Семейство облицова тавана на всекидневната си с по 1 стотинка

Отнело им е цели четири години
94
Семейство облицова тавана на всекидневната си с по 1 стотинка
Снимка: Кадър Нова тв

Семейство от Варна облицова тавана на своята всекидневна с монети от по 1 стотинка. Идеята на Мария и Ясен Георгиеви се ражда спонтанно.

„Дъщеря ми ми беше изпратила едно клипче, на което се вижда как един мъж реди стотинки на пода. В момента, в който го видях, веднага ми се роди идеята да направим и нашия таван така”, разказа Мария пред Нова телевизия.

Оказва се обаче, че залепването на толкова много стотинки и то на тавана е доста трудна задача.

„Технологията на клипчетата, които гледахме, е съвсем друга. Залепихме ги със санитарен силикон и отгоре лакирахме с обикновен лак”, разказа тя.

Мария споделя, че са нужни и много усилия.

„Всеки ред има 227 броя стотинки. Това значи 227 пъти вдигане и сваляне на ръката”, поясни жената.

А реализирането на идеята е отнело близо 4 години. В инициативата се включва цялото семейство, а резултатът е впечатляващ. Мария и Ясен вече са измислили и име на тавана.

„Когато го видяхме завършен - съпругът ми погледна нагоре и каза: „А, змия”. И оттам го кръсти змийския таван”, каза жената.  

Семейството обмисля тепърва да облепи и кухненският таван по същия начин и вече събира стотинките за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: таванстаястотинки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
28
 
! Отговори
българин преди 3 години
Такова кичозно нещо ( че и да се хвалят с това ) могат да направят само диви булгаристански *** !!
40
1
 
24
 
! Отговори
Нашия преди 3 години
Събира по 500? със същата цел
39
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има право на лош вкус.
38
2
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 3 години
Повишаването на паричната маса е причина за инфлацията. Повишаването на паричната маса обаче може да е необходимо, но не и достатъчно условие за инфлацията. Трябва да се отчита влиянието на паричната скорост. Ако при повишаване на паричната маса намалява скоростта няма да се прояви инфлационно влияние.
37
3
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Извади едни 50 лева от портфейла си. След 5 преминавания и 20% ДДС колко отиват в държавата? Огледай ги хубаво, колко пъти са си сменили собственика според теб?
36
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега всеки 4-ти във Варна не е варненец, но когато се настанят в града казват че са такива :))) От 350к станахме на 800к, не можеш да помиришеш чист въздух от таратайки, дори от Петрич има, като го питаш дали софийския хабитат не е подходящ повече за него, вдига рамене :))) Иначе Варна беше Рио де Жанейро за сънародниците в провинцията, сега вече е гърбавска помия, както и всеки град в територията :))
35
3
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Контролът на парите какво общо има с унищожаването на монети? Много ясно че количеството е контролирано, но от банката, не от Х дето решил да ги гори,лепи, дупчи... Гледай какво прави ЦЕБ и после си помисли кой е глупав. Тези трилиони за Корона кризата откъде ще дойдат си мислиш? А негативната лихва защо е? За да си държиш парите в банката ли?
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манияци хахааха вместо да исползват шперплат на земята и после 60x60 да ги эалеят с лак те една по една ...... Добра идея но глупаво реализирана.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От Варна". Поредните с3ляци от Добрич. Същите които слагат катинари в Морската и н Панорамата.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швейцария има едни лепят злато на листи, много тънко фолио, това наистина изглежда страхотно, с различни нюанси е. Скъпо е, но не изглежда първенюшко. Може да се види в банките или големи офиси. Много вероятно и в България има кой да го направи. Това със стотинките е отврат естетически....
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе журналистке защо ги вкарваш в затвора тия хора?
30
2
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КАТО ПРАВЯТ КУХНЯТА ДА СВАЛЯТ ТАВАНА НА ЗЕМЯТА-ТА КАТО ЛЕПАТ СТОТИНКИТЕ ДА ИМ Е ПО ЛЕСНО.-ТАА КОРОНА ВРЕДИ НА МОЗЪЦИТЕ ДА ЗНАЕТЕ.
29
3
 
11
 
! Отговори
Хохохо преди 3 години
Стойността на тези монети е около 500 лева, доста скъп таван!
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В днешно време 1 стотинка има стойност на 0,001 стотинка.
27
5
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Всъщност ощетяваш държавата, завърти си цикълът с купуване, продаване, ДДС,данък печалба и ще видиш кой печели и кой губи. То ако беше дарение нямаше да е в закона като забранено. Колкото повече пари има в обръщение по богата е икономиката. В криза печатат пари или държавата вади и инвестира. Спестяващите пречат на растежа. Инфлацията стимулира харченето....
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я немам паре за ремонт
25
2
 
9
 
! Отговори
dfs преди 3 години
Както е казал колегата долу - някои по тавана, други по чекмеджетата. Всеки на чергата си.
24
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега да се стягат за затвора. В закона на БНБ ясно е разписано, че монентите са платежно средство и не могат да бъдат използвани за други цели. Говорим за ефективна присъда при ползването на разплащателно средство за каквито и да е други цели.
23
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той ББ пък си е купил златна тоалетна чиния.
22
9
 
7
 
! Отговори
а? преди 3 години
Една монета, която е залепена за нещо не може да се нарече "повредена", защото много лесно може да се отлепи, ако я носиш в джоба и се търка с другите се поврежда в пъти повече!!!!!! От злоба си озверял, но това е твой проблем!