Тънем в кал и мръсотия: Коли през тревните площи в "Подуяне"

И още от Helpbook - стари мебели, кучета на детска площадка, незаконна канализация
8 апр 2021 18:12, Анисия Иванова
51

За пореден път получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за недобросъвестни собственици на автомобили, които са превърнали зелени площи в район „Подуяне“ в разорана нива. От изпратените снимки се вижда, че теренът е изровен, набразден от коловози, а при дъжд, всичката кал се пренася върху алеите. „От друга страна, пешеходците са длъжни да дават предимство на преминаващите по алеите и тротоарите автомобили, за да не пострадат децата, самите те или животни. Отговори на общината от сорта: "Сложени са бетонни елементи, които възпрепятстват нарушенията." не са валидни, защото байганьовците много хитро и успешно ги заобикалят и дори "обезвреждат", се твърди в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район „Лозенец“, на които се виждат разхвърлени стари мебели около кофи за боклук, които са в лошо състояние и нередовно извозвани. Битовите отпадъци са задръстили немалка част от улицата вече повече от три седмици и нашият потребител апелира към Столичен инспекторат за извършване на почистване и извозване, и по възможност заменяне на сметосъбиращите съдове с нови такива.

Отново получихме сигнал от град Бухово за незаконно изграждане на канализационна система. Копае се без оглед на всякакви правила, асфалтът системно се разрушава и целият район е потънал в кал и мръсотия. Молбата е за назначаване на проверка и последващи административни и законови санкции.

Завършваме днешния обзор със сигнал за собственици на кучета, които разхождат домашни любимци на детска площадка в квартал Павлово. Според нашия потребител кучетата често се нападат по между си, а посоченото място е посещавано от голям брой деца в следобедните часове и съществува опасност от неприятни инциденти.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kакви прекрасни снимки от Бойколандия. Смрад, разруха и тръни, плюс селските тарикати.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то, тънем в мърсотия е синоним на мързел,...според народната мъдрост "кой ми ср'а в гащите" !
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в районът.До преди няколко години беше добре.След това извенъж се пиявиха мниго бесни *** и клошари от селата около София.Мазни,мърляви,небръснати обути с груби ботуши, вълнени пуловери и овчарските шапки с китайските шуби от битак Илиенци смърдящи на пот,оцет и ракия крещящи и псуващи на диалект.Хубаво място беше но бесните *** провалиха всичко.Нищо де и те ще умрат някой ден като скотове удавени в евтина пиячка и кал. Лошото е че няма да е днес или утре...
18
3
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Тънем в кал и мръсотия, но пък с Корнела и Мая - е пълна кушия...
17
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Славко ся ше ги опрай!
16
2
 
2
 
! Отговори
Сф преди 3 години
не само в Подуяне . при толко новософиянци какво очаквате ? те са си свикнали да карат през полето .
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми има си глоби за такива работи. Общината що спи?
14
0
 
6
 
! Отговори
Заповядайте преди 3 години
в Света Тройца. Свят ще ви се завие!!! Кал не ами КАЛ!! Ама Зелена зона да има нали. Къде сте тъпо племе овчо. Паркирайте ми на члена сега!!!
13
5
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Първо държавата да даде пример за чистота да запълнят дупките да мият улицата да извозват контейнерите не да чакат да се препълнят и тогава глоби за нарушителите
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа, работа, работа. Ето толкова работа
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми има такъв народ. Добре че са само 17%.
10
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Тъй кът гледам, това са мебели на присадените преди 50 г. "софиянци". По същото време терасите им баш по тогавашния бул. "Г.Димитров", сега "Цариградско шосе" бяха претъпкани до пръсване с щайги, стари пружини и какво ли не, щото не е като на село да ги хвърлиш някъде в двора, че "може и да потребват".Виждаха се от автобусите и се чудех как не падат тия тераси. Така че, потомците им, вече "кореняци" да си траят.Па верно, че нямаше толкова бокллллуци, щото немаше какво да се изхвърля.
9
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
40% от българите са скарани с чистотата и културата !!Всеки ден има снимки от всякъде е страшна мръсотия и мизерия !!!Само здравите глоби ще оправи тази *** !!!!!
8
5
 
4
 
! Отговори
ЦСКА - преди 3 години
В село Подуяне са си *** !!!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами почистете си!
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикЕ що бе ? При Суджука преживявахме втори златен век. Какво има да й оправя Славуца ?
5
5
 
8
 
! Отговори
яверт преди 3 години
И вие се гордеете, че сте родом от такъв град? Мен би ме било страм. То на село няма такива гледки.
4
5
 
3
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Същото до две важи триж пъти за теб сополь
3
5
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Нищо, не се плашете! Сега Славуца ще оправи държавата )))
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На които не им харесва обратно на село. Точно от тези сеяндури стигнахме до тук. София никога не е биа толко гад.на за живеене. Сеяндурите мятат от балконите каквото се сетят щото ги мързи да слезна до контейнера пред блока. Паркират в полянките изораха всички полянки с 20 годишните си бараки. А фандупкова метро прави да ги вкара под земи да се не виждат сеяндурите.