АМ "Струма" - алтернативен маршрут между София и Перник

От утре започва ремонт между жп гара Владая и пътен възел "Даскалово"
6
АМ "Струма" - алтернативен маршрут между София и Перник
Снимка: АПИ

Поетапен ремонт на над 4 км от път I-1 между жп гара "Владая" и пътен възел "Даскалово" започва от утре. 

В първия етап ще се работи в около 3,4 км участък от жп гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за София като трафикът ще преминава двупосочно в платното за Перник.

След завършването им в средата на юли работата ще продължи в платното за Перник, а движението ще се прехвърли в ремонтираното платно за София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

За улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел "Даскалово" или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на движение.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира пътуващите ежедневно между София и Перник да ползват автомагистрала "Струма" като алтернативен маршрут на първокласния път през Владая.

Ремонтът на отсечката между жп гара "Владая" и пътен възел "Даскалово" включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел „Даскалово“ /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите дейности са възложени на "Пътища Перник" ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.​


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
ПЕРНИК ВЕЧЕ Е ПОЧТИ КВАРТАЛ НА СОФИЯ.-ПОГЛЕДНЕТЕ ЛЕГЕНДАТА ГОРЕ.
4
0
 
2
 
! Отговори
Джедай преди 1 месец
До House M.D.На джедайско-мисирски диалект.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Струма при с. Старо Село е в ремонт и става тапа, сега през Владая ремонт, при надлеза над гарата в Перник също ремонт! Вие нормални ли сте, всички пътища за югозападна българия са блокаж!
2
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
На език какъв в първото изречение словоредът е?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работа, работа, работа. Да има за чекмедженцето на бай чекмеджан алтънсуджуккюлчан.