Д-р Миндов: Хаос е! Личните лекари трябва да се бият за ваксини

Много от колегите имат неизпълнени заявки от януари, каза той
27 апр 2021 09:01,
72
Д-р Миндов: Хаос е! Личните лекари трябва да се бият за ваксини
Снимка: Кадър БНТ

Вече трябва да се бием за ваксини. Няма график и организация. Целият административен хаос е от едни опашки, едно чакане, а унижението премина във физическа саморазправа в РЗИ. Конфликтът дойде от куриер, който пререди 3-часова опашка, хора без вода и без тоалетна. Това заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

Още по темата

По думите му няма конфликт между личните лекари и лечебните заведения, а има неравнопоставеност при получаване на ваксините. Вчера, след дълго чакане на опашка за ваксини, се е стигнало до саморазправа кой е на ред да влезе в РЗИ.

"Трябва всеки да получава по реда на пристигане. Ние сме "зелени коридори", при нас могат да се ваксинират всички. Няма телефон, дори не знаем какви ваксини има. Много от колегите имат неизпълнени заявки от януари месец. Поставили сме проблема пред РЗИ-София", допълни д-р Георги Миндов.

Според него трябва да има разделение между личните лекари и големите ваксинационни центрове.

"Искаме да има ред. "Информационно обслужване" изготвя софтуер, с който ще става електронно записване, но не е ясно кога това ще стане факт. 400 лечебни заведения чакат за втора доза и не могат да отлагат", добави д-р Георги Миндов.

Той отбеляза, че там, където е извършена имунизацията, трябва да бъде издаден сертификатът, като е безплатен, а един личен лекар може да откаже издаването му само по технически причини.

Общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска също коментира, че няма организация при начина на получаване на ваксините и призова за промени и въвеждане на ред от страна на РЗИ-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже знам колко са лакари личните лекариРЗИ им дава тлкова много пари тези пари са и за персонал да си наеме- повечето работа се върши от сестрата
24
9
 
4
 
! Отговори
Дани преди 2 години
Личните лекари не трябва да ваксинират защото няма контрол какви пари искат за това. Министърът да издаде заповед колко е цената на ваксинирането за да не извършват личните лекари злоупотреби. Моята лична лекарка ми взе 2x3 лева за ваксиниране и 3 лева за сертификата. В лекарския кабинет се чувставм като на египетски пазар. За това ваксинацията да се извършва в имунизационни центрове.
23
3
 
0
 
! Отговори
Опашка за банани преди 2 години
Маймунчев и вас ще ви "оправи".
22
9
 
11
 
! Отговори
Дреме преди 2 години
им за пациентите,10 лв. на ваксина,10 ваксинирани днес 100лв.в джоба,за това е битката.
21
5
 
7
 
! Отговори
пациент преди 2 години
До Българин А, то пък нашите лични лекари са потрошиха от работа по време на пандемията...по телефона. Хич не ги жалете!
20
2
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Дали не съм ковидясал?!Някой да сподели мнение...Постоянно ми мирише на барут и гадна миризма на сзо...
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирах се при личния лекар. Нямаше опашки и проблеми. Февруари се правеха списъци, Март се определи дата, и се ваксинирах. Който иска работи, който търси оправдание.. Вече се вижда как ще бъде, не може в държава без правителство, или да се държи безкрайно такова в оставка. Няма работещ парламент, освен даси вдигнат заплатите какво правят? Края на Май кой ще актуализира бюджета, кой ще предприема мерки 60/40, кой ще одобри добавките за пенсионерите, кой ще прави график за училищата. Стига шоу
18
3
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Браво на докторите - "стигна се до физическа саморазправа " - това е решението ! щом те почнаха да млатят положението е катастрофално !рзи няма телефон ,някво инф.за Милиони Не работи, повсеместен хаос.А някои трупат Милиарди .......
17
5
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ми то често и пред личните лекари стават такива работи - крамоли кой е на ред ...А герП нищо не направиха да оправят нито здравеопазването, нито съдебант асистема, нито образователната , само с едни строежи се хвеалят, гаче са строителна фирма !!!
16
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Мирише ми на барут..))
15
2
 
9
 
! Отговори
aa преди 2 години
пишете отгоре - с главни букви - МНОГО ДОБРЕ ПЛАТЕНА РЕКЛАМА
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашки за АстраТромбека?Ха-ха!
13
10
 
9
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 2 години
Чудех се на кого ми приличат противниците на ваксинирането, а да, на уважаемите роми, които си крият децата, да не би нещо да им стане от ваксината.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо не подпишете дружно възражение до гербавия здр министър ,до бойко дето плаща милиони на инф обслужване ? -това се преките Виновници за хаоса.Е,да ще ви изволнят и репресират кото онзи от Унсс
11
8
 
12
 
! Отговори
Е, хубава работа! преди 2 години
"Работа, работа, работа!"Тоя какво друго е очаквал?Ред и разум?Все пак управляват тиквените червенотиквеничковчета.Ха-ха!
10
16
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами тя цялата ни държава е в Хаос, откато в парламента нахлуха уличните джихадисти, орисани от вдигнатия юмрук на Румбата ...Време е фигуранта да сложи "ред" в държавата със служебното си правителство и стратегическите си съветници ... !!!
9
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 лева даже е малко, трябва по 10 евра да им дават на поставена ваксина. Нашенецът по празниците ще пръсне милиони левове за гориво, храна и спа курорти, а се оплаква за една ваксина от 10 евра...Смех уважеми зрители, смех.
8
2
 
14
 
! Отговори
Нико 24см преди 2 години
Абе нали уж има за всички ,нали завод се строЙ!
7
4
 
6
 
! Отговори
Митко 21 см преди 2 години
Тоя не спря да реве. Смята ги по 10 лв. на първа и втора доза да бие инжекции. Чува шума на парите
6
6
 
8
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 2 години
Държавата трябва да вземе нещата изцяло в свои ръце, личните лекари няма да свършат нещо кой знае какво, а само вдигат шум в системата. Ваксинирането е единствената разумна стъпка към излизане от тази ситуация, да, има и друга алтернатива- естествения подбор на природата, ама после да не ревете.