Лекар: Скок на случаите на спонтанни аборти

Причината - хранене, стрес, но и всеки случай е индивидуален
20 май 2021 17:22, Петя Славова
23
Лекар: Скок на случаите на спонтанни аборти
Снимка: БГНЕС

"Увеличава се двойките, които се срещат с проблема спонтанен аборт. Много от причините са свързани със съвременния начин на живот - хранене, стрес, но всеки случай е индивидуален".

Специалистът уточни, че хистероскопията е метод, оглед на матката, това е крайна диагностика и третиране на проблема, процедурата е диагностична и оперативна.

"Първата може да се извърши и в амбулаторни условия и с нея се получава цялата информация за маточната кухина, а в плана на изследване това е много важно. Оперативната хистороскопия също не отнема време, процедурата и изписването на пациентката от клиниката става за ден", каза той, цитиран от "Монитор".

Д-р Калчев обясни още, че постоянно се намаляват инструментите, с които се извършват процедурите, което води до по-леки и безболезнени интервенции и съответно възстановяването е за минимално като време. Медикът е убеден, че третирането трябва да бъде минимално инвазивно и максимално щадящо за пациента.

"Лекарят трябва да предлага избор, информация и възможност за хората, за да могат да избират как да се лекуват", категоричен бе той.

Д-р Александър Калчев посъветва жените при всяко изненадващо прокървяване да се консултират с лекар, защото това може да е симптом и признак за предстоящ спонтанен аборт.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
malart преди 6 месеца
Безразборният секс причинява скрити инфекции, хламидии итн, които също допринасят за спонтанни аборти
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За част от секундата помислих, че поради някакво недоглеждане ще споменете ПРИЧИНАТА. Която са експерименталните генни терапии, погрешно наричани "ваксини". Заради които в САЩ отчитат над 450% повече спонтанни аборти. Но НЕ! Заради хранене и стрес било. Ясно. БИЗНЕСА Е ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ все пак.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами раждат във все по-напреднала възраст и естествено, че ще има повече спонтанни аборти.
3
4
 
26
 
! Отговори
ваксини преди 6 месеца
действат вече
2
8
 
6
 
! Отговори
Анализ преди 6 месеца
Сега ще наблюдаваме как целият прогресивен свят, вдъхновен от успешното поемане на властта от страна на президента ген. Радев, ще проследи с трепет и надежда правилните, смелите и интелигентни мерки, които новото правителство ще предприеме и така ще се справи с жестоката опасност, тормозеща българското човечество!
1
12
 
7
 
! Отговори
АМИ преди 6 месеца
КАТО ВСЕКИ Е ВЕ КОЙ КОЯ СРЕЩНЕ ТАКА ЩЕ Е