Плевен: Заети са 85% от леглата за реанимация за COVID

Областта е на пето място в страната по заболели
23 мар 2021 13:09, Анисия Иванова
4
Плевен: Заети са 85% от леглата за реанимация за COVID
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В Плевен около 85 на сто от леглата за реанимация с пациенти, засегнати тежко от коронавируса, са заети. Това съобщи д-р Илиян Минчев, директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Той уточни, че от останалите над 500 легла, предназначени за инфектирани, които боледуват в по-лека форма, са заети малко над 300. В най-голямата университетска болница в Плевен - "Д-р Георги Странски", в днешния ден лекуват 110 пациенти с коронавирус в 11 клиники, като шестима са в реанимацията в по-тежко състояние.

Още по темата

Според директора на РЗИ болничната система в областния град и региона като цяло се справя с натиска на пандемията.

По думите му се наблюдава положителна тенденция на леко, постепенно възвръщане на доверието за ваксиниране срещу заболяването с препарата, който бе спрян и отново пуснат в употреба. До момента в Плевен и региона са си поставили от различните ваксини над 14 000 души и продължава записването на желаещите в електронната система.

Д-р Минчев посочи, че областта, която е била водеща по броя на заболели при поредната вълна на пандемията, вече е на пета позиция в страната. Той заяви, че в условията на локдауна, РЗИ е засилила проверките за спазване на всички противоепидемични мерки.

В първия ден е установен само един случай на нарушение, което е наложило да бъде съставено предписание на засечения обект. При констатиране на повторно нарушение следват сериозни санкции, каза д-р Минчев, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Много хора ще зарадвате, ако ти и семейството ти от второразрязни животни емигрирате. Няма значение къде...
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно е за Беларус ,бил съм и ми харесва всичко и истинско ,евтин ток газ и каквито си помислите ,но за да живееш там са нужни много документи
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С моето семейство обмисляме да се преместим в Беларус за да живеем свободно от Западната пропаганда и мерки въведени за да ни поттискат
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са лъжи, долу маските и ваксините. Да живее Русия, там не се церемонят и няма пандемии и глупости. А Путин ходи ня почивка в тайгата.