Починалата родилка в Бургас отказала да остане в болница

Приета е два дни по-късно във влошено състояние
Обновена: 29 мар 2021 17:47 | 29 мар 2021 17:00, Камелия Цветанова
58
Починалата родилка в Бургас отказала да остане в болница
Снимка: Facebook

Родилката Лора Янева, която почина от Covid-19 в бургаската областна болница, след първия преглед на 17 март сама е отказала хоспитализация, препоръчана от лекарите, съобщиха от лечебното заведение заради твърдения, че на 36-годишната жена е бил отказан достъп до лечение.

Още по темата

Тя е приета в болницата два дни по-късно във влошено състояние.

На 17 март с линейка на „Спешна помощ“ Лора Янева е транспортирана до бургаската болница. Там е прегледана първо в триажния център, а след това и от лекар - акушер-гинеколог.

Становището и на двамата медицински специалисти е, че тя трябва да бъде приета за лечение. Акушер-гинекологът ѝ предписва терапия, която да се прилага, след като бъде настанена в болница.

Предложението за хоспитализация е записано в листа от дежурния лекар, но пациентката собственоръчно написва, че не желае да постъпи за лечение.

Два дни по-късно, вече във влошено състояние, е приета в здравното заведение и веднага е започната терапия, пишат в становището си от областната болница.

Ден по-късно състоянието ѝ става критично. Свикана е експертна лекарска комисия, която взима решение за извършването на спешна операция, за да бъде спасен животът на бебето и родилката.

По време на престоя на Лора Янева в областната болница е приложено лечение с всички медикаменти, с които се провежда терапия срещу Covid-19, включително ремдесивир и кръвна плазма, уточняват още от болницата.

Сега е назначена вътрешна проверка за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
16
 
! Отговори
ДО 15 преди 3 години
Наистина си много т.ъ.п.! Явно не си попадал в такава ситуация и не ти е ясно.! На колко годинки си бе юнак! Тука сте все ,,пубери разбирачи",нележали и не приемани в болници!..Попълват се няколко екземпляра когато те приемат в болница и трябва да дадеш съгласие за съответните манипулации при които има и риск. И можеш да откажеш,на твоя отговорност. В онкологията двама преди мен отказаха с подпис,назначена от хирурга химиотерапия !...Тази тема не е за голобради многознайковци!
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Седяла си в къщи защото в болницата е " нямало места". Ако не си човек на някой те ваксинират с Астразенеката и за теб "места никога няма". Нищо, че си от бачкаторите дето плащат масрафа за целия цирк.
26
2
 
8
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Ако има поне един истински журналист, нека потърси кой пусна фалшивата новина, че за художничката НЯМАЛО БИЛО място в болницата! Или колкото по-вече лоши и фалшиви новини, толкова по-добре за задкулисието, което стои зад медиите.
25
5
 
2
 
! Отговори
Тачо преди 3 години
Ще има Видов ден за всички .
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената ако си беше стояла вкъщи, без да търси помощ от тия, още щеше да е жива.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо въобще са я вкарвали в болница! Мангъра го каза - пижамката, супичка и никакуъв антибиотик!
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас винаги починалия човек излиза виновен. После честите лекари се оплакват защо ги бият.. Ами заради ей такава липса на спрведливост
21
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 3 години
Твърдението на болницата е, че жената е отказала хоспитализация. Написала го е в официалната документация при прегледа на 17.03.Ако сте убедени в обратното, защо не изчакате графологичната експертиза, преди да раздавате присъди?
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бургаските шамани пак пациентите са им виновни.Навремето една "невроложка" в държавната болница изгони сестра ми от кабинета си, щото била симулант. Преструвала се. Заведох я във Варна - мозъчен тумор.Такива са всичките. От тук нататък няма какво да говорим за професионалните им качества. Сега били "герои". Пфу!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите бягат от отговорност естествено.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До няма лекарства заВероятно си лекар? Би ли споделил каква е квалификацията ти в областта на медицината?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лъжци!!!Честно казано, май вярваш на "хората", защото сам си лъжец....Или?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, нейните приятели даже казват, че е трябвало да задейства връзки, за да я приемат, защото нямало места и са и отказвали два пъти.
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, хем я карат с ЛИНЕЙКА в болницата, хем отказва хоспитализация. Явно наистина ни смятате за мноооооооого тьппи!
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей гнусна работа, пак обвиниха пациента за виновен.В тази държава все умрелия е виновен, както прегазените по пешеходните пътеки, очаквам и Милен Цветков да го изкарат, че е виновен , дето е бил на оня светофар...Неудачна медицина и неудачна държава
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За подправяне на подписи се влиза директно в затвора.
12
6
 
13
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Не вярвам на тези лъжи! Толкова ще си зле, че ще те закарат с линейка в болницата и то бременна жена, а тя ще реши да си тръгва. Абсолютни глупости и стъкмистики! Опитват се да увъртат, защото са се издънили яко!
11
9
 
7
 
! Отговори
Свине преди 3 години
Лекарят като се обърне, пациентът винаги е готов да му забие нож в гърба.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато стане късно... вече е почти невъзможно да се направи нещо...
9
11
 
15
 
! Отговори
лъжци!!! преди 3 години
Нейните приятели във Фейсбук друго казват - че е ходила два пъти до спешен център и са и отказали хоспитализация, защото нямало места. Наложило се да се намесят влиятелни хора в Бургас, за да постъпи в болница. Честно казано на хората вярвам повече!