Топло и слънчево време на Великден, градусите до 33°

Леко захлаждане в понеделник, до 25° във вторник
Обновена: 2 май 2021 07:56 | 2 май 2021 07:43, Камелия Цветанова
1
Топло и слънчево време на Великден, градусите до 33°
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Великден ще е предимно слънчево и топло. След обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, малко по-ниски ще са по Черноморието, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред „Фокус“. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 23°-27°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по високите части и силен западен вятър. Ще остане топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 23°, на 2000 метра - около 15°.

В понеделник и вторник с ориентиране на вятъра първо от северозапад, а впоследствие от североизток, ще нахлува хладен въздух.

Облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи от дъжд, на повече места в Източна и Южна България.

Сутрешните температури ще са високи, в по-голямата част от страната - между 10° и 15°, а дневните ще се нормализират и през втория ден максималните ще са предимно между 20° и 25°.

В сряда повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: слънцепрогнозавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 2 години
При 33 се пише, че е Горещо, а не топло...