БАБХ проверява качеството на храните за Великден и Гергьовден

Обекти за производство и търговия с храни ще бъдат проверявани
Обновена: 6 апр 2021 12:19 | 6 апр 2021 12:19, Ния Христова
3
БАБХ проверява качеството на храните за Великден и Гергьовден
Снимка: БГНЕС
Българската агенция по безопасност на ханите (БАБХ) започва да извършва засилени проверки за предстоящите празници - Великден и Гергьовден, предаде bTV. 
 
Ще се проверяват обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси. 
 
Засилен контрол до 7 май ще се извършва и в производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца,включително и боядисани такива, пресни зеленчуци). Ще се проверява и боята за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суовини и храни, както и за коректното етикиране и маркировка. 
 
Относно агнешкото месо, което ще се предлага, ще се следи дали търговците предоставят на видно място информацията за страната на произход на месото. 
 
Инспекторите стрикно ще следят за начина на съхранение, етикирането и маркирането на яйцата. Проби ще бъдат взети и за лабораторното изпитване от яйцата с произход ЕС и трети страни. 
 
Потребителите ще могат да подават сигнали за нередности на горещияа телефон на агенцията 0700 122 99 и през онлайн платформата на сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Хиххихи, знаем всичко е изрядно, както с проверките за горивата и монополите.Но и вашето време ще дойде.
1
0
 
4
 
! Отговори
9 преди 3 години
Проверете брашното, 98% е с протеин за фуражно брашно по БДС. Ако бай Тошо беше жив, щяхте да чупите камъни на Белене...