Масово анулиране на резервации по Северното Черноморие

От бранша искат спешни мерки и отпадане на PCR-ите
13 апр 2021 09:25, Петя Славова
50

Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.

Отворени хотели, но празни. Срещаме се с Атанас Карагеоргиев, който и тази пролет очакваше първите румънски туристи. За втора поредна година обаче те липсват. Няма и ясни правила за влизане на чуждестранните гости у нас.   

"Имаше много резервации, но тази сутрин управителката ми каза, че абсолютно всичко е отменено", заяви  пред Bulgaria ON AIR хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

Още по темата

От бранша искат спешни мерки за спасяване на туристическия сезон, една от които е отпадане на PCR–теста за чужденците или замяната му с антигенен.

От туристическия бранш съобщават за масови откази на резервациите от румънски фирми за Великденските празници и отмяна на полетите. Причината са точно неясните правила. Друг фактор е оскъдната маркетингова кампания на ключови за България пазари.

"За да се случи това, министърът да отиде до Румъния да подаде сигнал, гръмко и ясно да каже: Ние сме готови да посрещнем гостите, ето какво предлагаме", заяви председателят на Варненска туристическа камара Илин Димитров.

От бранша настояват и за масова ваксинация в сферата на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Великобритания и Израел.

Ако се договорят зелени коридори, надежда за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе липсата на перспектива ще повлече вълна от фалити до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, направо данъкоплатците да плащат от джоба си на хотелиерско легло, без да бъдат ползвани, че да не се цапа и наема персонал ?! Какво са се разциврили. Сградите си стоят, ако не сега след година-две. За 20-30 години охранване не можаха ли покрай кайените и апартаментите в дубай, не можаха ли да спестят нещо за такива ситуации ?
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбирам защо не пускат израелци свободно? Нали уж са ваксинирани всички?
22
3
 
26
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
В момента Унгария и България са страните с най голяма смъртност от КОВИ19 в света!!Нормалните хора няма какво да правят в тая чумава територия!!
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има спешна нужда от разстрел на членовете на нощ...
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не може всеки да си влиза у нас какнто си иска, а пък ние не с ПСР тестове, ами с извънземни паспорти да влизаме по другите държави! И освен това, като пуснете *** и пульо и подпалите държавата за 2 месеца, колко месеци останалите бизнеси ще плащат лапането на черноморзци. Пък и не се надявайте на сезон. Към нас плават няколко миноносеца и чудовищно оборудвани с всевъзможни военна техника кораби. Да не мислите че някой ще почива на военен плац. Надявайте се!
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако отиваш на море за плюскане- Турция! За плажове - Гърция. На нашето черноморие- защото е наше и сме си у дома! И защото не отстъпваме по красота и природа на никой!!!
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е, че ако пуснат румънци трябва да пуснат всички. А господарите зад океана искат точно обратното, никой да не пътува никъде и масови фалити и зануляване на всичко!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърлете му малко пари от джипката на тоя хотелиер и му запушете устата. Не искам мърморене че идват едни 50 милиарда ??? За пътуване от ЕС
16
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е пълни дрънканици. Румънците си анулираха резервациите заради задължителната карантина която трябва да спазват след завръщането си.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави ми впечатление, че от година на година цените се вдигат, а качеството на храната и обслужването пада. Семейните хотелчета и кръчмета поддържат малко по-високо ниво. В Гърция е по-добре, но там на много места няма фин пясък като нашия. Все с нещо трябва да се правят компромиси.
14
1
 
33
 
! Отговори
Бат Бил Петжито преди 3 години
Искали ваксинация за служителите... кой ше ваксинират като си уволняват персонала в края на сезона, а за тази година още не са наели нови заблудени хора???
13
0
 
37
 
! Отговори
Проблем №1 на морето преди 3 години
е липсата на опитен персонал.Няма да го намерят...
12
0
 
40
 
! Отговори
радомир преди 3 години
Какъв летен сезон ги гони от 1 Май? Имате ли идея какво ще чинат туристите които се подлъжат и отидат на море по това време?В Бг-то времето става за море чак след средата на Юни и то при късмет.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логично с тези цени по добре до Дубай да скокне човек на почивка
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде,една проскубана кокошка обяви че летният сезон започва от първи май,какво значение имат тук някакви си анулирани резервации?
9
5
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Тук хотели неголеми и къщи за гости посрещат първите си туристи на 1ви Май.Да фалират казвате?! Я...пак.. И ...пак...И ... пааак...Продължавайте със сухите тренировки за фалитите...безкрай...
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли по-добре да изгоним чуждите туристи, то и без това тука идват най-бедните и неплатежоспособни нагли нахалници.
7
0
 
21
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Няка да се направи като миналото лято, да няма тестове за чуждите туристи и всеки да идва тук на общо основание. А после на есен да ни вкарат строги мерки и да затворят всичко за да се реши проблема, но това като няма туристи.
6
1
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до 1Обзор се отцепва към Варна и е правилно.като отделян и Сл.бряг от Община Несебър - фалита е ясен.Останалото дето е ти сам не си вярваш е бла.бла-бла.
5
1
 
31
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Ако свалят цените с 20-30 процента ще има резервации от българи, ама нали са на принципа ден година храни