Масово анулиране на резервации по Северното Черноморие

От бранша искат спешни мерки и отпадане на PCR-ите
13 апр 2021 09:25, Петя Славова
50

Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.

Отворени хотели, но празни. Срещаме се с Атанас Карагеоргиев, който и тази пролет очакваше първите румънски туристи. За втора поредна година обаче те липсват. Няма и ясни правила за влизане на чуждестранните гости у нас.   

"Имаше много резервации, но тази сутрин управителката ми каза, че абсолютно всичко е отменено", заяви  пред Bulgaria ON AIR хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

Още по темата

От бранша искат спешни мерки за спасяване на туристическия сезон, една от които е отпадане на PCR–теста за чужденците или замяната му с антигенен.

От туристическия бранш съобщават за масови откази на резервациите от румънски фирми за Великденските празници и отмяна на полетите. Причината са точно неясните правила. Друг фактор е оскъдната маркетингова кампания на ключови за България пазари.

"За да се случи това, министърът да отиде до Румъния да подаде сигнал, гръмко и ясно да каже: Ние сме готови да посрещнем гостите, ето какво предлагаме", заяви председателят на Варненска туристическа камара Илин Димитров.

От бранша настояват и за масова ваксинация в сферата на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Великобритания и Израел.

Ако се договорят зелени коридори, надежда за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе липсата на перспектива ще повлече вълна от фалити до края на годината.


 


50
Още от Страната
Кредити по време на криза - какви са опасностите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
муньо преди 3 седмици
Боли на..я за тия кожудери да фалират, ще си ходим в Гърция и Турция
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да така е очаквано е. Нали всички искаха да се вдигнат мерките в България . Ревяха нямали пари да отваряли . Ето отвориха вдигнаха се бройките много станахме лилава зона . Никой не иска да дойде сега . Фалити за хотелите сами си го докараха това . Но по добре да фалират да се разкара това измекярско управление в туризма .
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смърдящия чалгясал българин мутра нямал да има клиенти хаха
45
0
 
2
 
! Отговори
На морето преди 3 седмици
МТ да отчетат къде инвестираха 1 700 000 за реклама първото тримесечие...
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се надявайте много. Къмпингите из Европа са резервирани за цяло лято което означава че повечето ще си седят по държавите и нямат особенни планове за слънчака или златните на пиянски туризъм
43
0
 
10
 
! Отговори
Нина преди 3 седмици
Да питат министъра и нощ , как точно при тези цифри ще дойдат чужденци на морето! И какво лечение биха получили чуждите туристи , ако им се наложи. Или ще ги връщаме студени в държавите им, защото се справяме отлично и сме за пример.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единствено Ковид нанесе удар върху бг мутрите-хотелиери, които брутално унищожиха
черноморското крайбрежие а и планински курорти. Пандемията свърши част от работата на съдебната система в България, която бездейства в услуга на мафията.
Жалко че и много невинни хора пострадаха. Китайците трябва да поработят още
по селекцията на щамовете, очаквайте за БГ , Ковид-антимутра.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И тази година, както и миналата, Черноморие то ще е единственото място без коронавирус в България.
АХАХАХАХАХА
очаквайте подробности в новините
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези т.нар хотелиери не разбраха, че за да има туризъм трябва да сведем до минимум разпространението на коронавирус. Кой е този лудия, който ще дойде тук и като се върне ще стои 10 дена карантина? - "Лицата, пристигащи от България, които представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт) подлежат на домашна карантина от 10 дни"
39
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 3 седмици
До: Чоко

Чоко така е, прав си и това българинът не си дава сметка че важи и за него.
Сърбия не изисква PCR тест, да си представим за момент че и Гърция няма да изисква.
Или пък някой може да иска да отиде на екскурзия или почивка в Египет, където също не искат тест. На връщане българина ще го чака "приятна" изненада - PCR тест или карантина/домашен арест.
Не знам колко хора си дават сметка за това че ограниченията са и за нас а не само за чужденците.
38
4
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 седмици
Ако искаме да има някакъв туризъм трябва незабавно да се отменят тези ПСР тестове по границата. Ако някой си мисли, че сезона ще се спаси от родните туристи жестоко се лъже. Тези туристи ходят по малки семейни хотелчета, апарт хотели и каравани. Тези големите комплекси могат да се понапълнят само с туристи от чужбина. Нелепо е да искаме ПСР тест от Сърбия при положение, че те не изискват такъв от нас. Подобно е и положението с Македония.
37
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 3 седмици
Вие добре ли сте, или просто сте българи?
Давате ли си сметка, че ако вие самите, решите да отидете на почивка някъде извън България, дори да не е Гърция, на връщане ще ви "зарадват" и вас със PCR тест, нищо че не сте чужденци идващи в България на хотел а се връщате в къщи?
Давате ли си сметка на какво се радвате?
36
1
 
17
 
! Отговори
Крадци преди 3 седмици
Не съм съгласен да плащат на хотелиери и мафиоти от моите данъци.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Край на Балкантурист

преди на плажовете нямаше нищо и сега пак няма да има!
34
1
 
14
 
! Отговори
Край на Балкантурист преди 3 седмици
До Чао, бетономорие!

Край на миризливите черноморските курорти от миналото. Днес имаме богат избор!!
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
80% от хотелите трябва да се разрушат, да се засадят дървета и зеленина на тяхно място и тогава ще има туристи, както никога досега. Сегашната система не може да бъде поддържана без хипер туризъм, който не се очаква да се възстанови в следващите 5 години. Който е прал мръсни пари в хотели и молове, хак да му е сега! Има ГОСПОД!
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време е да дойдат булдозерите !Направете крайбрежието както беше 1967 г и ще се се препълни с туристи!
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как бе, нали като бетонирахте и разсипвахте природата всичко беше за добро. Айде сега у лево, една стотинка държавна пара не заслужавате. Гърция ни очаква, вие имате 1-2 поколения да еволюирате или да изпукате, както дойде.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия неадекватни мерки и отварянето на всичко при дневно заразени над 3000, както и пускането на учениците, които не спазват никакви мерки по между си и връщайки се вечер у дома правят семейството си контактни с всички семейства помежду си, ни очаква жестока вълна със заразени над 5000 души дневно още Май месец. Това означава голям крах още в началото на лятния туристически сезон. Не само за Велик ден ще има канселиране, ами и през цяло Лято.Европа е супер заразна и лятния туризъм 21г е обречен.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГУСТООООООООО
ГЛАД ЗА ХОТЕЛИЕРИТЕ
ФАЛИТ
ДРЪЖТЕ СИ ЧАДЪРИТЕ ЗА ПО 20 КИНТА, ХАПВАЙТЕ СИ ПО ЕДНА ЛЪЖИЧКА ГАРНИТУРА ЗА 4 ЛВ
СПЕТЕ СИ НА СМЕШНИТЕ МАТРАЦИ
ПОНЕ НЯМА ДА ВИ СЕ НАЛАГА ДА ПЕРЕТЕ
ГУСТООООО