Масово анулиране на резервации по Северното Черноморие

От бранша искат спешни мерки и отпадане на PCR-ите
13 апр 2021 09:25, Петя Славова
50

Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.

Отворени хотели, но празни. Срещаме се с Атанас Карагеоргиев, който и тази пролет очакваше първите румънски туристи. За втора поредна година обаче те липсват. Няма и ясни правила за влизане на чуждестранните гости у нас.   

"Имаше много резервации, но тази сутрин управителката ми каза, че абсолютно всичко е отменено", заяви  пред Bulgaria ON AIR хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

Още по темата

От бранша искат спешни мерки за спасяване на туристическия сезон, една от които е отпадане на PCR–теста за чужденците или замяната му с антигенен.

От туристическия бранш съобщават за масови откази на резервациите от румънски фирми за Великденските празници и отмяна на полетите. Причината са точно неясните правила. Друг фактор е оскъдната маркетингова кампания на ключови за България пазари.

"За да се случи това, министърът да отиде до Румъния да подаде сигнал, гръмко и ясно да каже: Ние сме готови да посрещнем гостите, ето какво предлагаме", заяви председателят на Варненска туристическа камара Илин Димитров.

От бранша настояват и за масова ваксинация в сферата на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Великобритания и Израел.

Ако се договорят зелени коридори, надежда за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе липсата на перспектива ще повлече вълна от фалити до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
26
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нека да няма PCR-и за чуждите туристи, като се затегнат мерките за българите и така да компенсираме. Важно е икономика и туризъм да има, а народа кучета го яли.
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с половинпати мерки половинчати резултати, а хората като гледат по 200 умрели дневно знаеш ли кога ще дойдат в Бг то. Айде сега на ви разхлабване......стойте с празните кръчми и хотели
2
1
 
36
 
! Отговори
Ауу, преди 3 години
ей сега се разревах, че на мутрите ще им паднат печалбите!
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още не са разбрали, че целта е да ги доведат до фалит. Скоро ще разберат.