Пловдивчани се жалят от липса на паркоместа, но глобите - чести

В рамките на 10 дни жителите са глобени по два пъти
19 апр 2021 12:40, Ния Христова
66
Пловдивчани се жалят от липса на паркоместа, но глобите - чести
Снимка: БГНЕС
В Пловдив живеещи в няколко жилищна блока в квартал ”Южен” заплашват с протести. Причината е липсата на места за паркиране. Досега хората безпроблемно са паркирали автомобилите си пред жилищните блокове. Отскоро обаче полицията започнала да ги глобява, съобщи Нова тв. 
 
В рамките на 10 дни жителите са глобени по два пъти за това, че паркират пред домовете си. 
 
"Преди дни видях, че на един от автомобилите бе наложено наказание. Аз не го оспорвам, защото има знак. Важно е обаче да се предвиди, че хората, които населяват тези блокове ще имат нужда да паркират", разказват потърпевшите.
 
Други жители добавят, че в района продължава да се строи усилено, а места за паркиране няма.
 
От местната управа казват, че знаците са били поставени преди време. Нямало законово основание на улицата да се паркира от двете страни. В близост има болница и било необходимо да има достъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименТ.е ти притежаваш мястото пред блока ти? Или всички от блока сте я купили тая зема/улица/тротоар? Ако е твоя си в пълното си право, ако не - имаш същите права като всички останали.
29
4
 
7
 
! Отговори
До Мен преди 3 години
Е не! Ти наистина си уникум! На какви места да си купуват жилища? Нали локацията е от голямо значение и за месторабота, и за училището на децата, и за комуникативност на квартала. Спирам да ти обяснявам. Човек, който не е от подобен град няма как да ме разбере. Лек ден!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охранителна полиция в Пловдив са долнопробни ЕНИЧАРИ, няма паркинги, няма гаражи, няма паркоместа, хората няма къде да паркират, глобяват 50лв масово за да пълнят общински търбуси настроиха стотици нови блокове, дойдоха десетки села да живеят, без да са предвидили места за паркиране. Корумпетата от общината издават разрешения за строежи на "ателиета" а това са жилищни апартаменти, унищожиха града, засякоха дърветата и бетонираха всичко. КОРУМПИРАНИ ***
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенХората купуващи такива места си оставят колите пред моя блок.
26
4
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименСамо не мога да разбера хората купуващи жилища на такива места. Като идат да гледат не виждат ли, че няма паркинг, няма троар, улица? После купуват и реват? Ми сами са си виновни.
25
1
 
7
 
! Отговори
До Мен преди 3 години
Кой ти говори за тротоари и зелени площи бе? Става въпрос за улици, като в Пловдив постепенно разширяват всякакви видове зони, за да влизат в общината пари от хиляди автомобили плащащи за паркиране или глоби. А ти явно не си от Пловдив. Иначе щеше да знаеш, че на много места в града така наречените зелени площи са само кални терени. Ама като спре някой му слагат лепенката!
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте ве, ако искам 5 коли ще карам щом си плащам данъците. Всеки месец изсират по един блок точно където не му е мястото и това всички го виждате. И заради това че се строи напълно безидейно аз трябва да спра да карам кола за да може някоя *** мутра да се прави на омуртаг строителя.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квартал Север в Пловдив е разоран, буквално има изкопани траншеи по 2-3 метра дълбоки, от 2 год. тече някакъв безумен ремонт, улица от 50м стои изкопана с месеци, кал, мизерия.Квартала на места е непроходим за автомобили, а напоследък и за хората. Епизодично се появяват5-6 работника с багери, разкопават и изчезват. Не остана здрава улица, пълен леш.Места за паркиране няма, блокове нови на 10 етажа с отстояние 3 метра, никакви паркинги,ТОТАЛНА ***.
22
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До До МенЩе си плащаш и глобите :) Никой не длъжен да ти търси място, оправяй се. А иначе да ти го обясня така че да го стоплиш - улиците са за движение на автомобили или паркиране, ако е разрешено. Троторарите са за пешеходци. Зелените площи за са трева, дървета и храсти. Колата ти е лично имущество и обществото не е длъжно да ти осигурява място за нея.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Искам да ти фрасна един в мутрата само заради това че хабиш въздуха.
20
4
 
7
 
! Отговори
До Мен преди 3 години
Що бе, ти много пари ли имаш? На к,ъф са направи? Лично аз съм си купил един от апартаментите в супер квартал на Пловдив. Купих и гараж. Само че на 2 кооперации с 16 апартамента имаше само 4 гаража!!! Защо съм им дали тогава разрешително за строеж? И тъй като имам повече от един автомобил, да ще паркирам където намеря! След като си плащам данъците на автомобилите, и то не малки!
19
5
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До До МенИмам, и? Като нямаш пари това ти дава право да задръстваш улиците, да паркираш по тротоари и поляни?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина върти по 3 коли, жена и любовница... Такъв ни е манталитета. Нация от батки и урви... Ще купи кола и на жената, но и на урвата !!!
17
4
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Простолюдието така и не можете да разберете, че никой не е длъжен да ви осигури безплатни паркоместа. Като няма къде да паркирате, няма да си купувате по 2-3 таpaлясника, а само по един. И ще има достатъчно места за паркиране.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е само проблем на пловдивчани, а на всички от големите градове, тези с над 130-150 хил. население. Много хора си ползват колите само в почивните дни, други имат личен и служебен, но най-голямата грешка е при архитектурата на блока. Трябва да има паркоместа, но уви, само по документи. Корупция навсякъде.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
publik terenite sa za obstonarodno spravedlivo polzvane. kolkoto ima tolkova. stom sa malko mestata i mnogo kandidatite, da povishavat mnogo kratno cenite za polzvane na broi minuti vreme. tova malko pomaga, dokato si postroite mnigoetajni podzemni i nadzemni parkingi, ako ima kade na rayskata arheologicheska zemia ;)
14
2
 
5
 
! Отговори
До ss преди 3 години
Като си докараш автопарка пред нас, така ще ти осъмнат баничарките, че няма да можеш да ги ползваш.
13
2
 
5
 
! Отговори
До Мен преди 3 години
Ти имаш ли представа колко струва паркомясто или гараж в хубавите квартали на Пловдив?
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е обаче да се предвиди, че хората, които населяват тези блокове ще имат нужда да паркират", разказват потърпевшите.Значи той като си е купувал апартамент там - не е предвидил. Като си е купувал кола - не е предвидил.Ама държавата и общината трябва да предвидят че той някога може да си купи апартамент там, някога може да си купи кола и ще му трябва паркомясто. Гaньооооооо.
11
7
 
10
 
! Отговори
ss преди 3 години
В Токио можеш да си купиш кола ако докажеш, че има къде да паркираш ! Паркирал си бил пред тях ! Да ама пред вас мога да си докарам автопарка от 200 баничарки да видя за какво ще ревете тогава !