Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тия,които рано я търсят,ги разкарват от болница в болница и накрая умират по стълбищата на последната.Айде стига си ни обвинявал,бе!Все ние сме виновни,а вие пример за цяла Европа.Засрамете се най-после!
19
0
 
34
 
! Отговори
Трала ла преди 3 години
И как да отида да си направя снимка на Б.Д. като съм под карантина и нито 112 , РЗИ знаят каква е процедурата за да изляза навън. Викат "Изчакате, скоро ви изтича карантина" , ще чакам ама да не стане и за мен късно .
18
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението е сейбъл мейбъл. Комунистите са пуснали още 3 клона на *** фабриката си. Нямат време. Скоро ще паднат като круши от село Крушовица.:D Айдееееее.. пишете и бичетее минуси. Това ще ви остане. Вие сте айляк пром. Нищо не работите. Диванната армия - наздравеееееее!
17
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, Ангелов и НОЩ с майсторлък се справиха с кризата в цял свят ни дават за еталон.
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, то ми ясно че искате "яко да се мре".Но поне с вашия другар-професор Мутафчийски не знаете ли че пневмонията е открита много отдавна като болест.Дали от тютюнопушене, дали от сегашния тотален стрес се предизвиква е ваша работа да разберете.Не си търсете сега причинител, защото преди 2020 година пак е имало пневмония.Елементарно тъ пи сте всички в НОЩ!
15
2
 
24
 
! Отговори
Смок преди 3 години
....от Пампорово се били върнали с Ковид....Не съжалявам хора имащи да харчат по 200-300 лв на ден да ходят да се лъзгат на сняг. Някак си не изглеждат приемливо на фона на голяма част от населението, което в момента заради пандемията няма два лева за хляб в джоба си.
14
4
 
31
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
А Тиквата да не би да носи маска? И защо отвори заведенията? За да ескалира заболеваемостта точно преди изборите и да уплашите хората, а такива калинки и суджуци като тебе плюс милиционерите и купените викинги да гласувате под строй. Няма да стане! На 4 ви измитаме!
13
0
 
15
 
! Отговори
Всичко започва... преди 3 години
за съжаление често завършва заради Спешна помощ.За бъбречната ми криза ми казаха, да си наема Такси.Болките бяха...не е за приказване!За възрастен човек пък преди 3г. дойдоха след ~3 часа.Човека беше починал.И това в столицата.Затова богаташите наемат хеликоптер-линейка, при инсулт напр.Руснаците на Сл.бряг се обаждат в спешен център `Нептун`, накрая получават нещо като фактура...в Эвро цен.
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от болните с двустранна пневмония са ваксинирани?
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос на дилетант към медиците във форума:При установена двустранна пневмония не се ли провежда лечение с широко действащи антибиотици?Вирусната пневмония не се ли лекува като бактериалната?И ако не, то по какъв друг начин?
10
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вие ли от нощ казахте, че не бива да се ходи рано на лекар за да не се натоварват? Сага пък било късно, въобще положението е *** ми дой ми.
9
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се провикна от Шипка на 3 март 2020г., че няма вирус. Това било вируса на страха и вируса на предателството. Тази година пак се провикна от Шипка. Радевистите не носят маски. Снощи на протеста пред БНТ имаше около 30 протестиращи. Нито един нямаше маска. Те не вярват във вируса. Гледах ги на живо в Посока при Росен Карпузов. След това тръгнаха да блокират Орлов мост и там един от протестиращите с кученце се метна на едно такси. Таксито го бутна. Полицаите се ометоха набързо.Има го качено.
8
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете Пампорово и останаите ски центрове бе Алаброса. Петима приятели се върнаха от Пампорово с Ковид. В момента са в интензивното на кислород. Или викаш как да им затворим на мутретата печелившият бизнес бе. Да прав си на Мутрите бизнеса не се пипа та ако ще да измрат хиляди.
7
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Мангъров им каза да пият чайче и супички? Чакали са да им мине първо с чайче.
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До борисов сее заразиА ония алкохолици на Орлов мост те какво сееха без маски цяло лято, благоухания и благодат?
5
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога Българин няма да поеме отговорност.Винаги другия му е виновен. На лекарите пациентите са им виновни, а на пациентите лекарите са им виновни. А на политиците всички са им виновни . А ние сме виновни ,че им даваме възможност да си прават каквото си искат.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сам се е ударил с чук по главата, само за да злепостави ваксината. Агент на Путин.
3
6
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама тоя до кога ше го пробутват за "Звездата на коковида"?айде стига,че ПСИХЯСАХМЕ ТОТАЛНО ОТ БРЪЩОЛЕВИНИЦИТЕ МУ!!!!
2
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А жълтопаветните л умпени твърдяха, че вирус няма. Тали е, бе другари?
1
27
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е кражбите на Тулупа и Хунтата му на милиони евросредства да бъдат разследвани от международен независим орган.