Проверяват сигнал за разорани дюни на Каваците

Bulgaria ON AIR установи, че на плажа действително има багер
11 апр 2021 21:15, Красимир Ангелов
23

Регионалната екоинспекция в Бургас проверява сигнал за разорани дюни на плаж Каваците в община Созопол, след като се появиха снимки в социалните мрежи.

Екип на Bulgaria ON AIR установи, че на плажа действително има багер, който заравнява ивицата и вероятно я подготвя за сезона.

Все пак проверката на екоинспекцията в Бургас трябва да установи дали тежката техника не е увредила и дюните в съседство, които са под закрилата на Закона за биологичното разнообразие.

Преди две години собственик на терен в къмпинг Смокиня изравни с багер дюна, която му закривала гледката към морето. Делото обаче беше прекратено с мотива, че дюната не била унищожена, а само увредена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Би трябвало на такъв пясък да се стъпва само с бос крак, но у нас минава верижна машина, т. е. прави се това което ...не би трябвало, общината не реагира нито преди, нито по време, а и след събитието, е......заслужава ме си управниците, бизнесмените и даже и .....тракториста , който за шепа сребърници ще нагази и в морето за да го премести е....щом треба, акъл море, глава шамандура ...така е рекъл народа !
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не зачита правила и закони в българия Всеки си прави каквото поиска , нямаме страх от нищо и никои. Дълги години ще сме си ей така в мизерията,ей..
13
0
 
2
 
! Отговори
Толупката преди 3 години
Хайде, юруууш - сезонът е открит.Хайде-е-е, знаете ли още колко дюни има за заравняване, колко още подпорни стени за изграждане, колко бариери и оградки за ограждане на "бащинията"?
12
0
 
4
 
! Отговори
Зори преди 3 години
В БГ не остана нищо не опорочено и нормално. Егати деградивната сбирщина от някакви хора.
11
0
 
8
 
! Отговори
komitata преди 3 години
ей изораха го туй море от политици и бандити после туризъм търсели-то не беше подпорни стени,дюни,строежи н абрега дори в Натура 2000-в Гърция н е можеш да строиш високи сгради в бреговата ивица а да не говори да са до моррето ама 35 милион атуристи
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЕЕЕЕЕ Й ЕЕЕЕ и замириса на ..номорие. За последно съм бил на черно море 1995 година. Тъкмо си бях купил опел асконата и със семейството отидохме на Ахтопол в студентските бунгала. Още Мутрите не бяха се усетили да ги унищожат. Та това мие последнот ходене на морето в беге-то. От 2000 година ходя само на Адриатическо море. Красота и приказка. Малко е далечко но пък си заслужава. С хубав автомобил си е максимално приятно. През Сърбия магистралите са чудесни. Не са като на тиквата.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До по-бърза ОСТАВКА тикСамо дето ГРОБ отдавна не е на власт.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да насадят кукуруз !Нема лошо ,орача явно е трудолюбив земеделец,а тука веднага го набедиха за закоравел престъпник!
7
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата протестърска власт встъпи в длъжност и моментално взеха да застрояват дивите места.
6
2
 
36
 
! Отговори
мак преди 3 години
Според мен това е подготовка за пореден строеж на защитна стена с хотел вътре. А без майтап, скоро всичко ще е застроено, плажовете ще са "собственост" на хотелиери, а за тези, които не отсядат в хотел няма да има място. Ще ходят в Гърция да речем. Дано нямате и 5 туриста, алчи ид.иоти.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво стана с подпорната стена тип "ХОТЕЛ" на Алепу?
4
11
 
9
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
Собственикът си е платил където трябва,на вас какво ви влиза в работата?
3
1
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВИЖТЕ МУ МУТРАТА НА КМЕТА НА СОЗОПОЛ ТИХОМИР ЯНАКИЕВ ОТ БСП И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ВСИЧКО!
2
1
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОГАТО ДЮНИТЕ СЕ РАЗРУШАТ ВЕДНАГА ПРОДАВАТ ЗЕМЯТА ЗА ХОТЕЛ!!!ПОСЛЕ ЗАЩО ПЛАЖНАТА ИВИЦА Е ТОЛКОВА ТЯСНА!!!----------------КМЕТА ИМ Е ЯВНО АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК!
1
1
 
35
 
! Отговори
22037 преди 3 години
Няма страшно, да си копаят, както им е поръчано. Поръчителят ще плати глоба 500 лв. и толкова. Може да си построи дори крематориум върху дюните- всичко може по нашето крайбрежие.