Ръст на хоспитализираните с COVID в Русе, увеличават леглата

В областта са извършени 11 151 имунизации
29 мар 2021 22:23, Анисия Иванова
3
Ръст на хоспитализираните с COVID в Русе, увеличават леглата
Снимка: БГНЕС

Ръст в броя на хоспитализираните с COVID-19 през последните няколко дни отчитат от лечебните заведения в Русенско. По тази причина са предприети мерки броят на леглата за пациенти с инфекцията да бъде увеличен. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Общо 407 души с коронавирус се лекуват в болниците в Русенско, като 49 от тях са в реанимация. Свободните легла са 49, което е малко повече от 12 процента.

От Областния оперативен щаб информираха, че в двете университетски болници в Русе - "Канев" и "Медика", ще бъдат разкрити допълнително още 66 легла.

"Ситуацията се следи непрекъснато и всеки, нуждаещ се от болнична помощ, ще получи такава", заявяват от щаба.
Оттам обясниха, че расте показателят "14-дневна заболяемост", като към вчерашна дата стойността на 100 000 души е достигнала 700.8. За последното денонощие в Русенско са починали седем души с коронавирусна инфекция.

От Областния оперативен щаб съобщиха, че в областта са извършени 11 151 имунизации, като повторна доза са получили 2241 души. Доставка на още ваксини се очаква в идните няколко дни, които ще бъдат разпределени между специализираните имунизационни кабинети и общопрактикуващите лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Предполагам, че изчисленията са на база официалното твърдение, че сме 190 000 жители, нали? Не, не сме толкова, под 50 000 сме вече. Това драстично променя числото и то е над 2000 на 100 000 жители.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите, неосигурените и ромеите защо получават болнична помощ? Те с какво са допринесли за общото благо на обществото?За тях и без друго вирус няма и не съществуват закони.Докато влачим на гърба си пиявици нацията ни ще загива, за сметка на ***.