Агресивно куче системно тормози жителите на бургаско село

Питбулът досега е убил десетки животни и е нахапал хора
Обновена: 31 мар 2021 09:11 | 31 мар 2021 08:55, Ния Христова
64
Агресивно куче системно тормози жителите на бургаско село
Снимка: Pixabay
Жители на село Ново Паничарево край Бургас са в паника заради агресивно куче, което до този момент е убило десетки животни и нахапало хора. Питбулът е собственост на 32-годишен мъж, който от няколко години живее в селото. Хората настояват за евтаназия на опасното куче, съобщи Нова тв.
 
Кучето често се разхожда само из селото без стопанина си и напада хора и животни. Има десетки подадени жалби срещу собственика му Нейко Димитров. Последно домашният любимец убил кучето на съседи, ранило друго, изяло няколко малки прасенца, кокошка и се спуснало срещу конете на дървари от селото. Местните се тревожат, че следващият път може да нападне и дете на улицата.
 
Кучето е женски питбул и станало още по-агресивно, след като родило малките си. Пред полицаите собственикът посочил, че кучето къса нашийника, повода, дори и синджира, с който е вързано.
 
"Въпросното куче, което е собственост на Нейко Димитров, съответно е било пуснато или по негови твърдения е скъсало въженце, но в момента са предприети всички необходими мерки, хората са си подали сигнали, образувана е преписка, сигнализирали сме всички институции и на база на законовите изисквания това, което в момента трябва да бъде направено, спазвайки закона, ние ще го направим", обясни кметът на селото Яна Жекова.
 
Полицейски предупредителен протокол вече е връчен на Нейко Димитров, но жителите на Ново Паничарево настояват за реакция и от прокуратурата за евтанизиране на животното. Хората казват, че откакто 32-годишният Нейко се заселил в Ново Паничарево, те живееят в страх. Повечето от жители на селото отказват да говорят и дори се страхуват да напишат жалби заради страх от собственика на питбула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Ннн преди 3 години
.... в това село не продават ли?
35
1
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Хахахахах .. селото аз ...един ли няма с топки да му свети маслото ами цяло село чака трагедията ? Това ако беше в моето село ........кожата му щеше да краси нечий стопански двор !
34
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КУЧЕТО НЕ Е ВИНОВНО, ЧЕ СТОПАНИНА МУ ГО ПУСКА НА СВОБОДА!!!--------НА СЕЛО ИМАХМЕ 1 КУЧЕ И ТО ДОБРО И МАЛКО КУЧЕ И БЕШЕ НА ЖЕЛЯЗНА ВЕРИЖКА!-----------ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ СА В СТОПАНИНА , КУЧЕТО НЯМА ВИНА!!--------И ИСТИНСКИ ВЪЛК МОЖЕ ДА СИ ОТГЛЕЖДА ЧОВЕК НО ТРЯБВА ДА ГО ВРЪЗВА СЪС СТОМАНЕН НАШИЙНИК С КАТИНАРЧЕ :D
33
0
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
"Полицейски предупредителен протокол вече е връчен" -- 'баси реакцията, тия каква полиция са бе! За чий ги има изобщо!?
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пратят тия където с копия убиха зубара, те ще се справят и с кучето.
31
4
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Малко наденица с рибарска кукичка вътре ще свърши чудесна работа !
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Пич, полицайте нямат право да ги пипнат, само да ги помолят. Имаме си правозащитници, кучезащитници, омбудсман, опозиция, съд с доста странни тълкувания на фактите и що е то право. По места тези дето ги хранят появи ли се колата на екоравновесие или ги крият, или нападат служителите. И накрая куче РАЗКЪСАЛО ДЕТЕ го държат в приют и кучепоклонничка от русенска секта за защита на кучетата му прави експертиза дали е агресивно???!!! Какво очакваш? Следващия разкъсан, естествено.
29
3
 
17
 
! Отговори
някой преди 3 години
*** е ,че тормози, но никой не се е оплакал в полиция, община- *** народ сме си. Кучето седва да се ефтаназира, а собственика глоби солено и следва да има контрол как отглежда животните си, защото утре ще вземе друго куче и отново ще е същия сценарии.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нпо та къде се сега? четири лапи осем нокти 3 опашки къде сте? Да ви кажа ли как се оправя проблема? Чувала и в реката. А за бабаита насъскване на селските кучета срещу него, да го хваща страх.Хората отдавна са знаели как. А не вашите нпо позьорщини.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, ако някой с лък го утрепе кучкарите като във вчерашната статия за случая в Пловдив за една три годишна присъда пак ли ще вият, че не човешко.
26
1
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Няма ли в цело село някой да го бие това nce бе!?
25
12
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Няма лоши кучета, само неадекватни стопани
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не е изяло някой предизборен плакат на ГЕРП значи не е агресивно.
23
3
 
9
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Ех, блгрстан, хората-, властта и тя такава.... на светлинни години от развития свят.
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А собственикът очевидно е ба ба ит след като хората в селото се страхуват от него. Такива проблеми не се решават с демокрация. Асоциални хора които не искат да са част от обществото и които пречат на останалите да живеят нормално са за някоя мина да копаят по 12 часа на ден та да се изморят и да нямат сили после да притесняват никого. Демокрацията за такива няма решение. Ние не сме толкова богати, че да го пратим на психолог да си приказват 2-3 години.
21
2
 
18
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Ръгаш в една паржола сода каустик и като си я хапне ще спре да ви тормози!Престанете да се държите като някакви девици и все някой да ви отърве от проблемите ви. Ловджии няма ли в селото да му пръснат главата с бренеке на тая MACTия!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхте ли го онзи подпухналия апостол на кучепоклонниците."Кучето не било виновно"!!! И какво? Нямало защо да го евтаназират, защото хубавеца щял да завъди друго? Да си хапе и убива на воля. "Има си мерки". Защо не ги изброи стъпка по стъпка с вероятен ефект. Дори оптимостичен. Такива като него вързаха ръцете на и без това мудните институции. После виновни тези дето тровят кучетата. Самите кучета били невинни. "Кучето трябва да е вързано". Шефе, а бездомните защо кастрирани отново свободни?
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли една ловна пушка в това село...
18
0
 
19
 
! Отговори
Ловец преди 3 години
Толкова ли няма някой колега да реши проблема ?
17
0
 
18
 
! Отговори
към жителите преди 3 години
Тричайте го и няма да се сети да ви тормози повече.