Ще се справим с пандемията с противовирусно лечение на ранен етап

Вече се разработват препарати, с които се лекува ХИВ, обясни лекар
27 мар 2021 07:45, Петя Славова
42
Ще се справим с пандемията с противовирусно лечение на ранен етап
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фармацевтичната компания "Пфайзер" разработва лекарство за COVID-19, подобно на препаратите, с които се лекува ХИВ - инхибитор, който спира репликацията на вируса в човешките клетки.Разработва се както перорален, така и венозен медикамент, уточни пред БНР д-р Нина Янчева от Инфекциозна болница, ръководител на Катедрата по инфекциозни болести в Медицинския университет в София.

"Препаратът, по който работи "Пфайзер", принадлежи към група медикаменти, установени от средата на 90-те години", поясни д-р Янчева. По думите й те блокират специфичен ензим, който е наличен и при коронавирусите.

"Медикаменти за лечение на ХИВ се разработват вече 30 години. На база на познанията за тях са разработени такива за хепатит С с висока ефективност - 98%", отбеляза Нина Янчева.

Още по темата

Това, което д-р Янчева определи като добро, са проучванията за над 200 противовирусни медикамента, защото това щяло да е решението на пандемията – когато има конкретно противовирусно лечение и то за ранно лечение.

"Ремдесивирът се прилага само венозно в болница, а ефективността му е по-висока, когато се прилага на ранен етап. Хората, стигащи до болнично лечение, не са в този етап", акцентира върху това противоречие д-р Янчева.

"Има медикамент във втора-трета фаза на проучване, за който скоро ще има данни", изтъкна д-р Нина Янчева, която възлага надежди на това лекарство. Монопиравир бил от друга група, той се оприличавал на тамифлу.

"Първоначално е проучван за грип, но се оказва, че при хора с Covid, ако се приложи рано, много бързо – в рамките на пет дни, намалява до минимум количеството вирус. Това ще е медикамент за ранно лечение – още в амбулаторни условия, извън болницата. Това е доста голяма надежда", каза специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Ванга е казала, че Пандемията в България ще приключи след като населението се ваксинира с ваксината на Астрс Зенека! Бъдете мъдри, вземете правилнито решение и се ваксинирайте с доказано най- добрата, ефективна, сертифицирано безопасна и затвърдена на пазара ваксина на Астра Зенека!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече се чудят какви експерименти да приложат на наивниците.
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слев време много хора ще развиият друг имунен отговор Тромбоцитопения, това е когато организма на човека почне да унищожава собствените си тромбоцити Това е много подобно на рак на кръвта и по-лошо.
12
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния Лангър-МангърВервайте
11
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здрав лекар от Флорида е починал от необичайно заболяван на кръвта след ваксинация.
10
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ивермектина върши същата работа, хиляди хора вече са го ползвали и са се излекували. Само глу па ците от СЗО и ЕМА не го приемат като протокол в лечебните заведения и като превенция срещу Ковид. Защо? За да ви ваксинират с ГМО ваксините на Астра зенека , а съвсем скоро и с ГМО ваксината на Янсен. Всичко е пари в тоя живот. И никой не го интересува какво ще ви се случи след години от инжектирането на ГМО клетки в организма ви, за което медиците много добре знаят и мълчат за последващите тумори..
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като стана въпрос за СПИН-ХИВ, гледали ли сте "Клубът на купувачите от Далас"? Ако не сте, гледайте го и ще видите как още тогава, през 80-те години, Биг Фарма трови пациентите чрез задължителни протоколи за лечение в болниците, включващи скъпоструващи и унищожителни за организма медикаменти. Точно както сега. А решението на проблема е много просто и евтино-витамини стимулиращи именната система. Накрая главния герой беше арестуван и съден, за това че проваля бизнес за стотици милиони.
8
4
 
9
 
! Отговори
Сатанисти ! преди 3 години
Зараза и след зараза...червей...Дали зараза идва от ваксина ?!Лабораторно моднат е да трепе,тоз вирус от ум демоничен !
7
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече никой не вярва на пфайзери, зенеки и модерни. Дори конспиратолозите излязоха по-умни от НОЩ-ниците дето домъкнаха тия тромбозни илачи.
6
10
 
26
 
! Отговори
Ха дано преди 3 години
Че от тези ваксини, дето предизвикват имунен отговор по голям от естествения, започнаха да *** хора. Страх ме е от ваксините. Доста недоизпипани. До сега никога не е пускано нещо за масова употреба в такъв кратък срок. Ами те не знаят елементарни неща, като колко трае имунитета, след ваксинация.
5
10
 
17
 
! Отговори
Попай преди 3 години
Първоначално е проучван за грип, но се оказва, че при хора с Covid, ако се приложи рано, много бързо в рамките на пет дни, намалява до минимум количеството вирус. Това ще е медикамент за ранно лечение още в амбулаторни условия, извън болницата. Това е доста голяма надежда", каза специалистът.Браво на специалиста,при 90% от тези със симптоми на 5-6 ден си минава тска или иначе
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Нашите соц учени от БАН какво създадоха:) най-вероятно сутрешната порция биологичен материал.
3
3
 
4
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
***Не РЕЖИ
2
9
 
28
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Най после...Откриха топлата Вода....Кви Ваксини кви 5 лева на всеки 6 месеца..... Ненормалници...Който е Болен да се лекува!!!Ако има Ефикасно средство---СУПЕР!!!!НО !!; Фармацията е Бизнес!!!Квото и да измислят... Само ще облекчава...Няма да ЛЕКУВА.. завинаги.(Бизнес поука: не тежи клона от който Ядеш Банани).
1
12
 
16
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 3 години
С каква пандемия ?!