Бариера на улица във Варна ограничи достъпа на живеещи там

Хората остават блокирани, питат общината как тази земя е купена
20 апр 2021 10:31, Петя Славова
29
Бариера на улица във Варна ограничи достъпа на живеещи там
Снимка: Кадър, Нова тв

Собственици на частен имот във Варна са поставили бариера, с която ограничават достъпа на живеещите в района. Имотът се появява преди 9 месеца в междублоково пространство, но от няколко дни бариерата, която на практика загражда цялата улица, е спусната и заключена с катинар.

Хората  там са притеснени от факта, че нямат достъп с автомобил до домовете си и според тях тази бариера възпрепятства и ползването на синята зона в района. Според Общината обаче синята зона не е засегната.

Живеещите в кооперациите многократно са подавали сигнали и жалби до Общината, но до този момент отговорите, които са получавали, са, че текат проверки по случая.

"Бариерата се появи в края на миналото лято. Притеснява ни, защото достъпът до домовете ни е прекратен. Нямаме право да преминаваме, а това е и опасно. Не могат да минават дори линейки или коли на пожарната. Няма никакво друго място за преминаване", разказва пред Нова тв Галина Тодорова.

Тя добавя, че преди дни е паркирала автомобила си при вдигната бариера. Колата остава заключена за часове. Нужна е била и намесата на МВР.

От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера. Синята зона не била възпрепятствана. А от местната управа не могат да решат спор от частен характер.

Главният въпрос на хората към обществото е как тези собственици са си купили земята и са поставили в конфликт живеещите в района.

 

 


29
Още по темата: достъпбариераВарна
Още от Темида
Шофьор, убил друг с бясна скорост, все още е на свобода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
истина е преди 3 седмици
Защото тиквата плаща на всички да го ласкаят ,я който казва истината -яде дървото!!!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 седмици
Парадоксите у нас,не приключват,напротив! Пет часа златно телевизионно време от телевизията на народа БНТ,се издухват за едно кухо,мижаво предаване "Последният печели",с "водещ" един уважаван естраден певец Орлин Горанов,който явно не ходи по участие,но си поддържа високия стандарт на живот с изобилните повторения на споменатото тв-предаване.Това явление,се набива в очите на българите,които гледат и виждат.Тъжно е,когато програмните директори боравят с времето в медията,както те преценят.
18
0
 
7
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 седмици
Къде е това? Центъра,квартали? Или просто някъде си, И вие незнаете!:)
17
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 седмици
Работа, работа, работа!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бариерата частна, а улицата? Или са му върнали частната собственост върху или част върху обществен какъвто е улицата. Май имаше и клауза в закона че всеки има право на достъп до улица
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако собственика има документи, че това е частна собственост (а от репортажа по тв, стана ясно, че има), значи няма начин да му махнат бариерата. Казаха също, че общината няма основание да я премахне и ако някой иска може да си води частни дела. Това е все едно да ви дойдат в двора и да ви кажат да си го дадете и да стане улица - ще се съгласите ли - надали! И как е възможно да се призовава за насилие, особенно над деца в този форум - пълно безумие.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По бледи спомени пътищата по Конституция са изключително държавна собственост, освен ако не е някакво пътче, което е в собствения ти имот през твоята собственост. И също по Конституция никой не може да отменя правото за свободно придвижване, освен ако не си в частен имот. С други думи - отдавна тая бариера да е минала през флекса и после за подарък на едни *** сънародници. И сигурно и кола има. И апартамент има. Поле за творчество. Ще му вгорча живота ако майка с количка не може да премине.
13
0
 
10
 
! Отговори
хеха преди 3 седмици
Както нелегално са го сложили, така и нелегално може да се махне. Малко топки трябват, не само на корумпираната държава да се разчита..
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредния самозабравил се мутропитек ! Ствет към пострадалите да посегнат и убият децата му ! Така се прави смърт за децата му !
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мафията на Герб ,нагледно нагло
10
0
 
16
 
! Отговори
Do 7 преди 3 седмици
точно така е както си го написал. Тази зона между ВИНС и Морското заприлича на един голям бардак, пълен със селяни, клошари и бандити. Още преди няколко години продадох апартамента на "граждани" и се изместих във вилната зона.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прескочикобила ... Хаххаа на място !
8
3
 
21
 
! Отговори
Стар набор преди 3 седмици
А бе по мое време през безправния соц десетина яки мъже от нашия блок щяха да премахнат бариерата още на следващия ден. Ама тогава никой и не смееше да поставя бариера, такива имаше пред казармите, резиденциите, големите заводи и други важни обществени обекти.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време се считаше за престижно да живееш в централната част, обаче сега стана като наказание. Зони, бариери, колчета, метални врати , агресия, наркомани..Миналата година помогнах на приятел за ремонт. Когато купи жилището 94-95 г, там беше рай- между ИУ и Морско на 2-300 м от Морска градина. Сега е адът. Срещу тях има кооперация-6 ет, на 9,87м гараж- гараж, нагоре се свива още. 15 Мин обикаляш за място, мирише на урина, крадци
Купиха друг ап във Виница и ще се махат там, уж догодина
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакаме Варна да излезе от 90-те години.
5
2
 
18
 
! Отговори
vlady преди 3 седмици
За съжаление във Варна вече повече от година и половина няма компетентен служител, който да разгледа случая - поради конфликт между Епархийски съвет и духовенството работната виза на свещеник Нъждех Кешишян не беше удължена.
4
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 седмици
Започвайте да тренирате "Прескочикобила".
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И нито един от тия блокове няма флекс....?
2
3
 
33
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Остават едни горчиви и основателни съмнения за корупция някъде по тъмните дебри на ъглите на българската необятна администрация
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
'От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера'

както с нелегалните *утки от които взимат наем, така и с туй
държавата работи с престъпниците, докато не я притиснат отгоре и тогава пак тя печели

стари балкански номера