Грешка в е-регистър остави семейство без ваксини

Мъж и жена са записани в център, който не поставя ваксини
Обновена: 29 мар 2021 11:33 | 29 мар 2021 11:18, Ния Христова
24
Грешка в е-регистър остави семейство без ваксини
Снимка: БГНЕС
Сигнал за нов случай на грешка в електронния регистър за имунизация. Цяло семейство е записано в медицински център, който не поставя ваксини.
 
"Реших да ваксинирам моите баба и дядо, които живеят в град Рила, за "зеления коридор" преди около три седмици, след което получих съобщение от системата и ми дадоха конкретен час", разказа пред bTV Станимира Миличева. 
 
"След един ден получих друг имейл, който реално ме пита дали мога да ги заведа в Дупница и часът беше променен", добави тя.
 
Насроченият час обаче е в седмицата, когато ваксините са спрени. Жената се свързва с центъра в Дупница, за да попита дали все пак да заведе баба си и дядо си. От там й казват да не ги води, а да ги регистрира отново в системата. 
 
"Когато ваксинирането стартира отново, системата ми препрати автоматичен имейл и ми помени часа, но запази мястото - в град Рила", обясни Станимира. 
 
"Изчаках да ми дойде реда, но се оказа, че лекарите не знаят нищо и не можехме да ваксинираме баба ми и дядо ми", сподели тя. 
 
"Те казаха, че ще чакат личен лекар да ги извика, н омоите опасения са, че тези ваксини няма да дойдат до Рила в близко бъдеще", опасява се Станимира. 
 
ОТ Медицинския център са отказали коментар по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отстъпвам им моята, нека не се притесняват.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло системата не е замислена както трябва. Който е казвал на разработчиците какво да правят, трябва да бъде уволнен.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата пародия и в Казанлък. Системата ти праща мейл, да ти напомни на записания час на 28.03, който не е отменен. Отиваш до Поликлиниката и там бележка - ваксини няма. Като освен теб още поне 30 излъгали се са минали за деня по същия начин със записан час през системата. Никой не е уведомен предварително, че ваксинация няма да има, системата не е отменила, а е потвърдила часовете. Организация нулева.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло мерките, свобода!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата ваксинация е пълна пародия. Мене два пъти ме върнаха - първия път когато отмениха ваксинацията, а следващия път, че не са им доставили ваксини. И това е в град с Медицински Институт в него.Ако си мислят, че ще ходя да ме правят на мамуна, нещо са се объркали.Радвам се, че до изборите ще сме задминали Обединеното Кралство по брой умрели на милион - да ги бием с техния вирус. Една нова визитна картичка на импотентното ни правителство.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво си беше 'убаво с тефтеря.
17
0
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
тия бастуни една екселка с пивот и query да използваха нямаше да е такъв хаос :D ама нали тряя се изперат едни пари от държавните IT некадърници ахахаха ...елате на частно да бачкате да ви уволня на първият ден :D
16
4
 
2
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Каква трагедия,каква невероятна драма за университетски преподавател в чужбина.... много бърза да ваксинира роднините нещо?!?Аз пак да питам за дългосрочните последици.... удобно нищо не се коментира
15
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
А аз липсвах в събота от списъка. А пък от системата ми пратиха емайл в петък с напомняне за часа.... Организация от бацевски...
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Бог е запазил от нещо. Друг е въпросът ако на роднината му е зор да бърза да ги пробва с ваксините... Иначе в град Рила едва ли са толкова изложени на опастността от страшната зараза...
13
0
 
9
 
! Отговори
Фирамата парите преди 3 години
Милиони пари текат към тази фирма Информационно обслужване и там работят за мизерни пари програмисти от средно и ниско ниво. Големи пари пък взимат експерти и ИТ ръководители, които дори не са компютърно грамотни за секретарки.
12
2
 
2
 
! Отговори
Регистъра преди 3 години
Събират данни, за предстоящото чипиране и зелени паспорти за хората.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Регистъра е капан за събиране на лични данни.В имун. центрове въобще не ги интересува кой кога и защо се е регестрирал. А и нехаят за получените съобщения. Въобще някой е взел нещо за НИЩО.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка нова система, като се пусне, има някакви бъгове. Проблемът при нас е, че винаги се прави в последния момент и се пуска за всички, вместо да се пуска постепенно и да се оправят бъговете на много по-ранен етап.
9
4
 
4
 
! Отговори
Ай ай ай преди 3 години
Каква национална трагедия, веднага да издигнат паметник на това мъченическо семейство и да ги обявят за светци.
8
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Лъжата е грях...
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голема работс, удължили са им живота.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Регистъра е само за парлама5 пъти се записвам.Ваксини няма.И да има не са за мен а за богоизрани Отново се записваш и отиваш на опашкатаДокато ти дойде реда ваксините пак свършили.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отказвам да повярвам. че в България няма способни организатори и изпълнители на подобна а и на много други задачи кактои и на проекти и инициативи...ако не могат наистина - да се допитат до частния сектор - там бъка с проджект мениджъри, обучавани от големи международни компании
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е единственият случай. Има записани за 25-ти ДКЦ в София - "Младост", където лекарите и сестрите никога не са чували, че трябва да ваксинират някого! Естествено, виновни и отговорни за това безобразие отново няма, няма и да има.