Тънем в кал и мръсотия: Коли през тревните площи в "Подуяне"

И още от Helpbook - стари мебели, кучета на детска площадка, незаконна канализация
8 апр 2021 18:12, Анисия Иванова
51

За пореден път получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за недобросъвестни собственици на автомобили, които са превърнали зелени площи в район „Подуяне“ в разорана нива. От изпратените снимки се вижда, че теренът е изровен, набразден от коловози, а при дъжд, всичката кал се пренася върху алеите. „От друга страна, пешеходците са длъжни да дават предимство на преминаващите по алеите и тротоарите автомобили, за да не пострадат децата, самите те или животни. Отговори на общината от сорта: "Сложени са бетонни елементи, които възпрепятстват нарушенията." не са валидни, защото байганьовците много хитро и успешно ги заобикалят и дори "обезвреждат", се твърди в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от район „Лозенец“, на които се виждат разхвърлени стари мебели около кофи за боклук, които са в лошо състояние и нередовно извозвани. Битовите отпадъци са задръстили немалка част от улицата вече повече от три седмици и нашият потребител апелира към Столичен инспекторат за извършване на почистване и извозване, и по възможност заменяне на сметосъбиращите съдове с нови такива.

Отново получихме сигнал от град Бухово за незаконно изграждане на канализационна система. Копае се без оглед на всякакви правила, асфалтът системно се разрушава и целият район е потънал в кал и мръсотия. Молбата е за назначаване на проверка и последващи административни и законови санкции.

Завършваме днешния обзор със сигнал за собственици на кучета, които разхождат домашни любимци на детска площадка в квартал Павлово. Според нашия потребител кучетата често се нападат по между си, а посоченото място е посещавано от голям брой деца в следобедните часове и съществува опасност от неприятни инциденти.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


51
Още от Страната
БАБХ проверява магазини и складове заради Великден и Гергьовден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Фабио Коентрао преди 4 седмици
За 1500 евро квадрата толкова.
40
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 седмици
До 179
Виц.
Преди повече от 100 години на Фердинанд гостувал английски лорд. Царят му казал: Тука в София, живеят едни шопи, нищо не става от тях. Злобни, завистливи.
Тогава лордът му казал: Дай ми един шоп и аз за 1 година ще го направя лорд.
Фердинанд казал: Ако ти го направиш лорд, аз ще ти подаря един "Форд".
Лордът взел със себе си един шоп и го откарал в Англия. След 1 година пристига телеграма:
Фердо, ела си узми шопо. Не чем ти фордо!
Лордо
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Софийските потайности, за жалост обаче не сме 1800 година.
38
3
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 4 седмици
Да, ама за сметка на това имаме чалга и комунистическа простотия!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
мйрън мрън рън,що имало мебели,що спирали в градинките алоо па вземете се обзаведете с тея мебели,колко му е.а ония къде да спратъ като няма паркинги,общината да осигури парко места,ане д слагат колчета.
36
1
 
6
 
! Отговори
179 преди 4 седмици
Това се нарича народопсихология. И най-силното правителство начело със Англииската кралица не може да ни промени а дори това да се случи трябва да минат много години и доста раздадени глоби. Българите сме такива важното е вътре, вкъщи да е чисто пък на улицата да става квото ще.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До до 28

Баце кажи за архитекта.Спомени име де те са били 5-6 архитекта преди 40-та година.На какъв Поп си роден? Знаеш ли как е изглеждал попа преди 50 год? Кал и ***.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Калта е полезна.
От нея се ражда животът.
Господ направил човека от кал.

А между другото забелязвате ли че колко то по бедна и изостанал е една общност толкова по "кална" е тая. Например на местата/селата където живеят само роми няма никаква трева и дървета. Около къщите и в дворовете им има само кал.

Когато Бойко дойде почна да полага асфалт и бетон хората почнаха да го плюят че съсипвал държавата. Значи хората си искат калта. Това е положението.
33
4
 
0
 
! Отговори
добре дошли преди 4 седмици
Подуене е от паметника Левски и общшината е до тятър София, Сфомато и Зад капала / Трудов Фронт/ половин век преди да изорот царевицата за Младост и Люлин и поляната с летния тятър преди НДК.
32
0
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 4 седмици
А ти какво си по-точно?! Прощавай?! Бедняк от село до София. Овчар, иначе казано, който се мисли за софиянец и плюе простите ***, дошли да слугуват на софиянци.
31
3
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 4 седмици
А ти що си мислиш че някой се интересува от теб. Със ниската си култура и ниско IQ и в центъра на вселената да си роден, пак си оставаш про с так
30
0
 
5
 
! Отговори
Пилар преди 4 седмици
Просто българина си е *** ***. Няма друго такова място в Европа. Просто няма. Ние сме долни ***
29
8
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 4 седмици
Баце, само вноската на колата ми е колкото месечната ти заплата. Не се изказвай неподготвен. Роден съм в София, на Попа. Имам къща в село Сименово с 2 декара двор (вила), както и още 3 наследствени жилища в София. СЕЛО Подуене не е София. Дядо ти не ме интересува. Моят е архитект на стара София .Мерси.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 26

На картата на София ли са- на картата са. Плащат ли си изброените от теб квартали(села както казваш) данъците на столична община-плащат ги. Значи вече са софийски квартали. Какво е било преди 50 г е без значение. Живеем в настоящето и това са софийски квартали.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 26
Подуене е било софийски квартал още когато баба ти дядо ти са ринали оборска тор на къра някъде на 400 километра от София и са били вода от гьолът наравно с добитъка.Това е второто място в София къде е имало водопровод канализация и ток.С едно от най старите училща в София.Разбра ли диви селяндурино? Айде ходи да видиш голфа че пак му свири алармата.*** пор.
26
4
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 4 седмици
1000€ КВАДРАТО-2000€-КВАДРАТО-У ****-ТЕ ЩО ПРЕДСТАВЛЯВА СОФИЯ.
-ТРЕБЕ ДА МИ ПЛАЩАТЕ ВРЕДНИ ТА ДА ЖИВЕЯ ТАМ.
25
12
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 4 седмици
В кой район живееш, бе бедняк? Откога село Подуяне (въпреки че съм от Левски) е в София?! НИКОГА не е било в София. Това е СЕЛО до София! Центърът на София- там е каймакът. Всичко наоколо, където имаме кореняците ВИЛИ- Симеоново, Драгалевци, Бояна са СЕЛА до София и нищо повече. Да, живея в Симеоново доста време от годината на вилата, но това е СЕЛО, не е квартал на София. Като започнали разни шопи от покрайнините да се мислят за софицянци... Ааа...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не се заяждайте с избирателите на Слави!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 23 Иначе това не се случваше през 12 годишното управление на тарикатите. Или тогава бяха виновни комунистите ?
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тънем в кал и мръсотия: Коли през тревните площи в "Подуяне"

тези същите ни избраха чалгара