздушиш парното, защото ми е студено", казва Сунгарска.

"В този момент не един, а повече хора са в животозастрашаващи състояния и може да загубят живота си", казва тя.

Тя поиска хората да запазят някакво достойнство в тази ситуация.

Сунгарска определи като парадокс, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна – отварянето на ресторантите.

"Коронавирусът е невидим враг. Ние възприемаме ситуацията като война вече година. Въпреки че сме от едната страна на барикадата, а медиците са на първата линия, те са обстрелвани и от врага, и в тила. Не знам да има друг случай в историята тези, които защитаваш да те обстрелват", казва Сунгарска.

По думите й е крайно безотговорно вече година да се говори, че носенето на маски е важно, какви мерки да се вземат и за спазването на дистанция.

"На миналите протести слоганът беше "Ние не носим маски". Да, обаче нашата практика установи, че една немалка част от хората, които призоваха за това, когато им опря ножа до кокала и станаха наши пациенти, започнаха с претенциите къде да бъдат закарани, как да бъдат лекувани", казва Сунгарска.

За последната година столичната Спешна помощ е загубила девет човека. "Това беше най-голямата ни трагедия. Когато губиш хора от обкръжението си много боли", допълва Сунгарска.

"Не знам какво да призова хората. Аз вече се срамувам да говоря, защото се повтаря едно и също и някакви хора не искат да погледнат по-далече от носа си, от егото си, от лакомията си. Това е безобразие", каза Сунгарска.

Тя благодари на всичките си колеги, които продължават да работят в ситуация на пълно себеотрицание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко в Кувейт посягаш на Бърза помощ полицията ще те поразтърка яко .А пък съдията как ще те одруса и представа си нямаш
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозен наплив ива в момента към болниците. Доста дълго се задържа тази пандемия
100
5
 
0
 
! Отговори
КОЙ преди 3 години
КОЙ умира от СТУД - НЯКОИКОЙ умира от COVID - НЯКОИКОЙ умира от ЗАПЛЕС - Има и от този видА причината:КОЙ не скача е ЧЕРВЕН - СДС СДС СДС КОЙ ......луди всякъкви
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колежка вкара вируса в службата, в която работя. Разболяхме се доста хора, но първите двама бяха тези, които не сваляха маските си през целия ден.
98
8
 
11
 
! Отговори
пациент преди 3 години
Срамно е да се хленчи по този начин и да се дават подобни примри,особено ако става дума за психично болен човек.Значи-ако някой е умрял от загадъчна тромбоза след ваксиниране-пренебрегваме този единичен случай,а пък ако един човек с проблеми извърши подобна глупост-еее,ще се раздухва историята.Не е приемливо това.
97
3
 
11
 
! Отговори
Ами логично развитие преди 3 години
И как по-точно да глобят лице с психическо заболяване? А е пълно с хахави, те юридическа отговорност не носят. На луд човек не може да му се обяснява, че губил времето на спешна помощ. Мястото на лудите е в психиатрията, не вкъщи, не на улицата безконтролно
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се очаква отговорност, ако няма предвидени последици. Огромна глоба, дълг ако не плати, който да й пречи за всичко, и да видим дали пак ще посмее
95
1
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Да й го оправят, и да плати двойно за спешност !
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е другаде ще си плати за разкарването на линейката такава сума, че още дълги години и да й се налага да вика линейка, ще предпочита да вика такси или собствен транспорт. Намерило, че се...
93
0
 
21
 
! Отговори
Gabriela преди 3 години
До АнонименНапротив!В Германия за лъжлив сигнал към пожарната или бърза помощ се заплаща огромна глоба.
92
1
 
24
 
! Отговори
Ами логично развитие преди 3 години
Да се обърне към тези, които оставиха лудите да се разхождат по улиците вместо да си седят в психиатриите. Тази жена с парното директно в линейка и право в психодоспансера и толкоз.
91
9
 
11
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига а личните лекари що забраняват на хората достъп до до болнична помощ, всеки да тича в спешно то. Стига ревахте лекари, но карайте колегите си да работят, а не само спешна помощ и за щяло и не щяло болница
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95Човече, доста си нещастен. Познат, със заплатка на държавен служител наема хора да гледат родителите му на село. И не са самотни! Та държавата на кой да бърше акото? Истината е, че каквото си постелеш на такова ще лежиш. Защо се обаждаме всеки ден да видим как са ни родителите и като има проблем сме там за 2 часа. Братовчетка ми от Гърция осигурява грижите за майка си. Наша е грижата за родителите ни и децата ни!!!!!! Не на държавата!!!
88
0
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До Лекар 88, мдаа, това ако са ти последните цифри от уин-а, то ти си последният, който трябва да изказва. Ти си причината здравеопазването ни да е такова. Шеф на отделение, местен феодал, с политическо назначение, взимащ комисионни от всяка поръчка, яко пари под масата, подтискащ младите, използващ специализантите за ангария. Така че, ти си най-големия лицемер
87
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спешна помощ да се оплаква на държавата, че изгони сума ти народ. Защото тая жена пенсионерка би трябвало да има деца, които в старините й да са близо до нея и минимума - да й оправят парното, за да й е топло! Самотните хора изперкват, даже не е за винене бабката. Старите и самотните хора имат нужда от помощ, ама като им ги няма децата .... от кого?
86
18
 
7
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
"Сунгарска определи като парадокс, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна отварянето на ресторантите."То бива т...па и про..а, бива.. ама тая чупи тъ.помера!Не! От другата страна е прехраната и животът на няколко стотин хиляди трудоспособни човека!!!
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости , никъде не се плаща за бърза помощ камо ли за пожарна ..може би само в алчните сънища на някой
84
2
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Ами глобичка 200лв. и влизане в black list толкова ли е трудно ?
83
12
 
2
 
! Отговори
ДО 92 преди 3 години
Ти уби всичко детско в мен - вярно ли е че Германия се плаща бърза помощ , пожарна и полиция ?