По 40 000 пациенти на ден ваксинират личните лекари

Според доц. Киров трябва повече ваксини да се разпределят към лекарите
6 апр 2021 22:05, Петя Славова
23
По 40 000 пациенти на ден ваксинират личните лекари
Снимка: БГНЕС

Опашки пред сградата на столичното РЗИ от лични лекари  за РНК ваксини. Снощи медици са информирани чрез имейл, че днес вече могат да отидат на място, за да вземат и от трите вида ваксини. В същото време председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров заяви, че джипитата ваксинират по 40 000 на ден.

Още по темата

Освен в София, РНК ваксини ще се раздават и други градове, например Пазарджик, където е и практиката на доц. Любомир Киров. "Количествата  ваксини, които ще получим няма да са големи, но все пак е някакво начало.", коментира той пред "Монитор". По думите му в София ще се  дават на лекарите по два флакона от РНК ваксините, а за препарата на AstraZeneca няма ограничение. Ваксината на Pfizer съдържа по 6 дози във флакон, а тази на Moderna – по 10.

Доц. Киров обясни, че трябва по-голямата част от ваксините - 3 към 1, да бъде разпределяна към общопрактикуващите лекари и то не само векторната, а от другите, тъй като има хора които имат притесения към препапрата на AstraZeneca. Според него малко е утихнала вълната на желаещите да се имунизират.

"Това с чакането по опашките няма как просто да продължава. Ако продължи да се прави, трябва колегите, които са заявили  толкова ваксини, в определен  ден и час да се даде това количество. Не да е на час по лъжичка. Както

По думите му, може да се види къде има по-голяма концентрация на лични лекари и където има повече колеги една кола да им го достави. Той посочи, че има  поликлиники, в които има по  10-20 медика, където е по-лесно вместо тези хора да се редят, кола да им ги достави.  Той посочи  разкарването за ваксини е проблемно и за лекарите, които работят на по-отдалечени места.

Според председателят на общопрактикуващите лекари трябва да се даде зелена светлина за зелените коридори при тях. "Ние можем и ще си ваксинираме пациентите от всички възрастови групи.", заяви още доц. Киров. За целта обаче е важно да има достатъчно ваксини.Той обясни, че тези зелени коридори при тях ще бъдат с предварително записан час и така няма да се получи струпване на много хора на едно място. По думите му няма проблем след поставяне на втората игла личните лекари също да издават сертификат за това.

Той подчерта, че трябва да се изглади логистиката по доставката на ваксините, които отиват при личните лекари. При интерес от страна на хората, личните лекари могат да допринесат значително за постигането на колективен имунитет. "4000 са общопрактикуващите лекари са у нас. Ако не се включат активно всички, да речем  3000 лични лекари правят по 10 ваксини на ден, това са  30-40 хиляди на ден.", пресметна още доц. Киров и подчерта, че за това е важно медиците да имат ваксини.


23
Още от Страната
10 години затвор за мъж, пребил и ограбил възрастна жена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
против преди 1 седмица
Без ваксини за личните лекара докато са дефицитни!!!!!!!!! Тези си правят техни политики -познати, приятели, приятелки............
20
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 1 седмица
И неграмотните журналисти трябва да бъдат „ваксинирани” с„ кожена инжекция” заради заглавието.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боооцкаааай и не мисли много.
18
1
 
3
 
! Отговори
Не те гледа в очите преди 1 седмица
е половината работно време в случай,че наблюдават ваксинирания 15 мин..............
за тези минути..........знаеш нали?
17
4
 
4
 
! Отговори
1122 преди 1 седмица
До брей
Много си умен!!! 4000 са личните лекари, по 10 ваксини на ден - ето ти 40 000 ваксинирани. Не казва, че един лекар ще поставя всичките 40 хиляди.
16
2
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 1 седмица
Не казват това ,а според общата бройка общопрактикуващи за страната каква би бил общия брой ваксинирани на ден!Текста не е издържан,трябва да се превежда!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обши практикуващите лекари имат и друга работа.Ако проставят по 12 ваксини на ден е половината работно време в случай,че наблюдават ваксинирания 15 мин.Иначе горе долу познават пациентите,но никой не може да предрече индивидуалната реакция от ваксината.Добре да се правят кръвни изследвания и тест за антитела преди ваксинация,а не юруш на маслините.
14
0
 
7
 
! Отговори
Говедар преди 1 седмица
От утре славуца ще ви ги бие ваксините
13
9
 
6
 
! Отговори
брей преди 1 седмица
Те трябва да са като машини тия лекари,бе- 40 000 за 8 часа(работен ден) прави по 5000 на час ...хм, да го разделим на 60 мин.-това е 83.33 или по 83 човека на минута ,като да речем,всяка 3-та минута по-пъргаво успява да ваксинира и по 84 човека.Трябва да е много умен този доц.Киров и освен това е голям оптимист и как добре смята и пресмята
12
2
 
19
 
! Отговори
Смях преди 1 седмица
Как може да лъжете толкова нагло? Миналата седмица внесоха 55 000 ваксини, а ваксинирали по 40000 на ден. В РЗИ имат скрит списък за РНК ваксини, който не е за тези, които са записани онлайн за РНК ваксина, а само за връзката.
11
2
 
18
 
! Отговори
Косача преди 1 седмица
"По 40 000 пациенти на ден ваксинират личните лекари"

Година и половина трагикомедия. Ако сте инжжектирали 400 човека днес, ще перете кючека в офисите на пропагандата ...не само в "ковид отделенията" ви.
10
0
 
15
 
! Отговори
Добър човек преди 1 седмица
За всички нас - хората, нека всеки да намери от това , което има нужда и да бъде истински щастлив !
9
1
 
9
 
! Отговори
обективен преди 1 седмица
Човека е имал в предвид Германия. Защото у нас ваксинираните общо са под 500 000 , дори и само джипита да са ги ваксинирали, излиза,че само 10 дни са продължили ваксинациите.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
10×10=100×20=2000 чисти в края на месеца. Загрижени за общото здраве.
7
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Как става тази работа бе г-н Доцент,като днес лични лекари,чакаха по 2 часа за да получат по 2 флакона с ваксина,които се равняват на 32 бр.ваксини
6
1
 
14
 
! Отговори
son преди 1 седмица
факт България изпревари Швеция по починали
5
7
 
33
 
! Отговори
usa преди 1 седмица
Що си мислите, че РНК ваксините са по-добри. Ако влезете в американската база данни VAERS ще видите, че нещата са също толкова зле откъм смъртни случаи и странични реакции. Но понеже не Ви го показват по телевизията и хайде юруж на маслините. Четете бе хора, проверявайте! В крайна сметка за вашето здраве става въпрос.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Личните лекари ще ги бият на личните си приятели.

Подиграват се с населението.

Електронната система пак няма да има рнк ваксина заради алчните лични лекари.

Нали всички лични лекари твърдят, че Астра Зенека е безопасна. Да бият от нея.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо ни лъжете? Свободно няма никъде РНК ваксини! Къде са? Ставате смешни с тези 2 флакона, които давате на личните лекари!
2
1
 
23
 
! Отговори
Подлудихте ни! преди 1 седмица
Навсякъде има САМО и ЕДИНСТВЕНО астра зенека! Коридори, електронни портали и др. нямат значение!