Бариера на улица във Варна ограничи достъпа на живеещи там

Хората остават блокирани, питат общината как тази земя е купена
20 апр 2021 10:31, Петя Славова
29
Бариера на улица във Варна ограничи достъпа на живеещи там
Снимка: Кадър, Нова тв

Собственици на частен имот във Варна са поставили бариера, с която ограничават достъпа на живеещите в района. Имотът се появява преди 9 месеца в междублоково пространство, но от няколко дни бариерата, която на практика загражда цялата улица, е спусната и заключена с катинар.

Хората  там са притеснени от факта, че нямат достъп с автомобил до домовете си и според тях тази бариера възпрепятства и ползването на синята зона в района. Според Общината обаче синята зона не е засегната.

Живеещите в кооперациите многократно са подавали сигнали и жалби до Общината, но до този момент отговорите, които са получавали, са, че текат проверки по случая.

"Бариерата се появи в края на миналото лято. Притеснява ни, защото достъпът до домовете ни е прекратен. Нямаме право да преминаваме, а това е и опасно. Не могат да минават дори линейки или коли на пожарната. Няма никакво друго място за преминаване", разказва пред Нова тв Галина Тодорова.

Тя добавя, че преди дни е паркирала автомобила си при вдигната бариера. Колата остава заключена за часове. Нужна е била и намесата на МВР.

От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера. Синята зона не била възпрепятствана. А от местната управа не могат да решат спор от частен характер.

Главният въпрос на хората към обществото е как тези собственици са си купили земята и са поставили в конфликт живеещите в района.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: достъпбариераВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Защото тиквата плаща на всички да го ласкаят ,я който казва истината -яде дървото!!!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Парадоксите у нас,не приключват,напротив! Пет часа златно телевизионно време от телевизията на народа БНТ,се издухват за едно кухо,мижаво предаване "Последният печели",с "водещ" един уважаван естраден певец Орлин Горанов,който явно не ходи по участие,но си поддържа високия стандарт на живот с изобилните повторения на споменатото тв-предаване.Това явление,се набива в очите на българите,които гледат и виждат.Тъжно е,когато програмните директори боравят с времето в медията,както те преценят.
18
0
 
7
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Къде е това? Центъра,квартали? Или просто някъде си, И вие незнаете!:)
17
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Работа, работа, работа!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бариерата частна, а улицата? Или са му върнали частната собственост върху или част върху обществен какъвто е улицата. Май имаше и клауза в закона че всеки има право на достъп до улица
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако собственика има документи, че това е частна собственост (а от репортажа по тв, стана ясно, че има), значи няма начин да му махнат бариерата. Казаха също, че общината няма основание да я премахне и ако някой иска може да си води частни дела. Това е все едно да ви дойдат в двора и да ви кажат да си го дадете и да стане улица - ще се съгласите ли - надали! И как е възможно да се призовава за насилие, особенно над деца в този форум - пълно безумие.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По бледи спомени пътищата по Конституция са изключително държавна собственост, освен ако не е някакво пътче, което е в собствения ти имот през твоята собственост. И също по Конституция никой не може да отменя правото за свободно придвижване, освен ако не си в частен имот. С други думи - отдавна тая бариера да е минала през флекса и после за подарък на едни *** сънародници. И сигурно и кола има. И апартамент има. Поле за творчество. Ще му вгорча живота ако майка с количка не може да премине.
13
0
 
10
 
! Отговори
хеха преди 3 години
Както нелегално са го сложили, така и нелегално може да се махне. Малко топки трябват, не само на корумпираната държава да се разчита..
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния самозабравил се мутропитек ! Ствет към пострадалите да посегнат и убият децата му ! Така се прави смърт за децата му !
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мафията на Герб ,нагледно нагло
10
0
 
16
 
! Отговори
Do 7 преди 3 години
точно така е както си го написал. Тази зона между ВИНС и Морското заприлича на един голям бардак, пълен със селяни, клошари и бандити. Още преди няколко години продадох апартамента на "граждани" и се изместих във вилната зона.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прескочикобила ... Хаххаа на място !
8
3
 
21
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
А бе по мое време през безправния соц десетина яки мъже от нашия блок щяха да премахнат бариерата още на следващия ден. Ама тогава никой и не смееше да поставя бариера, такива имаше пред казармите, резиденциите, големите заводи и други важни обществени обекти.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време се считаше за престижно да живееш в централната част, обаче сега стана като наказание. Зони, бариери, колчета, метални врати , агресия, наркомани..Миналата година помогнах на приятел за ремонт. Когато купи жилището 94-95 г, там беше рай- между ИУ и Морско на 2-300 м от Морска градина. Сега е адът. Срещу тях има кооперация-6 ет, на 9,87м гараж- гараж, нагоре се свива още. 15 Мин обикаляш за място, мирише на урина, крадциКупиха друг ап във Виница и ще се махат там, уж догодина
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме Варна да излезе от 90-те години.
5
2
 
18
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За съжаление във Варна вече повече от година и половина няма компетентен служител, който да разгледа случая - поради конфликт между Епархийски съвет и духовенството работната виза на свещеник Нъждех Кешишян не беше удължена.
4
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Започвайте да тренирате "Прескочикобила".
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нито един от тия блокове няма флекс....?
2
3
 
33
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Остават едни горчиви и основателни съмнения за корупция някъде по тъмните дебри на ъглите на българската необятна администрация
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера'както с нелегалните *утки от които взимат наем, така и с туйдържавата работи с престъпниците, докато не я притиснат отгоре и тогава пак тя печелистари балкански номера