Ръцете на волана, сърцето - на изкуството: Историята на Николай - шофьорът- художник

В последните си произведения върху дърво той изобразява исторически личности
5

От 19 години Николай изкарва прехраната си като шофьор на автобус по линия 24 в градския транспорт в Русе. Но какво е общото между шофирането и рисуването?

Николай харесва работата си по много причини. "Срещам се с различни хора. Само едно "Добро утро, здравейте", нищо, че не ги познавам, но е удоволствие", категоричен е той.

Въпреки че смяната му започва рано сутрин, винаги успява да намери време след дългия работен ден и за своето хоби – да рисува с пирограф.

"Рисувам откакто се помня, любителски, не съм професионален художник, не съм завършил нищо на тази тема", допълни той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В последните си произведения върху дърво той изобразява исторически личности. Защото освен изкуството, е изкушен и от миналото.  

"Преди 10 години реших да започна да рисувам нашите възрожденци, които трябва да се помнят и така виждате – това е натрупано с времето", коментира още Николай.

Затова сега той е решил да дари творбите си на Общината, за да може да се запазят за поколенията. Има две дъщери и отскоро и внуче. Възпитава и тях в любов към историята.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора от власта си виновни че Живко от Варна в момента не живее истински добре ! Заради тях са се говорили само лоши неща за Живко от Варна, за да не го искат хора и да няма приятелка ! Да няма семейство и да е все сам, за да е лесен за в бъдеще за убиване или някви маниполации да му правят ! Всъщност чака се родителите му да умрат и след тва той да е гола вода за пред тях !
4
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
КАДЪРНИТЕ ХОРА НЕ РАБОТЯТ НА 2-ВЕ МЕСТА-- ХОБИТО ГО ПРЕВРЪЩАТ В ТЯХНА ПРОФЕСИЯ.
3
1
 
6
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
Леонардо да Винчи, Микеланджело, Гоя, Йеронимус Бош, Пикасо, Владимир Димитров - Майстора, Златьо Бояджиев, Мърквичка, Ненко Балкански и т.н. са едва 0,001 % от всички хванали четката.Повечето "художници" рисуват картини, които само майките им могат да харесат. Та си трябва да имат и работа.
2
2
 
5
 
! Отговори
вижда се преди 1 месец
Колко незнайни умни , културни и можещи хора има ,а парламента ни е пълен с
1
9
 
2
 
! Отговори
И вместо да преди 1 месец
Гледаме кактуй влиза в онуй колко годиниИ на кой са му притрябвалиСамо на наркоманката