АПИ апелира: Шофирайте разумно, използвайте и Подбалканския път

Заради ремонт движението между Чирпан и Стара Загора е по стария път
20 май 2021 23:10, Красимир Ангелов
36
АПИ апелира: Шофирайте разумно, използвайте и Подбалканския път
Снимка: БГНЕС

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на работната седмица и предстоящите три почивни дни около 24 май, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да планират внимателно времето си за пътуване, да ползват и алтернативни маршрути и да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, отчитат от Пътната агенция.

За улеснение на трафика по магистрала „Тракия“ в петък и събота /21 и 22 май/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за Бургас и една за София. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В понеделник и вторник /24 и 25 май/, когато много шофьори ще пътуват към столицата ще има две ленти за София и една за Бургас.

В 2-километров участък на територията на област Бургас (от 334-ти до 336-ти км) на магистрала „Тракия“ в платното за София движението ще е в една лента поради ремонтни дейности на настилката в активната и аварийната лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта – 70 км/ч.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на магистрала „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.
        
От АПИ отчитат, че алтернативен маршрут на участъка в ремонт на „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

При предходните почивни дни за Великден в последния работен и първия почивен ден /29 и 30 април/ близо половин милион превозни средства излязоха от София. Най-много автомобили в посока Бургас преминаха по АМ „Тракия“ - 225 048. След това е АМ „Хемус“ - 128 700 МПС, АМ „Струма“ - 46 605, пътя София - Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.


36
Още от Страната
Абсурд: Мъж не може да си смени изтеклата лична карта повече от година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 3 седмици
До Анонимен 16 - Да? Компетентен си, нема що. На Разпети Петък пътувахме по "магистралата" 9 часа до морето. София - Чирпан - средна скорост 11 км в час! Който ще пътува към морето, добре да помисли. Аз бих хванал Подбалканската - поне ще избегна "удоволствието" да си говоря с колегите час-два в абсолютна тапа преди разклона на Чирпан. Но, могат и твоя съвет да последват. Всеки си носи глава на раменете.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не използвайте подбалканския път,защото е кофти.Особено в участъка от Розино -до разклона за Стра Загора при Казанлък че чак и до Сливен.Другатаа причина е,че ако има задръстване поради инцидент няма много възможни обиколни маршрути и ще чакате поне половин,ако не и цял ден,докато се "отпуши" автопотока и се разминат колите само по двете платна.Ако бе възможно да се използва този път и в двете посоки безпроблемно нямаше да има и магистрала "Тракия".Заблуждават ви.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АПИ апилиръ - ни карайти по пътищатъ, чи маминката си трака.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МногУ рИмонт, многУ нЯщо.
12
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 3 седмици
защо го тъпчат този пдбълкански път - за да се ремонтира след някоя друга година такъв проблем ще стане че каот ги гледам колко мудно ги правят нещата е срамно! а за качеството да не говорим - дунавски вълни при всяка фирма изпълнител!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Апито ни казва ,че подбалканския път,е по добър от Тракийската магистрала.Когато има ремонти,наистина бразилците,оставят няколко фаталнидупчици,за да има за понататък.Поне едно контролно лице да има.В селца и паланки, ремонтът е симво-личен,камо ли контрол.Имам усрщането,че там работят,работят,...10 хил. човека.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АПИ няма да ми казва аз къде и как ще карам
9
1
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 седмици
АПИ да ми дава алтернативни пътища ами или да паднат винетките или да оправят пътищата, че откакто се помня не съм минал и един път София Бургас без да има ремонти и обходни маршрути.Л а йнари и АПИ и КАТ и ДАЙ
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АПИ да минат по Околовръстното и да видят братята бразилци какъв ремонт направиха на дупките на моста над детелината с бул. България, посока Младост - като няколко мини спящи полицаи са го направили.
7
0
 
5
 
! Отговори
Т преди 3 седмици
Да попитам това с винетките изобщо работеща система ли е? Объркал съм номера на колата при закупуване на винетка и така съм карал 10 месеца, а минавах покрай уж проверяващи коли за винетки .
6
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Може ли да използваме тъмните дуппки,които наричате тунели,м?Стига се правихте на ущипани моми,а се хванете да пооправите недомислиците си,породени от безграничната ви алчност.
5
2
 
2
 
! Отговори
Г преди 3 седмици
Извергите тръгват по пътищатата!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Куцо, кьораво и сакато - шофьоре. Ке се собудите, ама не знам кой ден ке е.
3
0
 
3
 
! Отговори
Камера къща не храни преди 3 седмици
Носете си педесетуни, по възможност повечко на брой. Че по висините е ветровито, но сега в трънаците е играта. Не пробвайте с двайсетак, че ще ви пишат по вестниците.
2
0
 
13
 
! Отговори
Към преди 3 седмици
Апи-най скапаната инфраструктура в континентална Европа и 126 място в света. Трагична държава населена от прости крепостни селяни. Иначе данък МПС и винетка да има.
1
0
 
0
 
! Отговори
Оооои преди 3 седмици
Ххххх