Кредити по време на криза - какви са опасностите?

Най-голямата грешка - с един кредит да погасим друг, заяви специалист
13 апр 2021 20:02, Петя Славова
15

Светът живее с пандемията вече повече от една година. Тя доведе до криза в отношенията в обучението на ученици, здравните заведения, ни о във финансовата сфера. Безработицата у нас се увеличи рязко. Това е и причината българите да търсят все повече финансови заеми.Но кои са опасностите при теглене на бърз кредит?

"Това продължават да са най-скъпите кредитни продукти на пазара. Те са за кратък срок. И ако имаме сериозно затруднение, доходите ни са много намалели или сме изцяло без доходи - не е добър вариант да теглим бърз кредит, защото ще платим голяма оскъпяване, второ - трябва да го върнем в кратък срок. Колкото повече разтягаме този срок, толкова по-скъп ще става този кредит", каза кредитният консултант Тихомир Тошев в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му може да влезем в абсолютна невъзможност да го обслужваме.

"Може да се наложи да теглим още 2-3. Рекордът, който сме виждали, е с 22 кредита. Вариант, от който трудно може да се излезе. Има хора, които разбраха логиката на продукта "бърз кредит" и го ползват по правилния начин, но и много хора правят грешки. Влизат в задлъжняване и трудно се справят след това", допълни Тошев пред водещия Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че тегленето на един кредит, за да погасим друг е най-голямата грешка.

"Никога едно задължение не се погасява с друго. Засега очакванията са, че кредитната ваканция няма да бъде удължена, защото се видя, че мина повече от една година. Видя се, че хората, които се бяха възползвали от нея, по-рано я прекратиха. Това не беше опрощаване на кредите, а разсрочване, което доведе и до малко оскъпяване", подчерта кредитният консултант.

Според Тошев тя не е толкова полезна и ще има ръст на лошите кредити.

"Ще има хора, които няма да са се справили и които от 1 април няма да могат да плащат кредитите си. Те трябва да отидат в банката и да споделят, че тяхното затруднение продължава. Че не могат да плащат вноската или част от нея, и вече да направят индивидуална уговорка", посочи той и добави, че за миналата година има ръст от 9% на депозитите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А БСП КОГА ЩЕ ВЪРНЕ НАДВЗЕТИТЕ МИЛИОНИ ОТ СУБСИДИИТЕ.
8
2
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
Преди година и нещо изтеглих два кредита от по 200 лева. Първият,защото бях гладен. Вторият,за да направя първият в Европа протест срещу ислямската педофилия. Поли. Подкрепа не получих. Напуснах страната и дори една вноска по кредитите не съм направил. Кредитните къщи са греко-еврейски. Ще се върна в България само при създаване на Закон за защита на нацията от малцинственни окупатори. Съд за евреите и гърците !
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защита рябва да теглим братовчетка мие в тоя бизнес в една подобна фирма жената каза че пари бол ставаш зависим може да те уморят после от това че си опрял до тях имам приятели с кредит Ами за съжаление на единия баща му почина заради него и на другия щото хората бизнесмени бързи пари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"водещият" на това "предаване" е трагедия!
5
1
 
7
 
! Отговори
Da преди 3 години
Така е кредит и си на улицата под моста.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му дреме, който е теглил кредити да му мисли.
3
4
 
8
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 3 години
Който е вземал кредити, да е мислил как ще ги връща. Светът е пълен с неудачници. Народът е казал " Всяка коза, за своя крак".
2
2
 
12
 
! Отговори
Зайо Байо преди 3 години
Ако условията по новото задължение са по леки от съществуващото, съвсем нормално е да се вземе нов кредит и да се погаси стария. Къде го намерихте тоя експерт!?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спорно е